Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 39 hétre (különösebb ok...

39 hétre (különösebb ok nélkül), beleegyeznétek az indított szülésbe?

Figyelt kérdés

Az orvosom tegnap közölte ,hogy a szülés kiírt napja előtt nem lesz 4-5 napig...Fogadott dokiról van szó.

"Majd döntsük el ,hogy szülünk e? 39 hétre már lehet!"

Nekem viszont így félelmeim vannak nem lesz e gond...vagy milyen lesz?! Első szülésem spontán volt ,igaz fájás gyengeséggel de sikerült megszülnöm a lányom . Most meg attól félek, így orvos nélkül maradok ha nem egyezek bele. Ti mit tennétek a helyembe?Tudom ,hogy 39 hétre már nyugodtan jöhet a baba!

2014. okt. 21. 06:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
47%
Neked kell eldontened, hogy mennyire fontos, hogy az az orvos legyen melletted. Nekem fontos volt, igy en beleegyeztem volna.
2014. okt. 21. 06:46
 2/25 anonim ***** válasza:
15%

Az orvosodhoz ragaszkodsz vagy korhazhoz?

Idoben vagytok szuleshez es a betoltott 39 het az mar negyvenediknek szamit!

Nem ezen a par napon mulik barmi (szerintem)...

En szerettem lanyomnal a tervezettet, igy tudtam, hogy "na! mar holnap vegre foghatom"

Fiamnal meg 41+5 es 37. Hetnel mar mindennap vartam (mert elment a nyakdugo is) azt mondtak hamarabb szulok es megis tulhordtam+csaszar lett...

Augusztus 19.en reggel 7re bementunk parommal, infuziot kotottek jottek a fajasok ereztem hogy valami nem oke, szoltam es 10:17kor mar kint is volt a lanyom (allitolag 1 milis se volt a heg es azt ereztem ahogy feszul, a doki azt mondta a kitolast nem birta volna ki)..

52 centivel es 3910 grammallett meg a hercegno .. hizni maradt volna mar csak bent :)

2014. okt. 21. 06:54
 3/25 anonim ***** válasza:
48%

Én elfogadnám az orvos javaslatát! Volt nekem is indított szülésem és nem rosszabb mint amikor spontán indul, sőt...3 óra vajúdás után megszültem :)

3 gyerekes anyuka

2014. okt. 21. 07:47
 4/25 anonim ***** válasza:
65%
Én nem engedném. Első szülésem indítottnak számít. Pont ügyeletes volt a fogadott orvosom, amikor megvizsgált. Fél ujjnyira voltam nyitva, azonnal megkaptam az első oxit. Kézzel tágítottak, 2 ujjnál burkot repesztettek. 16 órát szenvedtem, majd úgy nyomták ki belőlem a kislányom. Második szülésembe nem avatkozott be senki, lassan, de magamtól tágultam. Mindennel együtt megszültem 4 óra alatt és szép emlék maradt, pedig még csak 2 hónapos a második kislányom. Ja, és a másodiknál nem volt fogadott orvosom.
2014. okt. 21. 07:54
 5/25 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Hasonló helyzetben voltam, 30.ra voltam kiírva, a dokim 27-én jött haza a szabadságáról. Fel sem merült benne, hogy emiatt megindítja a szülést. Volt egy helyettese, akinek bemutatott (minden betegét átadta neki erre az időre), és azt mondta, hogy megpróbáljuk kibekkelni, de úgyis a baba dönt.

Végül 28-án indult be a szülés. Rendes kislányom van, megvárta a dokibácsit :D

2014. okt. 21. 08:07
 6/25 anonim ***** válasza:
60%
Én felháborodtam volna, hogy ilyet ajánl fel és nem egy megbízható kollégáját. Tuti nem kellene ezek után, még akkor sem, ha mégsem utazik el. De ez én vagyok. Mondjuk amilyen szempontok miatt én választottam orvost, ez nem fér bele és nem azért mert így nem születne egészségesen...
2014. okt. 21. 08:13
 7/25 anonim ***** válasza:
44%
Igaz császárom volt, de 2 héttel a kiírt előtt csinálta meg az orvosom. Eszembe sem jutott ellenkezni, mindenképpen azt akartam, hogy Ő műtsön meg.
2014. okt. 21. 08:19
 8/25 anonim ***** válasza:
16%
Én semmi pénzért nem válnék meg a választott dokimtól, de hát lehet, hogy csak szerencsés vagyok, hogy ilyen orvosom van. Semmi hátránya nem származna ebből a kisbabádnak, sőt, egy bizonytalansági tényezőtől szabadulnál meg: mikor születik? Túlhordod-e? Egyáltalán beindul-e magától? Ez egy biztos pont, aztán úgyis tömkelegével jönnek majd azok a helyzetek, amikor jól jönne egy biztos támpont. Az első 3 hónap valójában erről fog szólni. Én hátradőlnék, és fújnék egy nagyot...utoljára még!:-)
2014. okt. 21. 08:40
 9/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem engedném.
2014. okt. 21. 08:59
 10/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Mindennek meg van a maga rendje, menete. Minden baba tudja, mikor kell neki kijönnie. Persze, valószínűleg nem lenne semmi baja, de nem önszántából akar megszületni, akkor csak a kényelem kedvéért minek ? Ha itt lesz az ideje kibújik.
2014. okt. 21. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!