Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajúdás alatt szabad szeretkezni?

Vajúdás alatt szabad szeretkezni?

Figyelt kérdés
Nem pont behatolásra gondolok, bármi ilyesmire. Míg otthon vár az ember, hogy rendszereződjenek a fájások, erősödjenek, stb. Szabad ilyenkor ilyesmit csinálni? (Tegyük félre, hogy van-e kedve az embernek, tegyük fel van.)
2014. okt. 13. 12:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező, lehet, hogy én értem amit mondasz.

Első szülésem hosszú vajúdás volt még otthon, előző este kezdődtek a fájások rendszertelen időközönként. Ezekkel a fájásocskákkal én még jól voltam, éjszaka még aludtam is, hajnaltájt már mértem a fájásokat, és reggel mentünk be a kórházba, akkor voltak 5 percesek. A szülőszobán ezek a fájásocskák már igencsak kemények voltak és délután 3-ra lett meg a babám.

Másodiknál történt, hogy délelőtt 11 körül kezdtem érezni a fájásokat. Mondtam a férjemnek, kezdődik. Vártunk még a kórházzal. Valahogy szóba került a szex, lehet tőlem ez hátsó szándék volt, mert azt olvastam a női orgazmus elősegíti a tágulást, és nem akartam megint sokáig, ezért sor került köztünk egy intim együttlétre a fájások közt, melyek akkor 20 percenként jöttek. Délután 3-kor mentünk be a kórházba 5 percesekkel, és 6 órára meglett a baba.

Nem tudom, az együttlét rásegített-e arra, hogy a második gyorsabban és könnyebben meglegyen, de ez nálunk így alakult, úgyhogy létezik ilyen.

2014. okt. 13. 13:55
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Jaj, hozzátenném, nem volt behatolás, hanem más jellegű intim együttlét, előző voltam.
2014. okt. 13. 13:57
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

Gondolom arra lennél kíváncsi, hogy okozhat-e valamilyen fertőzést vagy bajt a babának, ha a szülés elősegítése érdekében próbálkoznátok az intim együttléttel?

Szerintem óvszerrel mindent lehet, és szerintem is elő segíti a tágulást.

2014. okt. 13. 14:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy szabad. Nálunk ugyan együttlét nem történt, de minden vajudásom alkalmával nagy szükségem volt testileg a férjemre. Az érintésére, az illatára... Nemtudom megmagyarázni de ugy éreztem ha nem lenne mellettem nem tudnék megszülni :) Ígyhát velem volt otthon is és a kórházban is végig.

3 gyerekes anyuka

2014. okt. 13. 14:28
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, különösen örülök a személyes tapasztalatnak! Huszon órákig elhúzódó lassú tágulásom volt, és ezért keresem a lehetséges lazítási és tágulást elősegítő ötleteket, és ezt olvastam, hogy ha kettesben vagyunk, jobban ellazulnék, és esetleg a testem is jobban reagálna, mint egy kórházi ágyon a lámpát lesve a fejem felett. Nem akartam senkit sem megbotránkoztatni, köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
2014. okt. 13. 16:14
 16/19 anonim ***** válasza:
94%
A csikló ujjal történő izgatásával ugyanúgy el lehet orgazmust és talán az is segíthet, nem is kell feltétlen behatolás. Ha a férjed nem nyúl a hüvelyedbe, sokkal kisebb az esélye bármilyen fertőzésnek. Én ezt próbálnám ki.
2014. okt. 13. 19:46
 17/19 anonim ***** válasza:
94%

Ez érdekes egyébként...elsőnél ugyan nem, de második terhességem végén "kipróbáltuk"...utolsó héten együtt voltunk párommal. rá egy olyan 2 órára jöttek a fájások..viszont csak jóslók voltak.

A kiírt napon együtt voltunk ismét, rá egy órára elkezdődtek a fájások, és annyira hirtelen történt az egész hogy otthon született meg a lányom! És én biztos vagyok benne hogy az együttlét indította be a szülést!

2014. okt. 13. 23:59
 18/19 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem szabad, miért is ne. :) Nálam is az együttlét indította be a fájásokat annó. De szerintem közben is szabad a behatoláson kívül mindent, amihez kedved van és nem veszélyes.
2014. okt. 14. 12:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én túlhordásban voltam, szombaton kellett volna befeküdnöm. A csütörtöki vizsgálatnál mondta a doki, hogy ismerkedjek meg minél közelebbről az apukával. Este 10 után már fájdogált bizonyos időközönként a derekam, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert már több napja fájt esténként. kb 11-kor több hónap után behatolás is volt, éjfélre rendszereződtek a fájások, és igen, jó volt. Néha meg kellett állni, amikor fájt, de nem csinálnám másként. Ja és a dokim úgy mondott ilyet, hogy már 33 hetesen annyira lent volt, hogy nm lehetett a buksiját mérni, meg akkor már 1 hete 1 ujjnyira nyitva voltam, szóval szerintem nyugodtan. :)
2014. okt. 14. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!