Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik lakóhelyüktől messze...

Akik lakóhelyüktől messze (kb.100 km-re) szültek, azoknak hogy volt a végén?

Figyelt kérdés
Nem ott szeretnék szülni ahol lakom, hanem másik városban, fogadott dokim lenne, de nem tudom ilyenkor hogy működik, hamarabb be kell feküdni a kórházba? és ha hirtelen jön a szülés hogy érünk be ha több mint 1,5 óra az út?
2014. szept. 21. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi is messzire készülünk menni szülni, holnap töltöm a 39. hetet. Nekünk 90 kilométer és 1.5 óra az út.

A választott kórházban nem fektetnek be.

Járok fel vizsgálatra a 36. héttől. Voltam vérvételen, ott vetten hüvely kenet vizsgálatot, és a CTG vizsgálatokat is a választott kórházban végzik.

Mi csak szülésznőt választottunk a kórházban, gondolom ha orvost is választasz, lehet akkor már végig oda kell majd feljárni terhesgondozásra.

Magzatvízelfolyáskor azonnal indulunk, fájásokkal is már a 10 percesekkel lehet el kell indulnunk a választott kórházba. Amennyiben vérzéssel indulna, akkor a legközelebbi kórházba fogunk menni, mert az komoly gondot jelenthet.

A közeli kórházban befektetnének a túlhordáskor, így remélem ezt elkerüljük. Saját felelősségre haza lehet jönni, de gondolom ennek nem örülnének.

Majd szülés után még megírom, végül hogy alakult.

2014. szept. 21. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kellett. 100 km, 1 óra. Választott orvosom volt, 10 percesekkel mentünk. Kiderült, hogy csak jósló (kiírt előtt 5 nappal), azt mondta maradjak bent. Végül megszültem akkor, "hála" a szülésznőnek, szintén fogadott volt.
2014. szept. 22. 08:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom hany km,de egy ora jo esetben kocsival tolunk a korhaz ahol szultem. Nekem mar ket hettel elobb be kellett fekudnom,cukros lettem terhesseg alatt es neztek surun a lepeny erettseget,stb. Viszont mas aki ugyanigy messzirol ment nem fekudt be,hanem fajasokkal elindultak kocsival a korhazba. Akkoriban ez nagyon erdekelt,hogy mit tegyek,ha megindul a szules elobb mint befekudnek. Megbeszeltem az orvossal,hogy 10 perces fajasokkal elindulhatok kocsival.ha verzes van akkor azonnal mento es a legkozelebbi korhaz. Kedves elso valaszolo! Ha a magzatviz elfolyik,akkor is surgosen be kell menni a legkozelebbi korhazba mert a koldokzsinor elore eshet!!!!!!!gondolom a baba oxigen ellatottsaga kerulhet veszelybe!konnyu szulest nektek! :-)
2014. szept. 23. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

3 babát szültem úgy, hogy Bács megyében lakom és Pestre mentünk szülni.

1-nél nem volt gond- azért egy első szülés nem szokott olyan gyors lenni, hogy gond legyen. Ahogy beindultak és rendszereződtek a fájások mentünk. Korán is értünk oda- még sokat kellett sétálgatni, mire szülőszobára kerültünk, de onnan 3,5óra alatt meglett a baba.

2- szülésem villámszülés volt- nem értünk volna fel, ha magzatvízelfolyással kezdődik. MOndta a dokim, hogy ki vagyok nagyon tágulva, és hogy az első gyanus jelre induljunk- indultunk is mikor elkezdett hasogatni a derekam. Nem tipikus szülési fájások voltak- de fura volt, hogy a derekam iszonyúan hasogatott. Mire felértünk és szülőszobára kerültünk, már szinte teljsen kitágultam. Megrepesztették a burkot és 40perc mulva már kint volt a baba.

3-nál már lényegében megdumáltuk a dokival a 39+1hetes vizsgálaton, hogy másnap délután felmegyek és szép nyugiba megszülünk. Másnap délután 3kor már úgy értünk fel, hogy nagyon enyhe fájásaim voltak- mindenképp menni kellett volna. Szépen tágultam, gyorsan ment a kitolás is 6órakkor már babáztam. :)

Nekünk 1óra volt az út! :)

2014. szept. 24. 08:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. szept. 24. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!