Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenképp császárral szeretné...

Mindenképp császárral szeretnék szülni. Mennyivel kerül többe, ha kifejezetten én kérem, mint egy "normál" szülés?

Figyelt kérdés
( Miskolc )
2014. okt. 18. 13:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
86%

El kell keserítselek. Két sürgősségi császáron vagyok túl, és bizony a császármetszés után fájdalmas és hosszabb is a felépülés. Második alkalommal akut hasam lett, így másodjára is felnyitottak. Azt a fájdalmat senkinek nem kívánom! A szobatársaim már másnap szaladgáltak, igaz, az ülés nem ment nekik könnyen, de én még akkor felülni is alig tudtam :(

Bizony a természetes szülést választanám, ha harmadjára tehetném (bár nem tehetem sajnos), a vajúdás (első alkalommal 18 óra, második alkalommal 12 óra) sokkal kibírhatóbb volt számomra, bár ez biztos hozzáállás kérdése is. A császárt is túl lehet élni egyébként.

2014. okt. 18. 14:26
 12/34 anonim ***** válasza:
38%

Elég buta lehetsz!A császár után sokkal nehezebb felépülni,mert az egy hasi műtét.Kaphatsz utána jó kis fertőzést,kivehetik a méhed,vagy kapsz egy hashártya gyulladást.Szóval sokkal több a rizikó utána,mint természetes szülés után.Azt pedig,hogy kevésbé fáj...na ez nem igaz.Sokkal nagyobb fájdalommal jár hosszú távon a császár,mint a spontán szülés.De te tudod!Biztos lesz olyan orvos,aki jó pénzért elvállalja,DE abban is biztos lehetsz,ha bármi bajod lesz utána,ő mossa kezeit és nem tartja majd a hátát!!

Egy ápolónő/ anyuka

2014. okt. 18. 14:28
 13/34 anonim ***** válasza:
63%

Azért nem mindenkinek annyira veszedelmes az a császár. Én a műtét után 1 héttel már ugyanúgy működtem, mint előtte. Viszont a fájásokat soha többet nem szeretném átélni. (sima szülésnek indult)

Inkább még bármennyi császár, mint egy fájás.

Bocs az offért kérdező. Ha találsz olyan orvost, aki valamilyen ürüggyel megcsászároz (ha nem magánklinikára mész, mert az más), akkor valószínű többet kell majd fizetned.

2014. okt. 18. 14:29
 14/34 anonim ***** válasza:
75%

Engem is császároztak, elkezdődtek a fájások, de egy kis galiba miatt sürgősségi császár lett a vége. Az első felkelés fájt kutyául, aztán nagyon hamar regenerálódtam. Én is simán sétáltam a folyosón /igaz, hogy nem rögtön szülés után, mert 12 órát feküdnöm kellett/, de semmivel nem éreztem magam hátrányosabb helyzetben azoknál, akik természetes úton szültek. Ők is panaszkodtak, hogy fáj ülniük, az egyik anyuka fenékig repedt, a barátnőm babájának pedig azóta sem jött helyre a buksija, kitoláskor deformálódott /most 5 hónapos/. Úgyhogy azért a term. szülésnek is vannak rizikói. Hiába szeretik előszerettel hangoztatni, hogy a császár egy nagy hasi műtét, manapság rutin eljárás, félóra alatt megvan. Általában az épül föl nehezebben utána, aki elhagyja magát. Én tudtam, hogy a gyerekem mellett kell lennem, rögtön szoptatni akarom: császár után 20 perfcel már szoptattam, a 2. napon belövellt a tejem /15 hónaoig azoptattam/, és annyira tetterősnek éreztem magam azalatt a 12 óra alatt, amíg feküdnöm kellett, hogy legszívesebben azonnal rohantam volna a kisfiamhoz.

Ezt le kellett írnom, mert a kedves kommentelők tök feleslegesen riogatják itt a kérdezőt.

Az persze más dolog, hogy én nem magamtól kértem a császárt, megszültem volna természetes úton is a fiam, de hát, a természet és a szervezetem máshogy gondolta.

Kérdező! Ha van dokid, egyszerűen kérdezd meg egyenesen, hogy vállalja-e a császárt! Láss tisztán!

2014. okt. 18. 15:06
 15/34 anonim ***** válasza:
73%

Ez most komoly? Videon látott női fejek alapján nyiszáltatod magad? Szerintem bizd a természetre. Ha ő úgy akarja, akkor sima lesz, ha nem, akkor császár.

És akkor most nézegess császáros videókat is!!! Nem vagyok egyik, vagy másik párti. De azt tudom, hogy mikor kiszedték a 37. héten a fiamat, olyan vacakul éreztem magam. Mert szó szerint kiszedték, ő még olyan jól aludt az egész közben, esze ágában sem volt kijönni. Akkor kezdett el bömbölni, amikor takaritgatták. Utána rögtön elaludt, és gyakorlatilag a kórházi napokat is végig aludta. A császár nem természetes, az egy beavatkozás.

Mellesleg Miskolc, meg a dokik...hát azok is megérnek egy misét!!!

2014. okt. 18. 15:37
 16/34 anonim ***** válasza:
43%
Ne haragudj, de borzasztó buta a gondolkodásod. Én császárral szültem, hát ha az én fejemet láttad volna utána, sírva könyörögnél a természetes szülés után!! Olyan pokoli fájdalmaim voltak utána, amit elmondani nem tudok!! Ráadásul azóta sok problémám van a vágás miatt, idegesítenek a nadrágok, az övek ráadásul összenövéseim lettek és emiatt nem jön a második baba! ÉS ugye az már nem is érdekel, hogy a babának melyik a jobb szerinted???Nőjél fel!
2014. okt. 18. 15:44
 17/34 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, az orvost kérdezd meg.

Itt hiába kérdezed, senki nem fog mondani neked konkrét összeget. Lesz 30 válaszod, amiből 26 arról szól, hogy hülye vagy és kényes és szánalmas és stb. meg 4 ami normális, de ők se tudnak túl sok infoval szolgálni, hogy mennyiért vállalja az orvos. Vagy vállalja-e egyáltalán.

2014. okt. 18. 15:57
 18/34 anonim ***** válasza:
53%

Mivel latom,hogy erdemleges valasz meg nem erkezett,talan egy kis tampontot tudok adni.Igaz en kulfoldon elek,igy csak az itteni arakrol tudok irni.Maganklinikan a termeszetes szules 1500€, a csaszar pedig 1900€. Ez konkretan a rutin szules es az elore kalkulalt benttartozkodas ara,johetnek hozza plusz koltsegek ha valamilyen komplikacio adodik.

En mar szultem egyszer termeszetes uton,masodjara a csaszart valasztom.Szamomra nem a vajudas es a szules fajdalma volt az elrettento,annak ellenere,hogy elajultam a fajdalomtol,arra a tizen akarhany orara dalolva elviselnem masodszor is.Utana a gatmetszes es repedes fajdalma sokkal rosszabb volt,es hetekbe telt mig enyhulni kezdett.Raadasul pont olyan helyen van,ami lenyegeben lebenit,hiszen sem ulni,sem jarni nem tudtam tole.Meg 3 het elteltevel is ugy jartam mint aki "osszecsinalta magat".Arrol nem is beszelve, hogy a nagydolgom elvegzese remalom volt.Folyamatosan egetett,fajt,csipett,jobban megnezni a 6 het eltelte elott nem is mertem,csak azt lattam,hogy nagyon fel volt dagadva az egesz terulet.

Ezzel szemben a csaszaros baratnoim konkret fajdalomrol 2 napig panaszkodtak, 1 het elteltevel pedig mar teljesen fittek voltak.Meg ha nem is igy lenne, szamomra tapasztalataim alapjan sokkal konnyebb elviselni egy masik testresz fajdalmat,mint a gatmetszes es repedes fajdalmat. 31hkm

2014. okt. 18. 16:28
 19/34 anonim ***** válasza:
31%
Hogy lehet valaki ilyen ostoba... Szerinted, ha felvágják a hasad utána csak leugrassza műtőasztalról? Lesz egy bazi nagy sebed és felvágják a hasadat, meg az ott lévő egyéb dolgokat. Végig vajúdtam x órát érzéstelenítés nélkül és kibírtam, végül sürgősségi császár lett. Míg én másnap fetrengtem a fájdalomtól, addig a szobatársaim akik simán szültek jöttek mentek. Nem tudom miért gondolod, hogy a császár nem fáj. Persze van akinek meg se kottyan, de ha ennyire félsz a fájdalomtól, akkor te egy hónapig fetrengeni fogsz, mert még felülni se fogsz bírni. Azért majd írj császár után mennyire nem fájt.
2014. okt. 18. 17:22
 20/34 anonim ***** válasza:
57%

"ne tudjak normálisan menni, leülni, szexuális életem nulla legyen fél évig. de leginkább a fájdalom része miatt nem szeretném."

Császáros sebbel se fogsz tudni normálisan menni, de még felállni se, ülni se, szexuális életes ugyanúgy nulla lesz egy darabig és fájni is fog. Persze nyilván másképp mint a vajúdás. Én azt tartanám szem előtt, h mi a jó a babának. A természetes szülés biztosan, hiszen nem véletlenül alakult így ki ez az egész folyamat. De nem szabad ennyire félned! Amikor fáj arra kell gondolni, hogy minden egyes fájdalom közelebb visz a babádhoz..hogy kibújjon és láthasd és megöleld...mielőtt végleg döntesz, olvass el pár könyvet ezzel kapcsolatban. Csak gondolj bele, nők milliói szültek már...a fájdalomba egyik sem halt még bele...

2014. okt. 18. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!