Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés János kórházban?

Szülés János kórházban?

Figyelt kérdés
Minden érdekel: orvos, szülésznő milyen volt? Baba velem maradhat? Volt választott orvos? (nekem nem lesz, lesz ebből hátrányom?), Mit kell vinni? Van külön vajudó szoba? Minden ami eszedbe jut írd meg nekem légyszi!!!!

2014. szept. 27. 20:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én 6,5 hónapja szültem ott és nagyon ajánlom őket.

Szuper rugalmas és felszerelt kórház. Az orvosomat választottam a terhesgondozás közben, annyira együttműködő volt, hogy megkértem a szülésre is félidőben, de szerintem mindegyik meg tudja oldani a szüléssel kapcsolatos teendőit, ha nem fogadsz akkor is. A szülésznőmet az orvosom választotta ki az aznapi ügyeletesek közül, hogy kivel tud a legjobban együttműködni. Nekem mind a ketten idősebbek, sok ezer szülésen túl lévő szakemberek voltak és nem lepődtek meg nagyon már semmin, nagyon nyugodtan bíztam rájuk magamat.

Hog ymit kell vinni, van a Jánosnak szüléstfelkészítő tanfolyama, lehet járni, de a neten is megtalálod letölthetőben a jegyzetet, valaki feltette évekkel ezelőtt.

A szülőszoba a vajúdó, nekem a dokim bekapcsolta ugyan a tévét is, de egyszerre mondtuk a szülésznővel, hogy ezt inkább kilőjjük, amikor a dokim kiment a vajúdásról.

Nekem nem voltak bent végig, hagyták, hogy ameddig nem érzem, hogy szükségem lenne rájuk, egyedül legyek, illetve a párommal. A szülésznő gyakrabban nézett rám, az orvost ő hívta azonnal, ha úgy látta, hogy ideje jönni. Persze közben az orvosom is rámnézett, de neki volt más dolga is párhuzamosan, nekem meg nem volt annyira rá szükségem.

Összesen 2 óra alatt szültem, szerintem profik voltak.

A baba veled lehet, ha szeretnéd, de az a nagyon jó benne, hogy ha nem tudod ellátni, akkor nyugodtan bent is hagyhatod a csecsemősöknél. Éjszakára is kint lehet, de rájuk is lehet bízni. Én nem hoztam ki éjjelre, olyan szépen aludt odabent is, örültem, hogy pihenhetek és ott meg éjjel nappal figyeli őket legalább 2 nővér.

Vannak kötelező időpontok, amikor a babának a helyén kell lenni, pl. fürdetés, vizit, de a többiben ott lehet veled és a családtagokkal. Adnak nekik cukros vizet, tápszert (van aki ezt ellenzi, én személy szerint örültem neki, mert tejem nem volt 5 napig és 3. naptól kapott bent tápszert, semmi hátrányunk nem volt belőle szoptatásnál később, de nem sárgult be, tudott tisztulni a szervezete és nem tartottak bent csak 4 napig.)

Szóval én nagyon nagyon ajánlom azt a kórházat, és ha nem fizetős szobában szeretnél lenni, a 3 ágyasnak bent van a tusolója a szobában és legalább nem vagy egyedül, ha lehet és van szabad helyük, oda kérd majd magad. (Megkérdezik még a szülőszobán.)

2014. okt. 1. 07:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ami még eszembe jutott és szerintem nagy előny, hogy elintézik a baba papírjait!

Jön az anyakönyvező, másnapra hozza a kész anyakönyvet, intézi a TB kártyát, lakcímkártyát a kerülettel és küldik postán 2 hét múlva. Az adókártyát is küldik automatikusan.

NEm kell rohangálni szülés után intézni ezeket és ha megvannak, online lehet a Kincstár oldaláról ügyfélkapus regisztrácóval intézni az anyaságit, családi pótlékot. Egy lépést nem kellett tennem semmit intézni így és ennek szülés után én rettenetesen örültem.

Nem tudom, minden kórházban elintézik-e ezeket a papírokat, ha nem, akkor ez is előnye a Jánosnak.

2014. okt. 1. 08:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm szépen nagyon sok érdekeset írtál!!!Tényleg köszi.
2014. okt. 1. 09:59
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Bocsi ez nem ide tartozik ,de talán mégis!

Kisfiamat ott műtötték sajnos!!!!!!

És képzeljétek a bunkó idióta műtősgyerek elejtette a kisfiamat, a lépcsőn ,mert már ő volt az utolsó akit műtöttek és siettek haza !

Meg nem is tetszik maga a kórház ronda kopott , barátságtalan!!

A szülészetről meg csak annyit hogy nagyon nem szipatikus hogy minden családtag mebehet a kórterembe ,ahol van pl 3 kismama az ujszülőttjével ,és csak egy kismamánál van mondjuk csak 3 ember az már igen sok és abszolut nem egészséges!!

Én személy szerint ezt azonnal betiltanám!

A Szent Imrében fogok szülni egy tök jó kórház szép ,tiszta és nomrális

2014. okt. 1. 10:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

NEm ide tartozik, úgyhogy nem írom le, hogy a Honvéd kórházzal, MÁV kórházzal (amiket a legjobbak közé sorolnak) mennyi rossz tapasztalatom van, de nem a szülészet részével és ezek mind egyéni dolgok.

Abban igazad van, hogy valóban ki van írva a kórterem ajtajára, hog ymaximum 2 fő mehet be és az is ha jól emlékszem időkorlátos és ezt a kedves rokonság nem szokta nézni.

Az én orvosom, amikor lejött megnézni, hogyan vagyunk, mondta is a 3 ágyas szobában, hogy egyszerre csak 2 ember legyen bent a rokonságból, persze azt a szobatársaim közül az egyik nem hallotta meg, a másik pedig kisétált a folyosóra, amikor jött a párj a ababával.

Ez amit írsz, nem a János hibája úgy gondoom, hanem azoké a kismamáké és rokonaiké, akik nnem olvassák el a papírt, ami a szobaajtón van kívülről.

2014. okt. 1. 16:47
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

Azt nem tudom megitélni, hogy a látogatók száma és sűrűsége mennyire egészséges a gyerekre, vagy a kismamára, de azt el tudom mondani, hogy én ebben a rendszerben szültem tavasszal, még huzat is volt a folyosón és kb 6 ember jött napi szinten az egyik szobatársamhoz, akik nem tudtak olvasni (eléggé harago sis voltam már a végén ezért), de a babám a mai napig nem volt beteg, egy hetesen vittem magammal a városba, két hetesen utaztunk el nyaralni. Tarthattam volna sterilszobában is az első egy hónapjában, de azt én nem gondoltam egészségesnek.

+ infó, hogy elmondják, milyen szobák vannak választhatóak. Az egy ágyas, fizetős, amihez tartozik a fürdő is, az tavasszal 9ezer volt emlékeim szerint/éjszaka. Mivel nekem ez a 3 ágyas fürdővel megfelelt, odaadtam a rászánt összeget annak, aki segített nekünk sokat.

2014. okt. 1. 16:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 éve Dr. Hazay Máténál szültem. Nagyon elégedett voltam az orvossal (ezért is őt választottam), végtelenül türelmes volt. Szerintem a kórház szülészeti részével semmi gond sincsen, ha jól tudom pár éve pl. az év szülészete lett. Én nem vettem igénybe semmi "extrát" mint pl. kád, bordásfal stb stb, simán, hagyományosan megszültem pár óra alatt. Alapvetően pozitív élmény volt mind maga a szülés mind a kórházban eltöltött 3 nap :) Következő babámat is ott fogom megszülni, természetesen Dr. Hazaynál! :)
2017. aug. 1. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!