Akik lakóhelyüktől messze (kb.100 km-re) szültek, azoknak hogy volt a végén?
Mi is messzire készülünk menni szülni, holnap töltöm a 39. hetet. Nekünk 90 kilométer és 1.5 óra az út.
A választott kórházban nem fektetnek be.
Járok fel vizsgálatra a 36. héttől. Voltam vérvételen, ott vetten hüvely kenet vizsgálatot, és a CTG vizsgálatokat is a választott kórházban végzik.
Mi csak szülésznőt választottunk a kórházban, gondolom ha orvost is választasz, lehet akkor már végig oda kell majd feljárni terhesgondozásra.
Magzatvízelfolyáskor azonnal indulunk, fájásokkal is már a 10 percesekkel lehet el kell indulnunk a választott kórházba. Amennyiben vérzéssel indulna, akkor a legközelebbi kórházba fogunk menni, mert az komoly gondot jelenthet.
A közeli kórházban befektetnének a túlhordáskor, így remélem ezt elkerüljük. Saját felelősségre haza lehet jönni, de gondolom ennek nem örülnének.
Majd szülés után még megírom, végül hogy alakult.
3 babát szültem úgy, hogy Bács megyében lakom és Pestre mentünk szülni.
1-nél nem volt gond- azért egy első szülés nem szokott olyan gyors lenni, hogy gond legyen. Ahogy beindultak és rendszereződtek a fájások mentünk. Korán is értünk oda- még sokat kellett sétálgatni, mire szülőszobára kerültünk, de onnan 3,5óra alatt meglett a baba.
2- szülésem villámszülés volt- nem értünk volna fel, ha magzatvízelfolyással kezdődik. MOndta a dokim, hogy ki vagyok nagyon tágulva, és hogy az első gyanus jelre induljunk- indultunk is mikor elkezdett hasogatni a derekam. Nem tipikus szülési fájások voltak- de fura volt, hogy a derekam iszonyúan hasogatott. Mire felértünk és szülőszobára kerültünk, már szinte teljsen kitágultam. Megrepesztették a burkot és 40perc mulva már kint volt a baba.
3-nál már lényegében megdumáltuk a dokival a 39+1hetes vizsgálaton, hogy másnap délután felmegyek és szép nyugiba megszülünk. Másnap délután 3kor már úgy értünk fel, hogy nagyon enyhe fájásaim voltak- mindenképp menni kellett volna. Szépen tágultam, gyorsan ment a kitolás is 6órakkor már babáztam. :)
Nekünk 1óra volt az út! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!