Szülés után miért kérik el a méhlepényt hazavinni?!?!?!
Biztos én vagyok a maradi, vagy épp túl fiatal. De amikor szültem, a másik szobában volt egy anyuka, akinél a nagyi a folyosóról próbált bekiabálni az éppen vajúdó nőnek, hogy a méhlepényt kérjétek el! Még sms-t is írt neki.
Ismerek még egy illetőt, akinél szintén a nagyi kérte.
Ez régen szokás volt? Vagy babona? Tán megeszik otthon, vagy boncolgatják?
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mert nálunk ilyesmiről szó sem volt.
Fúúúú, de durva. Legalábbis számomra. Én azt hittem, ez régi szokás, mivel csak a két 60-70 év körüli nagymamától hallottam. De a cikk szerint ez valami új szokás.
Nem jött meg az étvágyam hozzá.
Van, aki megette?
2-es! Szerintem te az őssejt-levételre gondolsz! Az egész más! Ott elraktározzák, ha 'neadjisten' szüksége lenne a gyerekednek a későbbiekben, meg tudják gyógyítani. (de ez más téma)
Itt kifejezetten a méhlepényt kérték.
(ha belegondolok, hogy sok esetben már meszes, stb.)
Én akarva-akaratlanul láttam az enyémet, mivel egy orvostan-hallgató hölgy nézte a dokim jelenlétében. Egyáltalán nem volt meszes (bár 38. hétre szültem).
Olyan volt, mint egy nagy disznómáj :D
De még mindig nem nyami...... :))
lehet, hogy hisznek a régi babonákban:
"A méhlepény mágikus szokások eszközéül szolgált. Legáltalánosabb az volt, hogy még melegen háromszor bedörzsölték vele az asszony arcát, hogy elmúljanak májfoltjai. A csecsemő anyajegyét is hasonló módon vélték elmulasztani. A méhlepény termékenységvarázsló erejébe vetett hit áll amögött, hogy gyümölcsfa tövében földelték el. Közismertebb volt azonban az a követelmény, hogy nehezen hozzáférhető helyre legyen elásva, mert – korábbi adatok szerint – a méhlepény felhasználásával az asszonyt vagy gyermekét súlyosan megronthatták."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!