Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha EDÁ-t kérek milyen a...

Ha EDÁ-t kérek milyen a szülés? Tanácstalan vagyok 32hkm

Figyelt kérdés

Sziasztok. Igaából az egész kérdés butaság de egyre többet foglalkoztat.

A lényege... epekövem van,ami már háromszor okozott nagyon erős 8-10órán át tartó görcsöt,gyógyszert nem vettem be nemtudtam,hogy az. Nos,mikor diagbosztizálták,viccelődött velem a dokinő,hogy legalább tudom mire számítsak majd a szülésnél. Mire mondtam,hogy ha ennyire fáj,és van közte szünet akkor kibírom érzéstelenítés nélkül. Félek az EDÁ-tól..

Mire azt mondta : aranyom,szültem és volt már epekövem,gyulladással.. a szülés még annál is rosszabb.

Na most.. tudom a szülési fájdalom máshol fáj,hastájékon mint egy 10000* erősebb mensi görcs.

Akinek volt epe,vagy veseköve az meg tudja,hogy az bordától indul,egészen a hátba,derékba,hasba húz.

Most kicsit megijedtem,mivel 32hetes vagyok,hogy milyen is lesz.. úgy gondoltam nem akarok,EDÁ-t kérni (anyukám is kibírta nélküle) mert valahogy nem tudom elképzelni ,hogy milyen ha nem érzem a lábam és rémisztgetett a védőnő is,hogy ha beadják akkor nem érzem majd a tolófájást..

Anyukák,kismamák,akik ezzel szültek tudnának róla mesélni,milyen?

Illetve aki szült ezzel is,azzal is?

2014. okt. 27. 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt epekövem, de edát kaptam. Éreztem fájásokat, de kevésbé fájt, mint mielőtt beadták. A láb nem-érzés az nem az edánál hanem a császáros érzéstelenítésnél van.

Egyszeri adag érzéstlenítő kb. 2 óráig tart ki, az orvosod látja, hogy milyen stádiumban van a szülésed, és ha már túl közel van a kitolási szakasz, akkor úgysem fogják beadni. (persze nyilván vannak olyanok, akiknél a gyerek jön mint a gyorsvonat) De mint mondtam, érezni lehet edával is a fájást.

2014. okt. 27. 14:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Tényleg érzem a lábam? Ezért nem is értettem,hogy a szülőágyon majd ott pakolgatják a lábam,mert nem érzem őket? :) Ennek viszont örülök.. köszönöm
2014. okt. 27. 14:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia! 33 hetes vagyok, úgyhogy még én sem szültem, de a birtokomban lévő információkat azért megosztom :). Az én ismeretségi körömben hárman szültek EDÁval, és mindhárman esküsznek rá, ezek közül az egyik a leendő szülésznőm. Nekem vesegörcsöm volt többször, én is úgy vagyok vele, hogy ha hasonló a szülés, akkor ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül, csak sajnos előre azt sosem lehet tudni, hogy mennyire lesz durva, mert szülésenként változó. Szerencsére olyan helyen fogok szülni, ahol nem kell előre eldönteni, hogy kérem-e, csak ha úgy érzem. Nekem az hatalmas megnyugvást jelent.

Az meg egyébként butaság, hogy nem érzed a lábad, meg a tolófájást, ahogy már előttem is írták: az egyik a spinális érzéstelenítés eredménye, a másikra meg figyelnek, és a vége előtt már nem adnak EDÁt.

2014. okt. 27. 14:43
 4/12 anonim válasza:
Nekem a szülés után lett epekövem, és én sem tudtam, hogy az, amíg kórházba nem kerültem. És tényleg... Nem akarlak megrémíteni, de a szülés sokkal jobban fáj. De sokkal hamarabb túl vagy rajta és elfelejted, mint az epegörcsöt... :) Én kértem és kaptam is EDÁ-t szüléskor. Így nem volt olyan elviselhetetlen. Ezt szerintem majd a szülészeten is ráérsz eldönteni - ott derül ki igazán mennyire bírod a fájdalmat. A lábadat fogod érezni, és azt is fogod tudni, hogy mikor kezdődnek a tolófájások. Legalább is nálam így volt. Nekem sokat segített, és ha újra szülnék, ismét kérném.
2014. okt. 27. 14:43
 5/12 anonim ***** válasza:

Ja, és ez most jutott eszembe: a szülésznőm azt is mondta, hogy nem azért jó, az eda, mert különben ne lehetne kibírni, hanem mert ha sokáig tart a vajúdás, a kismama elfárad, és az nagyon megnehezíti a kitolást.

Könnyű szülést! :)

2014. okt. 27. 14:46
 6/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen :)

az tényleg nem nyugtat,hogy jobban fáj,de anyukám azzal nyugtat,hogy a fájások között lehet pihenni és tudom mikor van vége. az epegörcs sokáig fáj és egyre jobban és semmire nem múlik el :)

2014. okt. 27. 14:50
 7/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok megint, nem okoskodni akarok, csak érthető módon átérzem a félelmedet: ez a jobban fáj dolog is olyan, hogy van akinek igen, van akinek nem. Egy sereg olyan ismerősöm van (mert állandóan faggatom a tapasztaltakat), aki azt állítja, hogy neki nem igazán fájt a szülés, meg olyan is, aki azt mondja, hogy életében nem élt át nagyobb fájdalmat. Szerintem ezen előre ne szorongj, úgyis minden ott derül majd ki! :)
2014. okt. 27. 14:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Szultem EDA-val es nelkule is. Epekovem meg nem volt, anyukamnak volt, es lattam mikor gorcsolt, hat o kozel nem volt olyan rosszul, mint en szules kozben. Egyebkent vesekore szoktak mondani, hogy hasonlit a szulesi fajasra. Az apukmnak volt, o vassal dolgozik,a munkahelyen gorcsolt be es a vasrudat siman meghajlitotta kinjaban, szoval gondolhatod milyen fajdalomrol van szo szules kozben. Nekem nagyon fajt, pedig 4 ora alatt tul voltam rajta. Igy a masodiknal csakis EDA-val voltam hajlando. A labamat teljesen ereztem, a fajasokat nem. Nagyon jo volt, egy aldas az EDA. Jarj utana, hogy lehet e kerni, mert nem adjak minden korhazban.
2014. okt. 27. 21:54
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Utána jártam, kerhetem a Bajcsyba :)
2014. okt. 28. 08:48
 10/12 anonim ***** válasza:

A szülési fájdalom is a derékból indul előre és a csípőn át jön a hasadba. Persze, mindenkinél más, de a legtöbben ezt mondják, én is így éreztem az első szülésnél. Nem szültem EDÁ-val, csak ezt akartam leírni.:)

35h km

2014. okt. 31. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!