Szülés János kórházban?
Én 6,5 hónapja szültem ott és nagyon ajánlom őket.
Szuper rugalmas és felszerelt kórház. Az orvosomat választottam a terhesgondozás közben, annyira együttműködő volt, hogy megkértem a szülésre is félidőben, de szerintem mindegyik meg tudja oldani a szüléssel kapcsolatos teendőit, ha nem fogadsz akkor is. A szülésznőmet az orvosom választotta ki az aznapi ügyeletesek közül, hogy kivel tud a legjobban együttműködni. Nekem mind a ketten idősebbek, sok ezer szülésen túl lévő szakemberek voltak és nem lepődtek meg nagyon már semmin, nagyon nyugodtan bíztam rájuk magamat.
Hog ymit kell vinni, van a Jánosnak szüléstfelkészítő tanfolyama, lehet járni, de a neten is megtalálod letölthetőben a jegyzetet, valaki feltette évekkel ezelőtt.
A szülőszoba a vajúdó, nekem a dokim bekapcsolta ugyan a tévét is, de egyszerre mondtuk a szülésznővel, hogy ezt inkább kilőjjük, amikor a dokim kiment a vajúdásról.
Nekem nem voltak bent végig, hagyták, hogy ameddig nem érzem, hogy szükségem lenne rájuk, egyedül legyek, illetve a párommal. A szülésznő gyakrabban nézett rám, az orvost ő hívta azonnal, ha úgy látta, hogy ideje jönni. Persze közben az orvosom is rámnézett, de neki volt más dolga is párhuzamosan, nekem meg nem volt annyira rá szükségem.
Összesen 2 óra alatt szültem, szerintem profik voltak.
A baba veled lehet, ha szeretnéd, de az a nagyon jó benne, hogy ha nem tudod ellátni, akkor nyugodtan bent is hagyhatod a csecsemősöknél. Éjszakára is kint lehet, de rájuk is lehet bízni. Én nem hoztam ki éjjelre, olyan szépen aludt odabent is, örültem, hogy pihenhetek és ott meg éjjel nappal figyeli őket legalább 2 nővér.
Vannak kötelező időpontok, amikor a babának a helyén kell lenni, pl. fürdetés, vizit, de a többiben ott lehet veled és a családtagokkal. Adnak nekik cukros vizet, tápszert (van aki ezt ellenzi, én személy szerint örültem neki, mert tejem nem volt 5 napig és 3. naptól kapott bent tápszert, semmi hátrányunk nem volt belőle szoptatásnál később, de nem sárgult be, tudott tisztulni a szervezete és nem tartottak bent csak 4 napig.)
Szóval én nagyon nagyon ajánlom azt a kórházat, és ha nem fizetős szobában szeretnél lenni, a 3 ágyasnak bent van a tusolója a szobában és legalább nem vagy egyedül, ha lehet és van szabad helyük, oda kérd majd magad. (Megkérdezik még a szülőszobán.)
Ami még eszembe jutott és szerintem nagy előny, hogy elintézik a baba papírjait!
Jön az anyakönyvező, másnapra hozza a kész anyakönyvet, intézi a TB kártyát, lakcímkártyát a kerülettel és küldik postán 2 hét múlva. Az adókártyát is küldik automatikusan.
NEm kell rohangálni szülés után intézni ezeket és ha megvannak, online lehet a Kincstár oldaláról ügyfélkapus regisztrácóval intézni az anyaságit, családi pótlékot. Egy lépést nem kellett tennem semmit intézni így és ennek szülés után én rettenetesen örültem.
Nem tudom, minden kórházban elintézik-e ezeket a papírokat, ha nem, akkor ez is előnye a Jánosnak.
Bocsi ez nem ide tartozik ,de talán mégis!
Kisfiamat ott műtötték sajnos!!!!!!
És képzeljétek a bunkó idióta műtősgyerek elejtette a kisfiamat, a lépcsőn ,mert már ő volt az utolsó akit műtöttek és siettek haza !
Meg nem is tetszik maga a kórház ronda kopott , barátságtalan!!
A szülészetről meg csak annyit hogy nagyon nem szipatikus hogy minden családtag mebehet a kórterembe ,ahol van pl 3 kismama az ujszülőttjével ,és csak egy kismamánál van mondjuk csak 3 ember az már igen sok és abszolut nem egészséges!!
Én személy szerint ezt azonnal betiltanám!
A Szent Imrében fogok szülni egy tök jó kórház szép ,tiszta és nomrális
Kedves utolsó!
NEm ide tartozik, úgyhogy nem írom le, hogy a Honvéd kórházzal, MÁV kórházzal (amiket a legjobbak közé sorolnak) mennyi rossz tapasztalatom van, de nem a szülészet részével és ezek mind egyéni dolgok.
Abban igazad van, hogy valóban ki van írva a kórterem ajtajára, hog ymaximum 2 fő mehet be és az is ha jól emlékszem időkorlátos és ezt a kedves rokonság nem szokta nézni.
Az én orvosom, amikor lejött megnézni, hogyan vagyunk, mondta is a 3 ágyas szobában, hogy egyszerre csak 2 ember legyen bent a rokonságból, persze azt a szobatársaim közül az egyik nem hallotta meg, a másik pedig kisétált a folyosóra, amikor jött a párj a ababával.
Ez amit írsz, nem a János hibája úgy gondoom, hanem azoké a kismamáké és rokonaiké, akik nnem olvassák el a papírt, ami a szobaajtón van kívülről.
Azt nem tudom megitélni, hogy a látogatók száma és sűrűsége mennyire egészséges a gyerekre, vagy a kismamára, de azt el tudom mondani, hogy én ebben a rendszerben szültem tavasszal, még huzat is volt a folyosón és kb 6 ember jött napi szinten az egyik szobatársamhoz, akik nem tudtak olvasni (eléggé harago sis voltam már a végén ezért), de a babám a mai napig nem volt beteg, egy hetesen vittem magammal a városba, két hetesen utaztunk el nyaralni. Tarthattam volna sterilszobában is az első egy hónapjában, de azt én nem gondoltam egészségesnek.
+ infó, hogy elmondják, milyen szobák vannak választhatóak. Az egy ágyas, fizetős, amihez tartozik a fürdő is, az tavasszal 9ezer volt emlékeim szerint/éjszaka. Mivel nekem ez a 3 ágyas fürdővel megfelelt, odaadtam a rászánt összeget annak, aki segített nekünk sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!