Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenképp császárral szeretné...

Mindenképp császárral szeretnék szülni. Mennyivel kerül többe, ha kifejezetten én kérem, mint egy "normál" szülés?

Figyelt kérdés
( Miskolc )
2014. okt. 18. 13:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
68%
Nos, nekem surgossegi csaszarom volt, erzestelenitessel. Mivel az erzestelenito fokozatosan tavozik, a fajdalom se fejbevagasszeru volt, hanem lassan erosodo. Igazan nem fajt, inkabb kellemetlennek mondanam.Evekkel ezelott volt, soha semmi problemam nem volt vele.
2014. okt. 18. 18:21
 22/34 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy ki kérdezte, hogy kinek mi a véleménye a császárról? Az árat kérdezte. Az előnyöket és hátrányokat majd megbeszéli az orvossal.
2014. okt. 18. 18:26
 23/34 anonim ***** válasza:
83%

Gondold ezt át azért még.

Dokik nem ajánlják ha nincs baj, mert a császár az műtét míg a szülés egy természetes folyamat. Engem ami megrémíszt hogy mondják császárnál dupla annyi vérveszteség van mint szülésnél. Én is félek a szüléstől de inkább az minthogy egy műtétnek vessem alá magam ha nincs bajom. Beszéld meg mindenesetre a dokiddal meg védőnővel is hátha ők megtudnak nyugtatni.

2014. okt. 18. 19:02
 24/34 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom miert kellett igy lepontozni, csak mert leírtam a véleményem (ami egyébként nem volt bántó !!) nyilván ha kiír ide egy ilyen kérdést akkor megkapja a véleményeket, főleg egy ilyen megosztó témáról...de mondjuk nem érdekel, az o dolga, főleg h ennyi esze van, h itt kérdezgeti, ahelyett hogy megkérdezné az orvosatol.....
2014. okt. 18. 20:16
 25/34 anonim ***** válasza:
60%

hát én természetes szülés után (1,5 óra volt a szülés és ez nem olyan fájdalom, mint amikor eltöröd a lábad pl.) nagy gátvarrattal is előbb tudtam mozogni ülni és ellátni a babámat, mint a császáros szobatársam.

Az orvosom a 6 hetes kontrolon azt kérdezte, hogy kibírtuk e 6 hétig szex nélkül, de vigyorgott. (Kibírtuk) és azt mondta még, hogy lehet nekiállni a kistesónak, ha szeretnénk, de a fél éves rákszűrést még várjuk meg, ez is előnye a természetes szülésnek. Császárosoknak sokkal többet kell várni, mire jöhet másik gyerek és így utólag tuti nem vágatnám át a hasam, ha nem életmentés miatt kell.

2014. okt. 18. 21:51
 26/34 H_Vivien ***** válasza:
56%
Császárral szültem 3 hónapja, szóval tapasztalat. A gátmetszés kb. 2 centi, a császár 22. Szerinted melyik a rosszabb? Gátmetszés után 3 napig nem tudsz ülni, császár után 2 hétig mozogni. Szerinted melyik a rosszabb? A császár sem egy leányálom. Nyilván Neked is könnyebb meg a babának is. Ha a szexre hajtasz, az sem lesz zökkenőmentes, hiszen varrják a méhedet is, szóval az is fájni fog még jó darabig. Ne gondold, hogy császárral annyival jobb szülni. Nem akarlak megijeszteni, csak ne készülj arra, mint én, hogy császárral minden fasza lesz. Hát nem...
2014. okt. 18. 22:27
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan orvos, akinél drágább a császár, van, akinél egy árban van. Van olyan, amelyik nagyon fog örülni, hogy nem kell vesződnie veled, megbeszélitek az időpontot és megcsászároz. És van olyan, amelyik megpróbál meggyőzni arról, hogy előbb próbáld meg a természetes szülést, hiszen ha úgy van, közben még mindig lehet belőle császár. Ha te ennek ellenére ragaszkodsz a császárhoz, szerintem kevés az olyan orvos, aki erre nem hajlandó.

De! Én is láttam szülésvideókat, engem is megrémített, annyira, hogy úgy döntöttem, én ezt inkább úgy ahogy van, kihagyom. Aztán láttam egyszer egy olyan szülésvideót is, ahol az anyuka vízben szült, feltételezem, hogy érzéstelenítés nélkül, semmiféle fájdalom nem látszott rajta, és az a szülés volt a leggyönyörűbb dolog, amit életemben láttam. Császárról nem láttam videót, ahhoz volt szerencsém egyszer élőben (édesanyám bevitt a műtőbe, hogy lássak ilyet is), az első bemetszés után kimentem, és csak akkor mentem vissza, amikor a baba már kinn volt, pedig az anyuka aludt, tehát semmiféle fájdalma nem volt. Az egész mégis olyan szörnyű látvány volt számomra, hogy most, nyolchónapos terhesen azon imádkozom, hogy adja az ég, hogy a császárt megússzam.

Nem gondolom, hogy buta vagy, inkább csak kissé tájékozatlan. Mindkét verziónak megvan az előnye és a hátránya. A természetes szülésnek a vajúdás és az esetleges komplikációk, császárnál az összenövések, a lassabb felépülés, és ami számomra a legrémisztőbb: a trombózisveszély.

Én mondjuk szerencsésnek érzem magam, mert ha az információim nem csalnak, sikerült olyan orvost találnom, aki azt fogja tenni, ami nekem is és a gyerekemnek is akkor és ott a legjobb. Szerintem neked is inkább arra kéne törekedned, hogy ilyen orvost találj, mint hogy körömszakadtáig ragaszkodj valamihez, amiről nagyon kevés ismereted van.

Könnyű szülést!

2014. okt. 18. 22:55
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

nekem mindkettő megvolt,szóval van tapasztalatom:) soha többé nem szülnék császárral,ha nem muszáj...Sima után 2 héttel kb. már elfelejtettem,hogy szültem..a császár után nem éppen ez volt...A szex tovább volt fájdalmas a császár után,mint a természetes után..(császár kb. 4 hónap,sima után 2 hét,persze ez a hat héten felül..)Egyéb változást nem érzékeltünk a férjemmel odalenn,pedig a gátmetszésemen elég sokan szörnyülködtek a kórházban,hogy borzalmas...:D De ez én voltam,nekem így reagált a testem,lehet másnak a császár a megváltás sima után..

Hogy a kérdésedre is válaszoljak,ha találsz olyan orvost,aki ok nélkül császároz,akkor többet kell adjál neki valószínűleg..de ezt csak vele tudod megbeszélni,ő tud árat mondani(olyan ez,mint a magánrendelés,voltam olyannál akinél 10.000/alkalom,és olyannál is,akinél 5000)

2014. okt. 18. 23:38
 29/34 anonim ***** válasza:
Kérdező azon nem gondolkoztál, hogy császár utáni állapotot miért nem kamerázták le soha? Orvossal beszélj és az alapján dönts ne előre egy videóból.
2014. okt. 18. 23:44
 30/34 anonim ***** válasza:
52%

Szia! Én mindkét gyermekemet a magán nőgyógyászomnál szültem/szülöm. Az első természetes szülés volt, a második császár lesz, közös megbeszélés alapján. Mi ugyan annyit adtunk/adunk mindkét szülésre, de nincs konkrét tarifája.

Ám szerintem is, ezt orvosa válogatja. Alapból, lehet, hogy többet szoktak adni a "kérésre császárnál", mivel a dokinak kell okosan alátámasztani a beavatkozás szükségességét.

Csak hogy a sok kéretlen vélemény mellé normális választ is kapj :)

2014. okt. 19. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!