Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy könnyebb ülve vagy fekve...

Hogy könnyebb ülve vagy fekve szülni?

Figyelt kérdés
Megkérdezte a dokim, hogy hogyan szeretnék szülni ülve vagy fekve.. hirtelen lefagytam nemtudtam rá válaszolni első babám várom 38 hetes vagyok. Szivesen meghalgatnám más véleményét, tapasztalatát :)
2014. okt. 29. 20:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia! En csak ulve tudtam elviselni a fajasokat. Fekve azt hittem, hogy meghalok :-) De gondolom mindenkinek mas.
2014. okt. 29. 20:41
 2/16 anonim ***** válasza:

Én még nem szültem,szóval ne csak az én véleményemre támaszkodj,de szerintem ülve könnyebb szülni,ha valaha oda kerülök,én biztos ülve szeretnék majd szülni,persze biztos van akinek meg pont fekve volt kényelmesebb:)

Könnyű szülést és boldog babázást:)

2014. okt. 29. 20:46
 3/16 anonim ***** válasza:
Akkor kissé felül amúgy mindenki. Ülve könnyebb.
2014. okt. 29. 20:46
 4/16 anonim ***** válasza:

A nagykönyv szerint ülve könnyebb, mert segít a gravitáció.

A fekve szülés intézménye XIV. Lajostól ered, meg akarta nézni, hogy szül a szeretője/felesége. Aztán ennek híre ment, úri hóbort lett, na meg a dokiknak is kényelmesebb.

De hát mindenki maga érzi. :)

2014. okt. 29. 20:47
 5/16 anonim ***** válasza:
Én olyan guggoló féle pózban szültem, így kényelmes volt, az tuti, hogy fekve elképzelni se tudom hogy lehet szülni. Fájások között hátradőltem pihenni. Ha az orvosnak ez kérdés, az nem túl jó jel. Majd megtalálod a kényelmes pozíciót, neki csak biztosítani kell a feltételeket.
2014. okt. 29. 20:56
 6/16 anonim ***** válasza:

Guggolva a legjobb. Nekem is majdnem sikerült, de a végén bejátszott pár komplikáció, úgyhogy feldobtak az ágyra és mentettek.

De problémamentes szülésnél a guggolás a legjobb. Az orvosnak kevésbé, mert neki kifejezetten kényelmetlen, de hát ő választotta ezt a szakmát :)

2014. okt. 29. 21:15
 7/16 anonim ***** válasza:
gátvédelemmel szültem és az oldalamra fektettek, a szülésznő pedig tartotta a felül lévő lábamat.
2014. okt. 29. 21:54
 8/16 anonim ***** válasza:

szia

még én se szültem de én azt mondtam volna ülve. Nemhiszem,hogy fekve kitudom majd bírni a görcsöket.. szerintem járkálni fogok :D ülni és közben lógatni a lábam.. epegörcseim szoktak lenni,nem tudom valaki tudja-e az milyen,nah abból indulok ki olyasmi fájdalom lesz.. akkor nekem ülve,sétálva jó :D

32hkm

2014. okt. 29. 22:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Első babámmal végig fekve vajúdtam. Iszonyú volt. Másodiknál végig labdán ültem. Az viszont teljesen jó volt, sokkal-sokkal jobban viseltem a fájásokat. Csak a kitolásnál fektettek le, mindkét szülésnél, viszont mikor nyomni kell nem fekve nyomsz, hanem ilyen félülőben. Férjem tartotta a hátam, a lábam a ki volt kötve a magasba. A fájások közt hátradőltem, mikor jött a fájás újra félülő... Ezzel nekem nem volt gondom. :)
2014. okt. 30. 09:59
 10/16 anonim ***** válasza:
Én ülve nagy labdán vajúdtam közel 10 órát, a szülésznő masszírozta a derekam. a fájásoknál belekapaszkodtam az ágyba, hintáztam a labdán. Az úgy elviselhető volt. Mikor felfektettek, hogy a doki megvizsgáljon az hittem szétszakadok. Végül császár lett, de én az ülve szülésre szavazok.
2014. okt. 30. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!