Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulesnel mennyi ver normalis?

Szulesnel mennyi ver normalis?

Figyelt kérdés
A Fajdalomtol nem, de a vertol nagyon betudok panikolni. Foleg ha sok. Olyan mindjart elverzek panik. Meg egy erosebb orrverzestol is kivagyok. Hulye kerdes, de az a ver honnan jon, a bababurokbol vagy mi? Bocsi ha buta kerdes.
2014. okt. 4. 20:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A vér nagyrésze akkor jön, amikor már a gyerekágyi vérzés van a szülés után. A méhlepény helyén lesz egy "seb", annak be kell gyógyulnia és a szervezet ezzel a vérzéssel tisztítja ki magát a baba után. Ez egy normális, jó vérzés.

Szülésnél a vér több helyről is jöhet, szüléstől függ, de ameddig nem kóros (és ezt egy tapasztalt orvos azonnal látja), addig azt is velejárónak kell elfogadni. Egyébként, ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy valami extrább helyzetben szülj, kb. semmit nem látsz abból, hogy mi jön ki, mert a hasadtól nem látni és amúgysem arra figyelsz. Szülés közben egyébként nekem nem volt sok vérzés, utána tartott 6 hétig a gyerekágyi és azt már nagyon úntam.

2014. okt. 4. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Mennyiségre anno azt mondta a dokim, hogy 0,5 literrel egy sima szülésnél is számolni kell. Megjegyzem semmit nem látsz ebből. Én legalábbis nem vettem észre semmit, csak a baba érdekelt, ők meg szépen gyorsan mindent rendbe raktak körülöttünk.
2014. okt. 4. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Akkor neked nem lesz jo elmeny a szules.. sok ver (ertsd tobb deci), utana meg tobb hetig naponta egy egesz menzesznyi minimum.. nagy alvadtver darabok tavoznak, eleg undi dolog :-)
2014. okt. 4. 20:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja és hogy mennyi a normális, nem sok, nem fog vérben úszni a padló, de szerintem ezzel ne is foglalkozz, nem a vérzés lesz a gondod tuti :) Mikor szülsz?
2014. okt. 4. 20:59
 5/11 Ditta323 ***** válasza:
Szia. Amikor oda kerülsz nem azzal leszel elfoglalva hidd el :). Magamból kiindulva én speciel nem láttam, hogy mennyi vér jött ki és nekem a 3. héten már nem is volt vérzésem, a 2. héten is csak épp, hogy volt valami. Szerintem szervezet függő is.
2014. okt. 4. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Én sem sokat láttam belőle, szülés közben elég keveset, kitoláskor ugyan nem láttam, gyerekágyi vérzés nekem nem volt brutál, nem is voltak darabok és 2-3 extra Tena elpg volt egy napra az elején is.
2014. okt. 4. 21:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom írt elő Rutascorbint és Ergam cseppeket, így kb két hétig sem véreztem, és addig sem olyan nagy mennyiségben. Egészen tűrhető volt.
2014. okt. 4. 21:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Ahogy a többiek is írták, közben nem fogod látni mennyit és honnan vérzel, és kisebb gondod is nagyobb lesz annál. Viszont javaslom, hogy ne nézz majd oda amikor kiszedik alólad a lepedőt, én nem vagyok rosszul különösebben a vértöl, de valahogy megütött a látvány ahogy a csurom véres lepedöt vette ki alólam a szülésznő.
2014. okt. 4. 21:55
 9/11 anonim ***** válasza:
50 kg vagyok alapból (szülni talán 58 kg-mal mentem, de az mind a baba és az egyéb cucc volt), ehhez képest közel egy liter vért vesztettem komplikációk miatt. Aztán 5 hétig ömlött még. Úgy ettem a vasat, mint a Tic-Tacot, hogy a vérképzés rendesen visszapótolja a veszteséget.
2014. okt. 4. 22:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazatok lehet, hogy akkor nem ezzel fogok foglalkozni. További szép napot mindenkinek!
2014. okt. 5. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!