Ki, - mivel csillapította a vajúdás alatt a fájdalmait?
6 éve szültem a nagyfiamat, elhúzódó 23 órás vajúdással...számomra elég meghatározó élmény volt a szülés sajnos negatív értelemben...
Érdekelne milyen lehetőségek vannak amivel fel lehetne gyorsítani a tágulást, ill. csillapítani a fájdalmakat...
Február végére várjuk a kislányunkat!
nekem sem volt leányálom az első szülés -szintén fiú ;)- 22 óra kőkemény vajúdás...azt mondtam soha többé szülés...
majd jött a kislányom és 2 óra - gyönyörű szülésem volt! - a tolófájásaim! között hagyott pihenni, egyáltalán nem fájt! és én a rövidke vajúdásom alatt bőszen szedtem a homeos bogyókat :D - gőzöm sincs hogy ez segített e de legalább volt mire koncentrálnom :D
elvileg málnalevél(azthiszem) teát kell inni(utolsó napokban), mert az puhítja a méhszájat és rengeteg vizet, amíg csak engedik, hogy igyál(amíg nem vagy szülőágyon)
fájdalomcsillit nem tanácsos kérni, mert azok sírósabb babák lesznek!
amúgy a tágulást pont oxitocinnal gyorsítják, ami még rá tesz a fájdalmakra..
amúgy meg az agy egy idő múlva kikapcsol(egy fájdalomköszöb határ felett)!(legalábbis nálam így volt)
el kell fogadni a fájdalmat, onnan már hihetetlen, de jóval kevésbé lesz megterhelő.
Első szülésem 14 óra volt, oxival, kézzel tágítással és alig ható edával.
Második oxival, de 5 óra és nem volt vészes.
Én próbáltam mélyeket lélegezni és csak erre figyeltem.
Elsőnél málnalevél teát ittam, de felesleges volt. :S Úh másodiknál nem is próbáltam ki semmit.
Én most olvastam egy könyvet és azt tanácsolja, ne figyeljünk oda a fájdalomra, hanem pótcselekvésekkel tereljük el az agyunkat, mert az agy csak egy dologra tud koncentrálni igazán, a domináns dologra. Ezért valahogy el kell érnünk, hogy az a másik pót cselekvés legyen a domináns. Ajálják, hogy közben nyugodtan nyögjél, jó hangosan, hogy azt halld és arra figyelj. Vagy dobolj a lábaddal, akár ritmusra és a ritmusra figyelj, hallgass zenét és próbáld kikapcsolni a külvilágot és a zenére koncentrálni. Más területeken nekem már tulajdonképpen bevált. Lehet, hogy te magad is tapasztaltad már. Mondjuk éhes vagy és próbálsz másra figyelni, nem arra, hogy éhes vagy, és egy ideig elhesegetheted az érzést. Azonkívűl ténlyeg jó tanács a fájdalom elfogadása, amit szintén ír a könyv. Nálam pár éve vált be, mikor húgom rávett, hogy egy olyan körhintára üljek fel, amire eszembe nem jutna felülni. Nem tudom, hogy vett rá. Olyan volt, mint a hajó hinta, szóval a gyomrod liftezik, mint az állat. Apuval ültünk fel és azt mondta, lazítsak, ne görcsöljek, hagyjam, hogy a hinta "ringasson" és tudod mit, bevállt. Elengedtem magam és már nem is éreztem annyira, hogy liftezik a hasam, jóformán megszűnt az érzés. Az agyad szugerálásával segíthetsz a legtöbbet. Elfogadod, hogy most szülni fogsz és ez fájdalommal jár, nem ijedsz meg a fájdalomtól, hanem átadod magad neki. Mélyeket lélegzel és csak arra figyelsz. Sajnos még nem mondhatom el, hogy ez bevált, mert még szülés előtt állok és az első szülésemnél ezeket nem tudtam. De most decemberben szülök és már kezdettől fogva szugerálom magam:D Remélem beválik!
Nem kértem fájdalomcsillapítót az elsővel, mert eldöntöttem, hogy végigcsinálom anélkül, és erről most is így vélekedem. Na persze szerencsére nekem nem volt 23 órás vajúdásom. Az igazán kemény rész csak 9 óra volt. 23 óra kemény vajúdás az kemény meló, le a kalappal előttetek!
Én a szülésig szedtem sok magnéziumot, de nem tudtam feküdni, dolgoztam, úgyhogy még itthon kinyílt a méhszáj szépen lassan, de nem indult be a szülés, csak amikor az orvosom a vizsgálat után azt mondta, hogy indítja.
Az infúzió bekötése után 1,5 órával megszületett a babánk, nem tudok fájdalomcsillapításról, de a vajúdás részét szerintem nekem elvitte a magnézium otthon előtte.
Már érdeklődtem kicsit, ugy tűnik van lehetőség Eda-ra a kórházban ahol szülni fogok...+ homeozok 36. héttöl...
Nem kaptam az elsövel semilyen fàjdalom csillapìtàst,mégis sìròs volt,ugyh erre nem alapozok...
Màlnalevél tea kilöve...IR-es vagyok...nem lehet
A gyors tagulasban tudnek segiteni viszont ahhoz nem tudsz olyan dajdalomcsillapitast kerni ami agyhoz kot.
Minden fajas kozben lepcsozz fel-le kb 10 lepcsofokot 1-2 -szer / fajasszunet. + ha van segitod szinte fajasszunetben nyuljon a honod ala, te pedig engedd ra a sulyod es probaljon megtartani 20-30 masodpercig.
Le semmikepp ne fekudj, max ulj le 1-2 percre pihenni, de csak ritkan.
Hajon a fajas allj 1 helyben es koncentralj arra, hogy tagulsz lent , probalh ne befeszulni, probald ellazitani lent.
En ezeket csinaltam elso babaval 5 ora alatt kitagultam. Fakni fajt, de nem mindegy,hogy 5 vagy 15 orat faj.
Ja es fekve is probaltam es elatulom, hogy fekve hosszabbak es fajdalmasabbak a fajasok es kevesbe tagulsz.
7-es te tudod, h mire jó a magnézium? és miért csak a 36. hétig kell szedni?
Sorry az offért de már válaszoltam a kérdésre feljebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!