Miért nem lehet, hogy egy baba csak szépen megszülessen, kibújjon? Miért kell olyan sok esetben vágni, repedni, szakadni?
pedig a baba csak szépen megszületik, és az azzal járó dolgok mind természetesek.
vágni egyáltalán nem kéne... ez egy mesterséges dolog.
talán a szülést hagyni kéne természetesen zajlani,akkor nem lenne baj. pl. ha valakinek úgy esne jól, engedni kéne, hogy guggolva szüljön (a wc-zést is így könnyű, gravitáció és az izomerő is ennek kedvez)
nekem gátvédelmem volt, belül szakadtam. ki tudja, ha nincs gátvédelem, lehet, sehol nem szakadok. nem tudhatom, de nekem kicsi babám volt (32centis fejkerület,46centi hossz,2800gramm - nagyonnagyon kicsike baba ám ez, nekem meg jó széles a csípőm):)
amúgy varrás nélkül is összeforr, tökéletesen. mert párszáz,ezer,millió éve szülnek a nők, és a mesterséges egészségügyes szülésnek még csak 100 éve vagyunk a részesei. azelőtt bábák segédkeztek, és csak a forróvíz (fertőtlenítés, amit Szentgyörgyi Albert újból felfedezett) volt meg az izomerő, és egy szakértő asszony segítsége. és működött. (a halandóssági statisztika nem feltétlen a szüléssel íródott át, hisz pontos dokumentáció azért nem volt jellemző, kit is érdekelt) :)
persze nem tudom, milyen lehet egy öt kilós gyereket megszülni... lehet,kersztbe kasul szakad odalent...
ezek együtt járnak a szüléssel, ez ilyen ...
"amúgy varrás nélkül is összeforr, tökéletesen."
Gondolod te...
Meg a hólyagsüllyedés, végbélsérv, stb is mind annyira természetesek. Meg a 30 év körüli átlagéletkor is természetes volt, szóval orvoshoz se járj, hanem halj meg egy járványban 30 évesen.
Azért tessék gondolkodni mielőtt butaságokat tetszik beszélni...
Egészségügyis vagyok... tény, hogy varrás nélkül is összeforr, de némely esetben igen cafrangosan főleg, ha nem vágtak, hanem repedt. Az ánusznyílásig történő repedés, ne taglaljuk mivel járhat, ezt próbáljuk megelőzni gátmetszéssel.
Régen, pár száz évvel ezelőtt sokkal kevesebb olyan helyzetben élő ember volt mint most, a jóléti társadalomban.
Ma már egy átlagos életszínvonalon élő ember olyan ételekhez, italokhoz jut (csak hogy vegyünk egy példát) amivel nem csak saját szervezetét tudja ellátni rendszeresen, hanem a benne fejlődő magzatét is. Régen rengetegen éheztek, sok volt a kis súlyú, idő előtt születő gyermek (a gyermeknek "érdeke" minél hamarabb megszületni, ha a feltételek nem kielégítőek az anyaméhben. Különböző káros hatások, pl. cigi, alkohol, éhezés, sugárzás stb. koraszülést eredményezhetnek). Mivel rosszak voltak a körülények, így a gyermekek sem nőttek meg akkorára, mint ma. A magzatvédő vitaminokkal, némely létfontosságú (folsav) anyagot leszámítva többletbevitelt jelentenek. A magzat úgy viselkedik a méhben, mint egy parazita (csúnya megfogalmazás, de ez fedi le). Elszívja az anyától a fejlődéséhez szükséges anyagokat, még az anyai szervezet kárára is.
Emellett ott van a genetika is. A gyermek örökölheti a 200 cm-es, 100 kilós apa paramétereit, születési súlyát, ahogy az anya családjából is. Ugyanígy öröklődhet a keskeny, vagy a széles csípő, az egyéb testi adottságok.
Ehhez hozzáadódik, hogy a nagyüzemekben nevelt állatok ételébe, hogy minél hamarabb vágóhídra kerülhessenek, hormont adagolnak. Ezek a hússal bekerülnek az emberi szervezetbe és ott hatnak az agyi központra, serkentik a növekedést. Így a várható testhossz megnő, ezért (is) magasabb a mostani 20-40 év közötti korosztály, mint elődjeik.
Ezek mind kiváltó tényezői az egyre nehezebb szüléseknek.
+ életkor. Az ideális életkor szüléshez a 20-25 év közötti időszak. Ekkorra fejeződik be az anya szervezetének teljes fejlődése, ám ilyenkor még rugalmas, tágulékony a kötőszövet, könnyebben nyúlik, kevésbé reped és hamarabb visszaáll az eredetihez hasonló állapotba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!