Szülés után miért kérik el a méhlepényt hazavinni?!?!?!
Biztos én vagyok a maradi, vagy épp túl fiatal. De amikor szültem, a másik szobában volt egy anyuka, akinél a nagyi a folyosóról próbált bekiabálni az éppen vajúdó nőnek, hogy a méhlepényt kérjétek el! Még sms-t is írt neki.
Ismerek még egy illetőt, akinél szintén a nagyi kérte.
Ez régen szokás volt? Vagy babona? Tán megeszik otthon, vagy boncolgatják?
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mert nálunk ilyesmiről szó sem volt.
Én is hallottam, hogy megeszik. Megszárítják és úgy.
Meg ismertem olyat, aki azért vitte haza, mert náluk szokás volt, hogy ültettek fát, mikor gyermek született és a tövébe elásták a lepényt.
Nem mondanám, hogy számomra gusztustalan, vagy visszataszító, de én tuti nem enném meg. :)Nem vittem haza, de kimondottan szép szokásnak tartom, hogy elültetik, bár én tuti nem fogom...
Van, ahol ki sem adják. amúgy én is azt mondtam, hogy olyan mint a disznómáj. :D
Én úgy tudom, hogy kifejezetten jót tesz az anya szervezetének, ha megeszi, pótol egy csomó mindent, ami a terhesség és szülés miatt kiürül a szervezetből, vagy valami ilyesmi miatt. Törzsekben szokás egyébként a mai napig.
Én meg akartam nézni az enyémet, de megenni biztos nem tudnám... Jaj, belegondolni is rossz.
Csak amíg a cikket elolvastam (nem is végig) többször feljött a gyomrom.
Egyszer láttam élőben méhlepényt, soha többet nem szeretnék, nemhogy hazavinni, pláne nem megenni... Számomra kevés ennél gusztustalanabb dolog létezik.
De hát akinek jólesik: egészségére!
Van egy szülész orvos ismerősöm, aki mesélte, hogy ő önmaga sokkolására mindig megkérdezi ezeket a nőket, hogy minek nekik a méhlepény.
Vannak, akik megeszik, vagy vmi egyéb babonához kell. Pl divat, hogy elássák és fát ültetnek fölé (lánynál almafát, fiúnál körtefát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!