Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek, ha úgy érzem...

Mit tegyek, ha úgy érzem képtelen lennék még egyszer végig csinálni?

Figyelt kérdés

Kislányom négy éves. Lassan kezd bennem érlelődni, hogy jó volna egy tesó, de... De ha arra gondolok, hogy meg kell szülnöm, görcsbe rándul a hasam, és szorongani kezdek. Nem ragozom túl, 17 órát vajúdtam, mire kikönyörögtem a császármetszést, mert szó szerint a halálfélelem uralkodott rajtam. Nem volt egy pillanatig sem nyomási ingerem, ennek ellenére nyomi kellett, persze nem jött, erre nyomták a hasam, a doki húzta alulról, közben pedig már azon is bepánikoltam, hogy elvileg már 4 órája látta a doki a fejét, "és mindjárt kint lesz" felkiáltások rendszeresen elhangzottak, hogy ne hogy komoly oxigén hiánya legyen. Végül császár lett, mint utólag kiderül feltolta a kis arcát és ezért nem tudott kibújni.

Mindezek után jöttek a bunkó csecsemősök, a szoptatás teljes kudarca, és a rémálmok sokáig a szülés újraéléséről, szóval minden percét egy totális fájdalomnak éltem meg mind lelkileg, mind testileg. Volt olyan időszakom, hogy nem is szeretnék ez miatt az egész miatt még egy gyereket vallani, ám ez mára megváltozott. Most ott tartok, hogy a pár nappal ezelőtti rákszűrés is már kikészített, pláne, hogy előtte pár kismama szülésről beszélgetett a váróban. Én könnyes szemmel jöttem ki a dokitól, mert már ez elég volt ahhoz, hogy az emlékek vissza jöjjenek. Nem szépítek, rettegek attól a fájdalomtól, a kiszolgáltatott helyzettől, hogy azt érezzem soha sem lesz vége. Pedig olvasok én rendszeresen itt is, és tudom, hogy nálam voltak sokkal komolyabb és fájdalmasabb szülések is. Persze mondják a családi, baráti körben, hogy akkor kérj császárt, de már annak a dolgozata is valahogy kikészít. Érdemes így belevágni, vagy talán még nem "hevertem" ki és várnom kéne? Volt így, érzett így más is?

2014. okt. 29. 15:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én 16 órát vajúdtam. Nagyon szenvedtem, el is ájultam. Nem akartam tágulni, ezért oxitocint adtak. Azt mondták, ha ezek után sem tágulok, akkor császár. Hát, nálam az nagyon meghozta az eredményeket. Túlságosan is jól...Elkezdett jönni az inger, hogy nyomnom kell, nem tudtam visszatartani, de sajnos a méhszáj még nem tűnt el. Úgy kellett a kisfiamnak kibújnia, hogy nagyon szűk voltam. Szegénynek egy szép nagy haematoma lett a fején, elég deformáltan nézett ki. Hála Istennek mára szépen rendbejött, de a köldökzsinór is a nyakára tekeredett, azt hittem, oxigénhiányos, de nem volt az. Most 9 hónapos, lelkileg már készen állnék a szülésre, de testileg úgy érzem, nem.
2014. okt. 30. 19:55
 12/14 anonim ***** válasza:
-a haematoma nem is volt gáz, bocsi, hanem ödémás lett a fejbőre- az volt nagyon csúnya.
2014. okt. 30. 19:57
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem is nehéz szülésem volt. Oxi,repedések ,vákum stb. 7-éves a fiam, most 16 -hetes vagyok. Erősen gondolkodtam az abortuszon a félelmeim miatt. Most nem bánom hogy itt tartok,de nagyon félek. Van hogy éjjel föl kelek sírni. Görcsbe rándul a gyomrom,ha felidézem a szülést.

De nagyon szeretném ezt a babát,valahogy csak lessz...

A diliházba remélem nem jutom el :)

2014. okt. 30. 21:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Kerssetek szakembert akivel atbeszelitek a szulest.

Nem normalis felni ennyire.

2014. nov. 1. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!