Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől lehet hogy fiatalabb a...

Mitől lehet hogy fiatalabb a terhesség?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek nekem, mert nagyon aggódom. Tegnap voltam UH-on, 7 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kis tesót. 7 hetes terhes vagyok a menstruációm szerint. Ami nagyon pontos 28 napos. A peteérésem is közép tájban van pontosan és akkor voltunk együtt a férjemmel. Biztos hogy akkor történt a fogantatás mivel külföldön dolgozik a férjem és csak akkor voltunk együtt. Na már most tegnap a magzatot 6 hetesnek hozta a gép. Egy héttel kisebb mint kellene lennie. De nincs indok hogy miért lenne kisebb. A Doki azt mondta hogy 2 hét múlva menjek vissza. A szívhangját hallottuk. Nagyon félek. Volt már valaki hasonló cipőben? Köszönöm
2014. szept. 10. 08:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Velem is hasonlóképpen volt az első terhességnél. A doki erősködött, hogy én biztos másképp számolom, azért gondolom idősebbnek, de csak egyszer tudtunk együtt lenni a férjemmel. A doki szerint hat hetes terhesség volt, szerintem meg hét. Később kiderült, hogy én gondoltam jól, és ikrek fogantak (hat heten 1 szívhang látszott!)

Szóval lehet, hogy ikrek, és tudod ők legtöbbször kisebbek, de sajnos az is benne van a pakliban, hogy egyszerűen nem fejlődik tovább a terhesség.

A harmadik meg az, hogy a gépek sem feltétlenül pontosak, s ha 6+5 hetes a terhesség, arra is azt mondják, hogy hat hetes, meg a 6+0-ra is, pedig pár nap alatt is óriásit fejlődik az emberió!

2014. szept. 10. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:
A világos semmi jelentősége, ha dobog az a szívecske. Olyan is lesz 40 hét alatt, hogy idősebbnek fog tűnni. Ez egy ilyen sport. :)
2014. szept. 10. 08:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ha nem fejlődne tovább verne a szívecskéje? És ha ikrek azt ilyenkor még nem veszik észre? Egyébként a mensesem szerint tegnap 7+3 napos voltam az UH szerint 6+2. de hat hetes terhességnek megfelel a mérete és a szíve is.
2014. szept. 10. 08:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Az emberek felének ilyenkor még egy szívhangot sem tudnak mutatni az uh-on. És mint ahogy előttem is írták, átcsattogtál volna egy másik géphez és egy másik dokihoz, véletlenül sem ezeket a számokat kaptad volna, ezen önmagában tök felesleges túráztatnod maga. Miért nem nézeted meg akkor máshol? Mert ilyen idegállapotban baromi hosszú lesz ez a két hét? Tudom.
2014. szept. 10. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nem, tényleg nem látták, hogy ikrek. Egy szívhang volt akkor még.

Egyébként meg eszembe jutott, hogy a második terhességemnél volt olyan, hogy a doki mondta, hogy x hetes a magzat, én meg döbbentem kérdeztem, hogy csak??? A dokim elmosolyodott, hogy és azt mondta: tudom úgy mérni, hogy egy héttel több legyen. :) Hát erről van szó.

Meg olyan is volt, hogy a mérés szerint a baba mellkasa egy héttel fiatalabb ill. idősebb volt a buksijánál (már nem emlékszem pontosan), pedig hát minden szerve egykorú volt. :) És egészséges, arányos, szépséges baba született. :)

2014. szept. 10. 09:20
 6/8 A kérdező kommentje:
az első gyermekemnél a végén mondták hogy kicsi lesz kicsi lesz... De hogy Én is az vagyok.. elég lesz 3 kilós gyereket megszülnöm... meg majd kint megnő.... 3480g-al és 54 cmel született :D
2014. szept. 10. 09:43
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást. Sajnos 8 hetesen megállt a babám szíve. Holnap műtenek :(
2014. okt. 1. 11:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom, sok erőt kívánok! :(
2014. okt. 1. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!