Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülhetek-e lelkiismeret...

Noémi'96 kérdése:

Szülhetek-e lelkiismeret furdalás nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves, fiatal lány vagyok, aki imádja a gyerekeket és régóta vágyik egy sajátra. Párom, aki 25 éves, nemzetközi kamionsofőrként dolgozik. Már ő is szeretne apuka lenni, de mivel mindenhol azt hallom, hogy egy gyerek nagyon sokba kerül bizonytalan vagyok. Kedvesem 150-200 ezer között keres, de sok a kiadása is. 20 ezrekért vásárol be, 40 ezres telefonszámlát fizet, hogy tudjunk beszélgetni. Nem akarom, hogy munkahelyet váltson, hiszen akkor még kevesebbet tudna itthon lenni, de félek, hogy mivel én csak a családi pótlékra számíthatok ez kevés lesz. Nektek mi a véleményetek?

2014. okt. 26. 10:15
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Egyáltalán nem vártam bíztató kommenteket, csupán hogy emberségesen, megfelelő hangnemben válaszoljatok. Köszönöm azoknak, akiknek ez sikerült. Az ő válaszaikat felettébb hasznosnak találtam. :)
2014. okt. 26. 12:44
 22/35 anonim ***** válasza:
85%

Szia

háát.. szerintem nem túl jó ötlet érettségi utánra babát tervezni,persze ez egyéni vélemény :)

A férjem nettó 190ezret keres de nem mertem volna bevállalni a babát gyesre,és családira.

Nem vagyok nálad sokkal idősebb. Én is nagyon vágytam egy családra,kisbabára,különéletre már 17évesen!!

Leérettségiztem,elmentem egyetemre estin megcsináltam mellette dolgoztam több mint két évet és most várom a kislányunkat karácsonyra.

Így kapok t-gyást,gyedet és családit. Plusz a férjem fizuja. Ha gondolod szívesen leírom most, kb mennyibe kerültek a babadolgok mert még friss a dolog. Na meg persze azt is mennyi a bevétel,kiadás és mennyi marad mennyiből fogunk élni babával :)

23é ,32hkm

2014. okt. 26. 12:47
 23/35 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm az őszínte, aranyos választ. :) Megköszönném, ha leírnàd, persze csak ha nem indiszkrét...
2014. okt. 26. 13:18
 24/35 anonim ***** válasza:
74%

Minek akarsz olyan ,hű de nagyon és most azonal gyereket ha utánna meg bölcsibe adnád hogy tanulhass és dolgozhass

Ezt te sem gondolhatod komolyan...

Dolgozz most,tanulj akár okj-szakmát estin..érezd át az anyagi felelősséget

Ne a párod munkájára hagyatkozz..

Olyat meg végképp ne hidj hogy " maaaajd angliában találok vmit""

Gondolkozzz anyuskám...

2014. okt. 26. 13:27
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező előbb nőj fel, aztán vállalj gyereket. Nehogy azt hidd, hogy Angliában kolbászból van a kerítés és majd kapkodni fognak egy végzettség nélküli külföldi után, persze mosogatni meg takarítani lehet el tudsz majd menni, de azért szerintem a gyereked is megérdemli, hogy felelősségteljes, normális munkával rendelkező anyja legyen.

Ha a párod elhagy akkor mit csinálsz? Semmid nem lesz, se végzettség se munka...

2014. okt. 26. 14:43
 26/35 anonim ***** válasza:
88%
Nem olyan könnyű baba mellett tanulni, főleg ha dolgozol is! Miert dobod el magadtól az egyetemi éveket? Annyira nagy élmény! Nagyon sajnálom en is, mert nekem kimaradt (nem baba miatt) de mindenki úgy beszél róla hogy élete egyik legszebb időszaka volt. Es nem a levelezos meg az esti...az egyáltalán nem ugyanaz, hidd el! A másik, hogy oké most szulsz, otthon leszel, esetleg teso is érkezik. Mit gondolsz ki fog felvenni téged amikor vissza akarsz menni dolgozni nulla gyakorlattal? Es rendben van, hogy imádod a párod es bízol benne (en is a férjem) de sose lehet tudni, pláne nem ilyen fiatalon... Bármikor szakithattok, az élet nem tündérmese. Egy nő rendezkedjen be úgy, hogy a maga lábán is megálljon bármikor! Ha most bevallalsz egy gyereket úgy, h. Se végzettséged, se gyakorlatot, munkahelyed akkor szörnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz. Egyébként is, de igy meg pláne! Ha más nem, akkor ez tartson vissza. Az meg csacskaság hogy most vagy energikus...25 évesen nem leszel az?? Dehogynem, sőt sokkal érettebb es megfontoltabb leszel es a gyerekednek is tobb mindent meg tudsz tanítani. Kívánom hogy helyesen dönts! Egyébként meg (es ez magán vélemény ) de sose értettem ezeket a 17-19 éves lányokat akik ide írogatnak hasonló kérdéseket, h mennyire de mennyire babát akarnak....engem annyi minden érdekelt ennyi idősen (suli, munka, fiúk, barátnők, könyvek, művészet, filmek, zene, hobbi, utazás stb) annyi mindent ki akartam próbálni! Komolyan ennyire üres az életük ezeknek a lányoknak? Ennyire elveszettek? Ennyire beszűkült a látókörük? Nem fér a fejembe es en ezt sosem fogom M egerteni!
2014. okt. 26. 15:32
 27/35 A kérdező kommentje:
Kedves kommentelő! Csak mondom, hogy anyósom alig beszél angolul, 1,5 éve él kint és heti 350 fontot keres. Persze nekem sem az az álmom, hogy gyári munkás legyek, de ha az lesz, akkor is szívderítőbb ez a fizu, mint a havi 60000.Ismerősök kellenek,de anyósom segítene.
2014. okt. 26. 15:33
 28/35 A kérdező kommentje:
Igen,ebben igazad van,kedves kommentelő! :( egy nőnek mindig több lábon kell állnia.Ezt én is többször felvetettem a páromnak.De végülis egy nőnek, ha gyereket akar mindig a férfira kell, hogy hagyatkozzon (hacsak nem akar a gyerek mellett közvetlenül a születèse után visszamenni dolgozni).
2014. okt. 26. 15:45
 29/35 anonim ***** válasza:
Én csak az energikus, támogató szülőségről mondanék még egy gondolatot: Az, hogy higgadt, támogató legyél a gyerekkel, ahhoz nagyon kell egy kis élettapasztalat, saját példámról tudom, hogy 18 és 25 éves korom között óriásit változtam, de 25 és 30 között még nagyobbat, össze se lehet hasonlítani az akkori énemet a mostanival, közben megéltem rengeteg magánéleti és munkatapasztalatot, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a gyerekemnek is tudjak adni némi életbölcsességet, van, aki korábban, van aki később érik meg erre a feladatra, de te még nem tartasz ott, és ezt mindenféle negatív felhang nélkül mondom. Csak azért ne vállalj babát, mert a párod 30 éves kora alatt gyereket, meg mert fiatal anyuka akarsz lenni, ez nem elég egy ekkora döntéshez. Egy gyerek életprogram, rengeteg lemondással jár és akkor kell belevágni, mikor már le tudsz mondani a tanulásról, utazásról, karrierépítésről, mert már megvolt mindez.
2014. okt. 26. 17:22
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha mégis úgy gondoljátok, hogy nemsokára jön a bébi, érdemes lenne elkezdeni a főiskolát, egyetemet. 2013. december 31-e után született gyermekre, 2 aktív félév után kaphatsz diplomás gyedet. Ez most 71050 Ft, egy évig folyósítják.

[link]

Bár szerintem is egyszerűbb először diplomát szerezni, akár levelezőn és amellett dolgozhatsz, hogy meglegyen a normális gyeded.

2014. okt. 26. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!