Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem vagyok benne biztos, hogy...

Nem vagyok benne biztos, hogy jól döntök. Ti mit tennétek? Szülés indítás.

Figyelt kérdés
Ma vagyok 41 hetes, számolás szerint. Uh szerint 40, de kislány, tehát akár lehet tényleg 41 is. Tegnap befektettek, ma burokrepesztenek. 2 ujjnyira vagyok nyitva, már lassan 3 hete semmi változás. Magzatvíz kevés, lepényen látható a meszesedés. Ctg rendben. Belementem a burokrepesztésbe, de minél többet olvasok a szülésindízásról, annál bizonytalanabb vagyok. Ti mit tennétek? Engednétek? Vagy várnátok még egy picit?
2014. szept. 30. 08:05
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért, mivel kórházban vagyok, telefonról írok. Azt elfelejtettem írni, hogy második baba. Elsőt 4 éve szültem.
2014. szept. 30. 08:08
 2/17 Kelemen Szabina ***** válasza:
Nekem 35 hetesen úgy döntött szeretne kijönni, de infuzóval még bent tartották, 41. héten éjszaka egy tágító nevű tablettát helyeztek fel 2 centire voltam én is nyitva több hete, másnap 41. 1 napján reggel már 4 centi volt és az orvos a kezével beindította, vérzés-görcs párosult, később beöntés, burokrepesztés, és pár óra múlva megszületett a kisfiam. semmi baj nem lesz. muszáj már kijönnie a kislányodnak, mert ilyen terhesességi korban már veszélyes bent lennie. bekakilhat és belélegezheti, nem kap megfelelő oxigén ellátottságot, vagy táplálékot, elöregedik a méhlepény le is válhat. nem szabad sokáig bent lennie. én mindenképp beindíttatnám!
2014. szept. 30. 08:18
 3/17 Kelemen Szabina ***** válasza:
ja nekem ahogy megszületett egyből bekakilt, pisi, majd megint kaki, a sirástól , erőlködéstől biztos, de sajnos a hasban is előfordulhat.
2014. szept. 30. 08:20
 4/17 anonim ***** válasza:
"Uh szerint 40, de kislány, tehát akár lehet tényleg 41 is." ??? Ezt nem értem.
2014. szept. 30. 08:32
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem mindenképpen engedd, veszélyes a túlhordás, még ha minden rendben látszik.

3-ból 2 gyermekemnél indítottak, túléltük, kicsit nagyobbak a fájások oxitocinnal, de a baba érdekében muszáj, nekem a 3-at indították legutóbb a 41. héten, látszólag minden rendben volt, aztán szüléskor derült ki, ő is belekakált a magzatvízbe már, hajszálon múlott hogy nem kapott egy súlyos fertőzést.

Gondolj arra, hogy ott leszel a szülőszobán az első perctől, kicsit nehezebb, mert nem járkálhatsz vajúdás közben, de jó kezekben lesztek, az indított szülésnél végig figyelik a babák szívhangját, ha lelassulna, rögtön közbelépnek, bármi van kéznél az orvos.

Én így utólag tudom nem várnék egy percet sem!!!

Mielőbbi gyors szülést és jó egészséget a babának!

2014. szept. 30. 08:32
 6/17 anonim ***** válasza:
Ja és elfelejtettem, hogy ő is kislány, mégsem jött hamarabb, nincs olyan, hogy a lányok hamarabb jönnek, vagy kisebbek az uh-on, ennek nincs orvosi alapja.
2014. szept. 30. 08:35
 7/17 anonim ***** válasza:
Attól,hogy kislány még lehet nagy, és attól,hogy kisfiú még lehet kicsi. Barátnőm kislánya 4kilóval született, másik kisfia 2500grammal... Nekem két centi tágulásnál (vajúdtam,úgy indult meg a tágulás, előtte teljesen zárt voltam) repesztettek burkot ,onnantól felgyorsultak az események, nekem kisfiam belekakilt a magzatvízbe,de szerencsére lett baja belőle.Előző nap még tiszta volt a magzatvíz! Én mindenképp engedném az indítást! Engem kiírt napon indítottak!
2014. szept. 30. 08:50
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne tépelődj ezen, hanem bízd az orvosra, nem kell neked a döntés súlyán stresszelni. Én is rettegtem az indítástól, 41+2-re született a lányom, szerencsére nem indítottak, mert picike volt (3 kiló alatt egy picivel), de én az orvosra bíztam, mert úgyis ő ért hozzá. Te csak koncentrálj a szülésre és a babára, bízz az orvosban, minden rendben lesz, kitartást!
2014. szept. 30. 08:54
 9/17 anonim ***** válasza:
Kevés a magzatvíz, a lepény meszes, 41 hetes vagy (ha az uh a 12. hétig mérte kisebbnek, akkor lehet valóban kisebb, amúgy irreleváns). Az indítás a jobb döntés, de kórházban vagy, orvosok vesznek körül névvel, felelősséggel - velük konzultálj, ha kétségeid vannak.
2014. szept. 30. 08:58
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megnyugtattatok.. Nem tudom miért jött rám hirtelen a para :)

Az orvosom mondta, hogy az ő tapasztalata szerint a kislányok általában kisebbnek tűnnek uhn, ezért írtam, de nem értek hozzá, igazából nem is lényeges, csak próbáltam minél teljesebb képet adni a körülményekről.

2014. szept. 30. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!