Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA, vagy fájdalomcsillapítás...

EDA, vagy fájdalomcsillapítás nélküli szülést válasszam?

Figyelt kérdés
A fájdalomküszöböm nagyon alacsony, ezért eléggé félek a szüléstől, így tapasztalatokat szeretnék olyanoktól akik érzéstelenítővel és anélkül is szültek már. köszi 36 hetes km
2010. nov. 8. 21:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

En egy hete szultem.

2x kuldtek haza a korhazbol eloszor 4-5 perces fajasokkal - hogy elso gyerek es csak 1 centire vagyok nyitva, a masodiknal 2-3 percesekkel 1 centi...

HArmadjara megrepedt a burok es 3cm na akkor szuloszoba.

30 orat vajudtam otthon kinok kozott.

Aztan meg 14-et a korhazban amibol az utolso 5 orat toltottem epiduralis mamorban es tudtam vegre pihenni.

Aztan csaszar lett a vege mert 14 ora alatt is csak 4cm-re nyiltam ki.

Pedig mar keszultek arra, hogy jon a kitolasi szakasz es a doki legnagyobb meglepetesere soha nem erkezett el az az ido. Mar a tompito eda adagomat is visszavettek, hogy erezzem mikor kell nyomni...

Nem tudhatod, milyen es meddig fog tartani a szulesed.

Biztos vagyok benne, mindent meg fogsz tenni, ahogy en is megtettem, hogy a Kicsid termeszetes uton jojjon a vilagra. Ne legy magad ellensege es ha van ra lehetoseg, kerj eda-t. Legyen erod a nyomashoz!

En sajnalom, hogy nem tudtam vegig csinalni. De az eda nekem megvaltas volt.

2010. nov. 9. 04:29
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Sziasztok! 21:42-es vagyok. Kedves 22:43-asnak elsősorban, az EDA nem bénítja le deréktól lefelé a kismamát, hogy ne éreznéd, amikor megszületik a kisbabát. Gondolod végig, ha nem érezné a kismama a tolófájásokat és az egészet, hogy tudna megfelelő időben nyomni?! De gondolom, mivel nem szültél soha EDA-val, így fogalmad sincs róla, hogy olyankor mit lehet érezni és mit nem. Megnyugtatásul, a gyönyör megmarad :-) De én is azt mondom, mindenki döntse el maga, mit szeretne érezni a szülésből és mit nem. Én nem kiszenvedni szerettem volna a babámat, hanem megszülni... Üdv.
2010. nov. 9. 05:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsóval értek egyet!Én is Edával szültem májusban,megkaptam az elején már,és teljesen nyugodtan fájdalom mentesen vajúdtam.A tolóknál már nem adtak,igy azt érzi az ember,de a varrásnál már megint kaptam,mert sajnos szétrepedtem,és másfél órán át varrtak.Úgyhogy itt elkelt simán az eda.Ha ajánlhatom és van lehetőséged,kérj edát.A babának semmi baja nem lesz tőle.Itt Debrecenben az orvosok ajánlják,azt szokták mondani,hogy a mai világban ne a fájdalomról szóljon már a szülés,ha van lehetőség anélkül is szülni.Ebben tökéletesen igazuk van.
2010. nov. 9. 05:46
 14/20 anonim ***** válasza:

22:43 vagyok

Én sem kiszenvedtem a babámat, hanem csendben nyugodt körülmények között szültem párommal és csak jó emlékeim vannak. Másnap már azt mondtam újra csinálnám bármikor. Hozzáteszem kicsi a fájdalomküszöböm, de az ember ilyenkor mérlegel...na mindegy.

Az Eda-ról meg annyit, hogy messze nem olyan mint fájdalomcsillapítás nélkül szülni. És ezt nem én mondom aki még nem szült így hanem akik már szültek így is úgy is.

Sőt nagyon sokan mondták hogy ők a kitolásnál sem éreztek semmit a doki mondta mikor kel nyomni.

Biztos van olyan is ahol az anyuka már a kitolásnál nem kap fájdalomcsillapítást én nem ezt mondtam hogy nem, de nem ez a megszokott.

Amúgy mindenkinek szíve joga eldönteni, semmi gond nincs azzal ha kér valaki fájdalomcsillapítást, nem 1 ismerősöm van aki kért. De azért ez jócskán elhúzhatja a dolgot.

2010. nov. 9. 11:19
 15/20 anonim ***** válasza:
Érdekes, van, amikor azt olvasom, lelassítja a szülést, máskor meg azt, hogy gyorsítja a tágulást, mivel ellazítja a kismamát... valószínűleg mindkét példa igaz, hiszen nincs két egyforma szülés... én kértem, kaptam, nagyon jó volt, nehezen tágultam, kitolás elhúzódott, mert a pici babánk a kis kezét is tólta ki ezerrel a buksija mellett... éreztem mindent, csak tompán... nekem jó volt, hogy kaptam... és ha az EDa miatt húzódott el a szülésem, hát akkor amondó vagyok, inkább fekszem hosszabb ideig a szülőágyon, mint rövid idő alatt szenvedve megszülni... Minden jót!
2010. nov. 9. 12:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahol az elsőt szültem, ott nem adnak semmit. Ha a falat kaparod max egy pofont, hogy észhez térj. A szülésznők és az orvosok 90%szerint(OTT) a szüléssel vele jár, hogy fáj, aki kényeskedik az minek vállalt... És fogadott doki sem ad, pedig mindig van anesztes, aki beadhatná az edát...
2010. nov. 9. 14:02
 17/20 anonim ***** válasza:

14.02 ez most komoly??? Hol szültél, kinél? Milyen szadista orvos/szülésznő áll így hozzá egy vajúdó kismamához?

"Vele jár ..." - persze; csak nem mindegy hogy mennyire fáj és hogyan viseli azt az emberlánya. Ilyenkor azt kívánom bár érezné ugyanazt, nem hiszem, hogy akkor így állna a dolgokhoz.

Én amúgy 100%-ban EDA párti vagyok; ha van lehetőség a fájdalomcsillapításra akkor éljünk vele. Meg EDA-val nem készülsz ki teljesen a végére.

(még nem szültem, csak tervben van)

2010. nov. 9. 18:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Én EDA nélkül szültem, és nem bántam meg egyáltalán, nekem így is gyönyörű élmény volt! :) Lehet, hogy furán hangzik, de nekem kissé "romantikus" elképzeléseim voltak a szülést illetően, szerettem volna úgy megélni az egészet, ahogy a természet megalkotta, minden fájdalmával, és gyötrelmével együtt. Mondjuk szerencsés is voltam, 5 és fél óra alatt megszületett a babám, és gátvédelemmel szültem, nem volt még egy repedésem se. A másodiknál sem fogok kérni..:)
2010. nov. 9. 20:33
 19/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok hozzászólást, ahol én fogok szülni, ott preferálják az eda-t.
2010. nov. 9. 20:42
 20/20 anonim ***** válasza:
neked kell eldöntened,h mit bírsz
2010. nov. 10. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!