Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA, vagy fájdalomcsillapítás...

EDA, vagy fájdalomcsillapítás nélküli szülést válasszam?

Figyelt kérdés
A fájdalomküszöböm nagyon alacsony, ezért eléggé félek a szüléstől, így tapasztalatokat szeretnék olyanoktól akik érzéstelenítővel és anélkül is szültek már. köszi 36 hetes km
2010. nov. 8. 21:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Azt mondják, hogy a fájdalomcsillapító csak magát a szülés fájdalmait csillapítja (magyarul mikor jön ki a baba), az azt megelőző fájásokat nem, és az fáj csak igazán, maga a szülés nem.

Én fájdalomcsillapító nélkül szültem, pedig nekem is alacsony a fájdalomküszöböm, de tudod, aláíratják veled a papírt a fájdalomcsillapítónál, hogy saját felelősségre, ha következmények lesznek, én emiatt sem kértem.

2010. nov. 8. 21:29
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
EDA-val szültem (nem tágultam azért kaptam nem elsősorban a fájdalom miatt). lényegesen lecsökkenti a fájdalmat viszont nem is tudsz nyomi a végén azért nem szeretik adni...
2010. nov. 8. 21:38
 3/20 anonim ***** válasza:

Én kétszer szültem az elsőt EDA -val a másodikat minden féle fájdalomcsillapító nélkül.

Az első szülés 12 óra volt elfolyt a magzatvíz...

A második 3 óra volt.

Ha lett volna idő fájdalomcsillapítóra akkor sem kértem volna, mert szerintem az első szülést nagyon lelassította, de a fájásokat tényleg ugyan úgy lehet érezni EDA - val is.

21 hónapos és 2 hetes fiúk anyukája

2010. nov. 8. 21:40
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Én kértem epidurális érzéstelenítést. Mindenki a szülést egy borzalmas dolognak állította be, én meg nem vagyok egy mazochista típus. Úgy gondoltam, nem stresszelem magam, tutira kérni fogom. Nem bántam meg :-))) Mondhatnám úgyis, hogy jó volt szülni. Már akkor bekötötték, amikor a szülőszobára kerültem, de csak akkor adják, ha 2 ujjnyira ki vagy tágulva. Állítólag onnantól kezdődik a durva rész. Szerencsére én azt már nem éreztem. A dokival és a szülésznővel beszélgettem, az őssejtes papírjaimat töltögettem, majd egy idő múla szólt a doki, hogy megnézne, hogy állunk. Ezerrel elkezdtek körülöttem pörögni, mert már látszott a kisfiam buksja :-) Szóval mindenre tudtam figyelni; ha azt mondták, most lélegezzek mélyeket, úgy tettem, ha nyomni lehetett, akkor pedig örültem:-) Így 3 órát foglaltam a helyet a szülőszobán :-) De persze mindenki másként éli meg a szülést, nekem egy csoda volt. Gondolom azért is, mert nem a kínlódás és a borzalmas fájdalom jutott nekem belőle. Minden jót és könnyű szülést Neked!
2010. nov. 8. 21:42
 5/20 anonim ***** válasza:

Kozben kiderul. Ezt elore nehez eldonteni.

A baratnom szuleszno, evek ota az eda-rol beszelt, hogy milyen jo, igy siman biztos voltam abban, hogy kerni fogom, amikor az elso gyermekemet vartam.

Vegul nem tudtam kerni, mert olyan eros, suru fajasaim lettek,, hogy mire eszbekaptunk mar kivajudtam magam otthon. Harom percesekkel kezdtem, hamar valtott ket percesre.

Akkor mentunk korhazba, ott ugy kezdtem, hogy eda-t akarok, de megvizsgaltak es kiderult, hogy 4 ujjnyi mar a tagulas, akkor mar nem adtak edat.

Olyan gyorsan ment az ido ezutan is, olyan hamar elmult minden fajdalom, hogy eszembe sem jutott, hogy nem kaptam edat.

Igy mar biztos voltam benne, hogyha a masodik szulesem is ilyen gyorsan indul, akkor nem kerek edat.

Agyba-fobe ajanlgattak a szuloszoban, de en akkor mar nem akartam, ugy voltam vele, hogy kibirom. Es kibirtam, 2 orat vajudtam osszesen.

Szoval majd ha benne leszel, akkor meglatod, hogy akarsz-e.

Masik: inkabb allj hozza ugy, hogy edaval szulsz, mert par honapja az osszes korhaz olyan rosszul allt anyagilag, hogy alig volt eda keszletuk es nagyon sok kismama hiaba akarta, nem kapott. Egyik ismerosom is igy jart es neki igy rosszabb lett, mert amig a korhazba nem ert azzal vigasztalta magat, hogy kap edat es elmulik a fajdalom, azt meselte, hogy hatalmas nagy torest okozott neki, amikor kiderult, hogy nem kap, mert nincs es par percre szinte feladta.

2010. nov. 8. 21:54
 6/20 anonim ***** válasza:
47%
Ja, és közben megkérdeztem a szülésznőt, tényleg sokan vannak-e, akik nem kérik az EDA-t, azt mondta igen, de 90%-uk itt már meggondolja magát :-))) (utolsó voltam)
2010. nov. 8. 21:54
 7/20 anonim ***** válasza:
62%
Igen, azt azért már előre érdemes megbeszélni a dokival, hogyha szeretnéd, és nem kellene az utolsó percben (ahogy az előbb írta valaki) eldönteni a szülőszobán, mert ezt kizárólag csak erre kiképzett szakorvos adhatja be, és nem árt, ha előtte úgy készülnek. 21:42-es voltam.
2010. nov. 8. 22:02
 8/20 anonim ***** válasza:

Szia.

Eloszor probalj mindent megtenni, hogy nelkule szulj, de ha nem megy akkor kerd a fajdalom csillapitast.

Hasznalj illoolajakat, masszazst stb a vajudasnal es a tested ugy is mutatja mi jo Neki.En pl futottam :)

2010. nov. 8. 22:02
 9/20 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt semmilyen fájdalomcsillapításom, még is teljesen jó élményem van a szülésről. Csak pozitívakat tudok róla mondani, pedig nem volt egyszerű és komplikáció mentes sem. De ez hosszú történet!

Nekem nagyon jó érzés volt ahogy éreztem minden egyes nyomásnál picit kijjebb jött a babám, tudtam hogy már nincs sok és láthatom. Aztán mikor kicsusszant az maga volt a gyönyör. Ezt most komolyan mondom, nagyon jó érzés volt és ezt nem élhettem volna át érzéstelenítéssel....

2010. nov. 8. 22:43
 10/20 anonim ***** válasza:
Azért járj utána a kórház és a dokid ad e Edat,mert nálunk nem lehetett volna kérni.
2010. nov. 8. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!