Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha EDÁ-t kérek milyen a...

Ha EDÁ-t kérek milyen a szülés? Tanácstalan vagyok 32hkm

Figyelt kérdés

Sziasztok. Igaából az egész kérdés butaság de egyre többet foglalkoztat.

A lényege... epekövem van,ami már háromszor okozott nagyon erős 8-10órán át tartó görcsöt,gyógyszert nem vettem be nemtudtam,hogy az. Nos,mikor diagbosztizálták,viccelődött velem a dokinő,hogy legalább tudom mire számítsak majd a szülésnél. Mire mondtam,hogy ha ennyire fáj,és van közte szünet akkor kibírom érzéstelenítés nélkül. Félek az EDÁ-tól..

Mire azt mondta : aranyom,szültem és volt már epekövem,gyulladással.. a szülés még annál is rosszabb.

Na most.. tudom a szülési fájdalom máshol fáj,hastájékon mint egy 10000* erősebb mensi görcs.

Akinek volt epe,vagy veseköve az meg tudja,hogy az bordától indul,egészen a hátba,derékba,hasba húz.

Most kicsit megijedtem,mivel 32hetes vagyok,hogy milyen is lesz.. úgy gondoltam nem akarok,EDÁ-t kérni (anyukám is kibírta nélküle) mert valahogy nem tudom elképzelni ,hogy milyen ha nem érzem a lábam és rémisztgetett a védőnő is,hogy ha beadják akkor nem érzem majd a tolófájást..

Anyukák,kismamák,akik ezzel szültek tudnának róla mesélni,milyen?

Illetve aki szült ezzel is,azzal is?

2014. okt. 27. 14:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
és hogy bírtad? :)
2014. okt. 31. 18:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Úgy hogy a végig a babára gondoltam. Hogy csak ezt kell kibírni és itt lesz, a karomban tarthatom, és onnantól vége.:) Te is akkor már csak erre fogsz gondolni. Hogy is mondjam neked, a vajúdás és maga a szülés is egy olyan magával ragadó, sodró érzés, hogy nem a fájdalom a lényeg benne. Hagyni kell, hogy elragadjon, kicsit át is szellemül az ember abban a fél-egy percben, amíg a fájások tartanak, és szerintem az a jó! Akkor tágulsz, akkor engeded, hogy a természet tegye a dolgát.:)

Én nem akartam sokat a kórházban tölteni, így jó sokára indultam el, mire beértünk már szük 4 ujjnyira voltam nyitva. Amíg otthon vajúdtam járkáltam közben, és amikor jött a nehéz rész, támaszkodtam a falhoz tettem a kezem magasra és ahhoz a homlokom és úgy vettem a mély levegőket. Közben a vége felé már le kellett feküdnöm, éjszaka volt, hiányzott már az alvás, az egész éjszakát végig vajúdtam pont.:) 5 után értünk a kórházba és 7 órakor lett meg a fiam. De amikor az ágyra felfeküdtem, mintha picit megzavartak volna, nehezebb volt, majd belerázódtam, hogy itt már a célegyenes van. Bizalmat szavaztam az undok szülésznőnek is és a kedvesnek is. :) Az undok 6-kor elment, leváltották.:)

Szóval nyugi, minden rendben lesz, mindenkinek sikerült eddig, neked is fog! :) Ha valami nem úgy megy, ahogy kell, segítenek a kórházban rajtatok! :))

2014. okt. 31. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!