Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek egyértelműen...

Szerintetek egyértelműen császározni kell azt, aki csak 150 centi magas?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék csaszárt. Semmi nem is indokolja, a leleteim jók, baba is jól van. Várahatóan nem is lesz nagy baba. De ma azt mondta az orvos (aki nő, de még nem szült sose), hogy mivel csak 150 centi magas vagyok, ezért szerinte tuti megcsászároznak, és jobb is lenne el se kezdenem szenvedni a vajúdással, mert egy 150 centis nő ÚGYSEM TUD SZÜLNI. Szó szerint ezt mondta.

Nagyon megalázónak éreztem ezt a kijelentését.

Meg én nem is hallottam még arról, hogy a magasság lenne mérvadó. Tudom, hogy a medencét mérik, hogy ki tud-e férni a baba, de hogy csupán a magasság miatt küldjenek programozott császárra az számomra hihetetlen.

2014. okt. 10. 20:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Hát a doktornőd kissé el van tévedve. Én még nem hallottam ezt, hogy azért legyen császár, mert nem elég magas az anyuka. Persze lehet téraránytalanság, de ez nem csak a magasság függvénye. Én 156cm vagyok, igaz, mindkét gyermekem császárral született, de teljesen más okból, mindkét alkalommal hüvelyi szülésnek indultunk.

Anyukám alacsonyabb nálam, ő olyan 150 körül lehet, és én és a testvérem is természetes úton születtünk.

Az még egy dolog, hogy felveti a magasságod miatt, hogy esetlegesen lehet hogy császár lesz, de csak emiatt a programozott császár tényleg túlzás. Jól is teszed, hogy kikéred más véleményét.

2014. okt. 10. 21:46
 12/23 A kérdező kommentje:

Igen, pont ezen borultam ki én is. Hogy az egy dolog, hogy tudatosítja bennem, hogy lEHET, hogy császár lesz emiatt. De hogy ezért direkt el akarjon küldeni a 38. héten programozott császárra, azt túlzásnak érzem.

az én anyám is 150 centis és komplikáció nélkül szült 3 gyereket. Mondtam is ezt a doktornőnek, aki csak annyit mondott, hogy anyámnak biztos csak szerencséje volt mindháromszor. De anikor megkérdeztem, hogy mi alapján mondja, hogy csupán a 150 centi miatt küldene császárra, akkor nem tudott egy tanulmányt, egy orvosi szakvéleményt, egy kutatást se mondani. Ezért is furcsállottam a kijelentését. (mellesleg a férje szülész-nőgyógyász a kórházban, ahol szülni fogok. A doktornő nem ott dolgozik, hozzá csak terhesgondozásra jártam az sztk-ba. Sejtem, hogy a férjéhez küldene, mert mondta is a doktornő, hogy még egy jó orvost is ajánlana, akinek persze fizetni kéne, de meglenne a császár programozottan és nem kellene elkezdenem vajúdni sem)

2014. okt. 10. 21:56
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Pár száz évvel ezelőtt az átlagmagasság 150 centi körül volt és akkor is tudtak szülni a nők. Sok függ a párod adottságaitól (ha 190 centis óriás, mint az enyém, és nagydarab, akkor nagyobb az esély, hogy a gyerek is örökli a paramétereit). Függ a te és anyukád születési súlyától, hosszától (ha könnyű, aprócska, lehet, hogy azt örökli).

Alacsony, sovány férfi gyereke, ha a családban ez volt a jellemző és alacsony, sovány nőé nem valószínű, hogy 6 kilós 55 centis óriásbaba lenne.

Mamám is szülhetett ilyen magassággal és még sokan mások is, megpróbálni azért meg kéne, ha semmi más nem szól ellene.

2014. okt. 10. 23:50
 14/23 A kérdező kommentje:
Mindenképpen meg szeretném próbálni a hüvelyi szülést, aztán meglátjuk hogy alakul, de esélyt azért adnék neki. Márcsak azért is, amit az utolsó hozzászóló is írt: én 150 centi vagyok, párom alig 165. én 2800 grammal születtem, párom a 8. hónapban 1800-al, tehát ő sem lett volna nagy baba, ha kitart a 9. hónapig. Ezek alapján nem gondolom, hogy 4 kilós és 60 centis babára kéne számítanom.
2014. okt. 11. 00:32
 15/23 anonim ***** válasza:

Megsúgok neked egy titkot, mi szerint a téraránytalanságot egészen pontosan a szüléskor tudják eldöntetni, hogy van vagy nincs. Nem vagyok én sem magas, 158 cm, és piszok széles a csípőm, toxémiás is voltam, mégis az utolsókig próbálkoztak a természetes szüléssel és már a tolófájásaim jöttek, amikor is vizsgálgattak és megállapították a relatív téraránytalanságot és vittek a műtőbe császározni. Egyébként 3960 grammal és 54 cm-el született a kisfiam, szóval nem is volt éppen kicsike.

Én nem gondolnám, hogy ezt egyből látatlanban még terhesség idején ki lehetne jelenteni. Szerintem nem egy 150 cm-es nő szült már természetes úton gyereket...

2014. okt. 11. 13:02
 16/23 anonim ***** válasza:
Szia! 150 cm vagyok, két gyereket születem. A nagyobbik lányomat 3300 grammal, na ott sokáig engem is császározni akartak a magasságom miatt, aztán simán meg tudtam szülni. A második gyereknél már érdekes módon nem kötekedtek a magasságom miatt, a szülés napján 2,5 kg babát mértek ultrahanggal, aztán délután megszületett az én csodás 3700 grammos lányom. Fájdalomcsillapítás nélkül szültem, hát majd szétszakadtam, ma sem tudom, hogy sikerült kinyomnom. Ott lehet, nem bántam volna, ha megcsászároznak, de ugye kisebb babára számítottak, csoda, hogy mégsem lett baj. Mi kicsinek számítunk, nekem azt mondta az orvosom, hogy törpe felnőtt vagyok, így arányosan a medencém is kisebb, mint az átlag.
2014. okt. 11. 14:13
 17/23 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 150 cm vagyok, de inkább 148... :) Sokat dilemmázott az elejétől a dokim, mert állítólag van egy ilyen "szabály" hogy 150 cm-ig császár indokolt.. 9 kg-ot híztam terhesség alatt, 49 kg-mal szültem, a csípőm nagyon szétment, azt hittem, megpróbálhatom spontán. Végül átlag alattinak becsülték a fiam méreteit, mégis programozott császárra jegyzett elő a dokim. Aztán magától megindult a szülést, így előbb műtöttek. 3200 gm-mal, 49 cm-rel és 34-es fejkörfogattal született a fiam, sajnos esélyem sem lett volna simán megszülni a téraránytalanság miatt. Utólag nem bánom, hogy így lett, a fiam egészségesen megszületett, aztán én is helyrejöttem. Sok sikert, jó babázást Neked! :)
2014. okt. 12. 19:53
 18/23 anonim ***** válasza:

152 cm vagyok, 3 x szülem, simán, beavatkozások nélkül. A legkisebb babám 2400 gr, a legnagyobb 3500 gr volt.

Gyorsan regenerálódtam.

2014. okt. 12. 21:17
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint nem lehetetlen. Márcsak azt kell kiharcolnom valahogy, hogy programozott császér helyett legalább elkezdhessek vajúdni. az jobb a babának is, hogy felkészülhessen a születésre, meg a tejtermelésnek beindulásához is jó. Persze, ha végül császár kell mondjuk téraránytalanság miatt, akkor természetesen nem fogok ellenkezni. CSakhogy egyelőre téraránytalanságról még szó sincs. Mostanában nem is mérték a babát (utoljára a 30. heti UH-n nézték, 1400 gramm volt, és az kb 30-40 dekával kevesebb is mint az átlag).

ha téraránytalanság miatt császároznának, akkor még rá is bólintanék. de úgy, hogy meg se mérik a gyereket, meg se vizsgálják a csípőm és csak pusztán a magasságom miatt küldenének alapból rögtön császárra, az nekem nagyon nem elfogadható.

2014. okt. 12. 22:04
 20/23 A kérdező kommentje:
Konzultáltam egy szülésznővel. Szerinte szülhetek, legalábbis megpróbálhatok természetes úton szülni. Megmérte a csípőmet, jónak látta és a babát sem gondolja túl nagynak ahhoz, hogy ne próbálkozhatnék a hüvelyi szüléssel. Arról meg ő sose hallott még, hogy kizárólag a magasság miatt küldtek volna valakit programcsászárra (Viszont amikor a doktornő nevét kimondtam, a szülésznő rögtön tudta, hogy kiről van szó és szerinte az egész csak arra ment ki, hogy rámijesszen és hogy sok pénzért menjek el a doktornő férjéhez programcsászárra)
2014. okt. 14. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!