Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mi a jobb az...

Szerintetek mi a jobb az otthonszülés vagy a kórházi?

Figyelt kérdés
Már két szülésen túl vagyok,és tényleg igazán szörnyű volt. Megéri mert a gyerekeim mindennél fontosabbak és imádom őket,de kínszenvedés volt őket világra hozni.Mindkettő kórházban volt,de sokan ajánlják az otthonit,mert az nyugtatóbb. Nem is tudom. Most vagyok 2 hónapban a 3. gyerekemmel és hát félek a szüléstől!

2014. szept. 20. 15:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%
MIért lenne nyugodtabb otthon, ahol nincs a közelben segítség, ha kell?
2014. szept. 20. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:

Hát az első nekem is szörnyű volt, 14 óra, ebből 8 kőkemény. A második 5 óra, ebből az utolsó óra volt durva.

Őszintén szólva nem mernék otthon szülni. Nem lehet tudni, milyen baj adódik közben. Nekem biztonságot jelent, h vannak ott orvosok, 2 perc alatt a műtőben vagyok ha akkora baj van, stb.

2014. szept. 20. 15:52
 3/15 anonim ***** válasza:

Szerinted mi jobb,ha komplikáció esetén rögtön ott a segítség vagy ha baj van nincsen ott semmi?

Én onnantól voltam nyugodt mikor már beértünk a kórházba.A szülés szerintem is szörnyű,de megnyugtatott a tudat,hogy ott már szakavatott kezekben vagyok.

2014. szept. 20. 16:00
 4/15 anonim ***** válasza:
Én biztos,hogy bepánikolnék otthon,ahol nincs orvos,szülésznő stb.A kórházban is kezdtem pánikba esni,amikor már nagyon nagy fájdalmaim voltak,de ott azért valamennyire megnyugtatott az a tudat,hogy hozzáértő orvosi csapat vesz körül,akikben megbízhatok és tényleg,ha netán valami komplikáció adódna,akkor azonnal be tudnak avatkozni.
2014. szept. 20. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az otthoni jobb, nyugodtam. Persze csak akkor, ha minden rendben van. A kórházi biztonságosabb.

Nekem eszembe sem jutott az otthonszülés. Örülök hogy a kórházban voltam, mert a gyerekem nem élte volna túl a születését.

2014. szept. 20. 16:17
 6/15 anonim ***** válasza:
én kórházban szültem és nekem nagyon kellett az az 5 nap utána a kórházba hogy belejöjjek a dolgokba meg felépüljek (császár). akkor sem szülnék otthon ha természetes úton jönne a baba.
2014. szept. 20. 16:24
 7/15 anonim ***** válasza:
Nekem is szörnyű volt az első kettő. Viszont nagyon hálás vagyok , mert véletlenül pont a kórházban voltunk, amikor a harmadik babánál elkezdődött a szülés. Teljesen váratlanul (nem tudom mikor, Mert előtte fejvégű volt, és nem éreztem mikor átfordult) harántfekvésbe fordult, és beakadt a zsinórba. NST-n ültem, mikor gyengébb lett a szívhang. Sürgősségi császárral egészségesen született. Nem is merek belegondolni mi lehetett volna...
2014. szept. 20. 16:45
 8/15 anonim ***** válasza:

Kórház. Teljesen problémamentes terhesség, problémamentesen induló szülés...aztán a tolófájásoknál nem akart kijönni. 1 percen belül 10 ember rohant be, lentről vákuummal húzták (koponya akadt el), felülről tolták.

Utána a méhlepéyn nem vált le, műtőben kellett gyorsan kikaparni, nehogy elvérezzek.

Ha otthon vagyunk, mindketten ott halunk meg.

2014. szept. 20. 16:59
 9/15 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen kórház. Teljesen problémamentes volt a terhességem, a szülés is rendben zajlott, a babámat mégis azonnal el kellett vinni, mert nem volt kielégítő a légzése. Aztán kiderült, hogy szegénykémnek tüdőgyulladása van, amit senki sem tudott megmagyarázni, hogy mitől lehetett.
2014. szept. 20. 17:46
 10/15 anonim ***** válasza:
32%

Egyet szültem kórházban, és ha az nem torkollik császárba (mert oda irányították), akkor most lenne lehetőségem a másodikat itthon szülni, és tuti meg is tenném. Közel a kórház. Én nem mennék sehová, ha nem lenne muszáj. De mivel lesz itt elég tanulatlan laikus, aki hisz az orvosok mindenhatóságában, ezért tuti lebeszélnek róla. SZóval menj kórházba, úgy is oda fogsz jutni! Ha pedig adsz egy % esélyt annak, hogy teljesen normális, ha egy nő otthon szül, mivel a komplikációk nagy részét maguk az orvosok idézik elő, akkor ajánlom ezt az oldalt tanulmányozásra:

[link]

2014. szept. 20. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!