Miért mondják, hogy könnyebb otthon vízben szülni, mint rendesen kórházban?
Figyelt kérdés
Láttam videókat a szülésről a neten, és az Anyuka kinyomta a vízbe a gyereket, aztán elkapta és kivette a vízből. Iszonyat visszataszító és ijesztő volt, de azt mondják úgy sokkal könnyebb szülni. Miért van ez? Miért könnyebb?2012. jún. 30. 23:38
1/9 anonim válasza:
Nézzél meg egy hagyományos szülést,hanyatt fekve,akkor egyböl rájössz miért könnyebb vízben.
2/9 anonim válasza:
A víz felhajtóereje segít, kevesebb erőkifejtéssel is ugyanaz a hatás elérhető. A víz ellazít, és egy kevésbé görcsös, feszült szülő nőnek könnyebben is megy a szülés. Sajnos a legtöbb kórházban a lehető legrosszabb pózban tartják az anyákat (úgynevezett kőmetsző póz), amiben sokkal nehezebb kitolni, mert a gravitáció nem segít, ráadásul rossz szögből nehezedik a pici a gátra, így gyakori a gátrepedés a rutinszerű metszés ellenére is. Vízben a repedés aránya gyakorlatilag elhanyagolható, nagyon kevés esetben fordul elő. Én is sokkal szívesebben szülnék vízben, mint szülőágyon, remélem lesz rá lehetőségem.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat.
De, ha komplikáció lép fel, akkor mi van? Egyébként nem tud valaki valamit ezekről a Budapesti kórházakról? Állítólag "II. világháborús" a felszerelés, és az egyik barátnőmre ráüvöltött a szülésznő, hogy ne nyögjön ilyen hangosan, mert bosszantja.
2012. jún. 30. 23:58
4/9 anonim válasza:
Ha komplikáció van (pl. fájásgyengeség, esetleg elkezd leesni a szívhang), akkor irány a kórház, és az orvos, hiszen azért vannak, hogyha baj van, segítsenek. Sajnos nagyon sok orvos még mindig úgy érzi, hogy irányítania kell a szülést, ad absurdum a nők nem is tudnak nélkülük szülni (pedig a statisztikák azt mutatják, hogy a szülő nők 80!! %-a minden gond nélkül megszül orvosi segítség nélkül), én is tudok történeteket, hogy leordították a szülő nő fejét, hogy "orvos létemre nem fogok egy nőhöz hajolgatni" (a nő nem akart ágyon szülni), vagy a nő nem akart indítást, ezért prosztaglandinos kesztyűvel megvizsgálta, hogy beinduljon a szülés...
5/9 Sókristály válasza:
Azt, hogy miért könnyebb vízben szülni, már leírták előttem.
De a vízben szüléshez nem kell otthon maradnod, mert tényleg nagy a rizikó. Például Pesten az István kórházban van rá lehetőség, és gondolom néhány más kórházban is.
6/9 Sókristály válasza:
Már megint mi a gond a válaszommal?
7/9 A kérdező kommentje:
Kórházban szültem végül, és soha többet nem fogok. Se kórházban, se otthon. Hatalmas "fless" aztán, először a kezembe venni a gyereket, de az a fájdalom... Még egyszer nem csinálom végig. Mindenki azt mondja, hogy a korom miatt (17) fájt ennyire, de szerintem 40 évesen is ugyanennyire fáj...
2012. júl. 8. 17:12
8/9 anonim válasza:
Gratulálok a babádhoz!
Ha legközelebb szülsz akkor olyan kórházat keress ahol van lehetőség fájdalomcsillapításra.Pld.:EDA
9/9 anonim válasza:
Kórházban szültem 2szer.másodszorra vizben.sokkal könnyebb,ellazit..isteni volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!