Szülhetek-e lelkiismeret furdalás nélkül?
Sziasztok!
18 éves, fiatal lány vagyok, aki imádja a gyerekeket és régóta vágyik egy sajátra. Párom, aki 25 éves, nemzetközi kamionsofőrként dolgozik. Már ő is szeretne apuka lenni, de mivel mindenhol azt hallom, hogy egy gyerek nagyon sokba kerül bizonytalan vagyok. Kedvesem 150-200 ezer között keres, de sok a kiadása is. 20 ezrekért vásárol be, 40 ezres telefonszámlát fizet, hogy tudjunk beszélgetni. Nem akarom, hogy munkahelyet váltson, hiszen akkor még kevesebbet tudna itthon lenni, de félek, hogy mivel én csak a családi pótlékra számíthatok ez kevés lesz. Nektek mi a véleményetek?
Ezek a tervek amiket irtal, nagyon gyerekes. Te magad irod h itthon nem kapkodnak az erettsegisekert. Akkor mit gondolsz ha meg van melle egy gyereked rohannak a jobbnal-jobb ajanlatokkal? Angliaban h akarsz dokgozni ha meg a nyelvet se tudod rendesen? Gyerekkel majd tanulsz ugy gondolod? Maradsz itthon a gyerekkel, oke, mesz egyetemre es majd egy evesen beadod a picit bolcsibe? Azert h tanulhass? Akkor minek kellene egy gyerek neked? A paroddal vegkepp nem vagytok tul regota egyutt, 2 ev nem sok. Nem is vagytok szinte soha egyutt, azt se tudod mikyen huzamosabb ideig egyutt elni valakivel, nem is hasznaltatok meg ki a fiatalsagotokat, utazasra, egyutt toltott idokre. Egy gyerek fogalmad sincs mivel jar. Elnse tudod kepzelni. Nem tulelesre kell torekedni h majd ha anyuek nem majd anyosek kisegitenek. Magatoknak kellene kialakitanotok egy kis sajat eletet.
Az osszes dolog amit leirtal mind egy felelotlen tinitol jott. Ilyen idosen mindenki nagyon szeretne babat, de 2 ev es rajon h korai volt. Hidd el ha 5 ev mulva szulsz is nagyon fiatal vagy. Es addigra talan valamit fel is mutathatnal.
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek! :) Nem sietünk sehova, csupán szeretnénk fiatal, energikus szülők lenni, olyanok, akik nem kapnak frászt, ha a gyerek kitalál valamit, hanem segítenek neki vagy épp elmagyarázzák nem leüvöltik a fejét, hogy mért nem jó az elképzelése. Párom mindenképp babát szeretne 30 éves kora előtt. Tudom, hogy ez mindkettőnknek lemondásokkal járna, de ez az, amit szeretnénk. :)
Az a baj, hogy a rokonoktól azt hallom, hogy egy 1 èves gyerek százezrekbe kerül havonta. (Ők a gazdagabb réteget képviselik.)
Ne haragudj de a te helyzetedben borzalmasan nagy felelőtlenség gyereket vállalni. Legyen biztos kereseted először, ha bármi történne egyedül is el tudd tartani a gyereket.
Nem is értem, hogy merül ez egyáltalán fel, hogy a semmire meg a segélyre szülünk hurrá.
Aki nem dolgozik, mielott szul az segelyre szul mert a csp igen jar de mivel nincs munkaltatod ami utan gyedet kaphatnal gyest fogsz kapni 3 evig, ami havi 25 ezer korul van plusz a csaladi potlek. Nos es a gyest segelynek hivjak. Amit mi fizetunk nektek. A gyedet a fizetesed alapjan kapod ha van minimum egy ev bejelentett munkad.
De hiaba magyarazom neked, eltervezted, azt hitted majd tamogatnak a valaszokkal, helyette a nyers valosagot kaptad, elhiszem h nem tetszik, de ez van. Es igenis igaza van annak a valaszolonak, hogy segelyre szulnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!