Szülhetek-e lelkiismeret furdalás nélkül?
Sziasztok!
18 éves, fiatal lány vagyok, aki imádja a gyerekeket és régóta vágyik egy sajátra. Párom, aki 25 éves, nemzetközi kamionsofőrként dolgozik. Már ő is szeretne apuka lenni, de mivel mindenhol azt hallom, hogy egy gyerek nagyon sokba kerül bizonytalan vagyok. Kedvesem 150-200 ezer között keres, de sok a kiadása is. 20 ezrekért vásárol be, 40 ezres telefonszámlát fizet, hogy tudjunk beszélgetni. Nem akarom, hogy munkahelyet váltson, hiszen akkor még kevesebbet tudna itthon lenni, de félek, hogy mivel én csak a családi pótlékra számíthatok ez kevés lesz. Nektek mi a véleményetek?
Szia
háát.. szerintem nem túl jó ötlet érettségi utánra babát tervezni,persze ez egyéni vélemény :)
A férjem nettó 190ezret keres de nem mertem volna bevállalni a babát gyesre,és családira.
Nem vagyok nálad sokkal idősebb. Én is nagyon vágytam egy családra,kisbabára,különéletre már 17évesen!!
Leérettségiztem,elmentem egyetemre estin megcsináltam mellette dolgoztam több mint két évet és most várom a kislányunkat karácsonyra.
Így kapok t-gyást,gyedet és családit. Plusz a férjem fizuja. Ha gondolod szívesen leírom most, kb mennyibe kerültek a babadolgok mert még friss a dolog. Na meg persze azt is mennyi a bevétel,kiadás és mennyi marad mennyiből fogunk élni babával :)
23é ,32hkm
Minek akarsz olyan ,hű de nagyon és most azonal gyereket ha utánna meg bölcsibe adnád hogy tanulhass és dolgozhass
Ezt te sem gondolhatod komolyan...
Dolgozz most,tanulj akár okj-szakmát estin..érezd át az anyagi felelősséget
Ne a párod munkájára hagyatkozz..
Olyat meg végképp ne hidj hogy " maaaajd angliában találok vmit""
Gondolkozzz anyuskám...
Kérdező előbb nőj fel, aztán vállalj gyereket. Nehogy azt hidd, hogy Angliában kolbászból van a kerítés és majd kapkodni fognak egy végzettség nélküli külföldi után, persze mosogatni meg takarítani lehet el tudsz majd menni, de azért szerintem a gyereked is megérdemli, hogy felelősségteljes, normális munkával rendelkező anyja legyen.
Ha a párod elhagy akkor mit csinálsz? Semmid nem lesz, se végzettség se munka...
Ha mégis úgy gondoljátok, hogy nemsokára jön a bébi, érdemes lenne elkezdeni a főiskolát, egyetemet. 2013. december 31-e után született gyermekre, 2 aktív félév után kaphatsz diplomás gyedet. Ez most 71050 Ft, egy évig folyósítják.
Bár szerintem is egyszerűbb először diplomát szerezni, akár levelezőn és amellett dolgozhatsz, hogy meglegyen a normális gyeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!