EDA, vagy fájdalomcsillapítás nélküli szülést válasszam?
En egy hete szultem.
2x kuldtek haza a korhazbol eloszor 4-5 perces fajasokkal - hogy elso gyerek es csak 1 centire vagyok nyitva, a masodiknal 2-3 percesekkel 1 centi...
HArmadjara megrepedt a burok es 3cm na akkor szuloszoba.
30 orat vajudtam otthon kinok kozott.
Aztan meg 14-et a korhazban amibol az utolso 5 orat toltottem epiduralis mamorban es tudtam vegre pihenni.
Aztan csaszar lett a vege mert 14 ora alatt is csak 4cm-re nyiltam ki.
Pedig mar keszultek arra, hogy jon a kitolasi szakasz es a doki legnagyobb meglepetesere soha nem erkezett el az az ido. Mar a tompito eda adagomat is visszavettek, hogy erezzem mikor kell nyomni...
Nem tudhatod, milyen es meddig fog tartani a szulesed.
Biztos vagyok benne, mindent meg fogsz tenni, ahogy en is megtettem, hogy a Kicsid termeszetes uton jojjon a vilagra. Ne legy magad ellensege es ha van ra lehetoseg, kerj eda-t. Legyen erod a nyomashoz!
En sajnalom, hogy nem tudtam vegig csinalni. De az eda nekem megvaltas volt.
22:43 vagyok
Én sem kiszenvedtem a babámat, hanem csendben nyugodt körülmények között szültem párommal és csak jó emlékeim vannak. Másnap már azt mondtam újra csinálnám bármikor. Hozzáteszem kicsi a fájdalomküszöböm, de az ember ilyenkor mérlegel...na mindegy.
Az Eda-ról meg annyit, hogy messze nem olyan mint fájdalomcsillapítás nélkül szülni. És ezt nem én mondom aki még nem szült így hanem akik már szültek így is úgy is.
Sőt nagyon sokan mondták hogy ők a kitolásnál sem éreztek semmit a doki mondta mikor kel nyomni.
Biztos van olyan is ahol az anyuka már a kitolásnál nem kap fájdalomcsillapítást én nem ezt mondtam hogy nem, de nem ez a megszokott.
Amúgy mindenkinek szíve joga eldönteni, semmi gond nincs azzal ha kér valaki fájdalomcsillapítást, nem 1 ismerősöm van aki kért. De azért ez jócskán elhúzhatja a dolgot.
14.02 ez most komoly??? Hol szültél, kinél? Milyen szadista orvos/szülésznő áll így hozzá egy vajúdó kismamához?
"Vele jár ..." - persze; csak nem mindegy hogy mennyire fáj és hogyan viseli azt az emberlánya. Ilyenkor azt kívánom bár érezné ugyanazt, nem hiszem, hogy akkor így állna a dolgokhoz.
Én amúgy 100%-ban EDA párti vagyok; ha van lehetőség a fájdalomcsillapításra akkor éljünk vele. Meg EDA-val nem készülsz ki teljesen a végére.
(még nem szültem, csak tervben van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!