Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a homeopátiá...

Mi a véleményetek a homeopátiás bogyókról?

Figyelt kérdés
2014. szept. 17. 09:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Aki szed homeos bogyót gondolom mielött egyet is bevett utánna olvasott mi is az, hogyan müködik, minek az elvén.

A homeo igazából egy zukordrazsé, elhitetve azzal, hogy hatása van. Ezzel kilehet sok sok betegségnél aminél eleve nincsen szükség gyógyszerre kerülni a gyógyszerezést. Ha egy homeos bogyónak van hatóanyag az már gogyszer, vagy gyógykészítmény, vagy is nem homeos.

Èn semmi esetre sem veszek be cukorbogyókat, amiknek nincs hatásuk. Ha már nagyon kell akkor gyógyszer, de persze olyan teákat, természetes dolgokat is használok, amik nagy esetben használnak, de ártani nem artanak, de természetesek.

Egy kis gömöböcske minden, csak nem természetes.

2014. szept. 17. 11:02
 12/20 Julie S ***** válasza:

Aranylag artalmatlan placebo.

Vajudaskor setalj sokat, vagy legy fuggoleges helyzetben, az sokat segit.

2014. szept. 17. 14:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Én használtam szülésnél, hát annyira segítette a tágulást,hogy 2nap vajúdás után megcsászároztak.
2014. szept. 17. 16:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Én szülésnél még nem használtam ,mert nem ismertem. Miután megismertem a családunkban sok betegséget kizárólag ezzel oldottunk meg. a teljesség igénye nélkül pl: uszoda szemölcs(vagy 80 db a nyakon arcon), tüszős mandullagyulladás, méh polip, fekélyes szemhéjszéli gyulladás, övsömör,hányás-hasmenés, láz, megfázás,tüdőgyulladás, hörghurut.. ( 3 éve nem használunk semmilyen allopátiás szert még vitaminokat sem szedünk). Viszont ahhoz , hogy jó szert válasszon az ember nem hinni kell benne, hanem nagyon pontosan megfigyelni a tüneteket és érteni a szer kiválasztáshoz!!!
2014. szept. 17. 22:22
 15/20 anonim ***** válasza:
,én szedtem minden nap, azt hiszem a 35.héttől. ittam a málnalevélteát, hittem, h könnyű, gyors szülésem lesz. Egyáltalán nem féltem, csak izgatott voltam, a fájáasokat az elején mosolyogva viseltem, h dejó, szülünk.. aztán jött 12óra pokol.. azóta nem hiszek a homeopátiában :-(. Remélem te szerencsésebb leszel, drukkolok!!
2014. szept. 18. 09:45
 16/20 anonim ***** válasza:

A homeopátia alapszabályait ha nem tartja be valaki nem fog a szer hatni!

A homeopátia alapszabályai az adagolás kérdésében, melyek az alapelvekből erednek, a következők:

1. Egyszerre csak egy szert lehet adni. Ez alól kivételek az akut „végveszélyes” esetek, vagyis azok, melyekben vagy a fájdalom nagyon nagy, vagy az élet kerül veszélybe. Ilyenkor, és egyedül ilyenkor engedett meg – és ez is csak az időmegtakarítás céljából –, hogy egyszerre több szert kapjon a beteg, úgy, hogy egy pohár vízben több szer 4-5 golyóját feloldva a vizet elkortyoltatjuk a beteggel. Ezt is csak maximum egy napig, hiszen, ha ennyi idő alatt nem segítenek, akkor később sem fognak segíteni. De több szert hosszú időn keresztül folyamatosan együtt szedetni, szigorúan tilos!

2. A homeopátiás szereket semmilyen potenciában nem lehet heteken, hónapokon keresztül szedni! Még a legalacsonyabbakat, tehát a D 10 alattiakat sem, nemhogy a C 15, C 30-asokat! Aki heteken keresztül folyamatosan ugyanazt a szert szedi, ráadásul ugyanabban a potenciában, az gyógyszervizsgálatot hajt magán végre! Vagyis olyan tüneteket szerez be magának válogatás nélkül, amilyeneket a szer képes – akinél megvannak – gyógyítani.

3. Alkati kezelést, vagyis a krónikus betegségek kezelését nem lehet, sőt tilos alacsony potenciában végezni! A homeopátia gyógyító hatása nem csak a helyes szertől, de az adagolás potenciájától is függ. Ugyanis kizárólag a magas vagy LM potenciák képesek a szervezet egészére és mélyére hatni!

2014. szept. 19. 13:57
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Sok mindenen múlik a hiten kívül is. Ha két pofára zabálod a disznóhúst, vagy lelkileg sötét vagy mint a feketefőd, semmilyen alternatív gyógyászat nem fog rád hagyni, mert finomabb spektrumban hatnak.
2014. szept. 21. 12:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Én szülésnél nem használtam, viszont van egy 3 évesen diagnosztizáltan aszthmás és egy 1 éves "gyanús" gyerekem. A Nagynak már napi gyógyszert, fújókat és egyebeket adtak, amikor elmentünk egy homeos dokihoz. Azóta (több, mint fél éve) megszűntek mindkét gyerek tünetei, nincs hörgés, zilálás, az egyéb betegségek is gyorsabb lefolyásúak, pl. 1 hét helyett 2-3 nap. Egyebeken nem változtattunk, ezért én a homeonak tudom be. Meg gondolom egy 1 éves gyereknél nem beszélhetünk még placebó hatásról ugyebár...
2014. szept. 29. 21:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Én azért kezdtem homeót használni ,mert a gyereknek a lázcsillapítók soha nem vitték le a lázát.( Nála a láz 40-40,7 között van és folyamatos gyógyszerezés mellett 3-4 napig tartott). Minden megfázás hörghurut vagy tüdőgyulladás gyanús lett és antibiót kapott. Volt ekcémája is és szteroidot nem akartam használni. Ellenben a "kiscukor bogyók" 1-2 órán belül levitték a lázát, megszüntették a hányást, hasmenést, torokfájást , tüszős mandulagyulladást, szemgyulladást stb..Azóta nem szedett antibiót se!! Hívhatod placebónak ha szeretnéd, mert csak anyagi szinten tudsz gondolkodni... de hogy ennél olcsóbbat nem találtam eddig az tény! mi 2 bogyót szoktunk oldani 2 dl vízben és abból kortyolni 2-3 alkalommal amíg a tünetek fennállnak. kb. 16 forint betegségenként Nekem és a családomnak megéri:)
2014. szept. 30. 10:52
 20/20 anonim ***** válasza:

18-as vagyok és teljesen egyetértek az előttem szólóval. Nekem anyukám gyógyszerész, Ő ajánlotta, mert szerinte az ún. nyugati orvoslás (a tünetek megszüntetése) nem megfelelő, Ő hosszú évek óta csak homeot alkalmaz és soha nem beteg. Meg ott van nővérem kisfia, aki mindenféle ételre allergiás volt, homeoval 3 hét alatt megszűnt. 6 évesen, amikor még szintén nem lehet placebo hatás.

Anyagilag meg aki már alkalmazta, az tudja, hogy töredékébe kerül a többi gyógyszernek és egyebeknek, meg a mellékhatásokra szedett újabb gyógyszereknek ugyebár. Az én gyerekeim sem kaptak még antibiotikumot, egyszer a gyerekorvosunk emiatt úgy nézett rám, mint egy ufo-ra, amikor megkérdezte, hogy a 3 évesem érzékeny-e ezekre, én meg mondtam, hogy nem tudom.

Alapvetően meg mindenki azt szed be, amit akar, szerintem ártani nem fog (még ha egy korábbi válaszoló szerint cukor az egész, akkor sem), nálunk bevált, ennyi:)

2014. szept. 30. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!