Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatalabb a terhesség a...

B.Nikol kérdése:

Fiatalabb a terhesség a naptárhoz képest! Jók ezek a méretek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Röviden annyi, hogy szeptember elején tettem le a fogamzásgátlót! Utána nem jött meg 1x és a következő meg már október 31-e volt! Ezek szerint nekem 7 hetes 5 naposnak kéne lennem! Pozitívat teszteltem többször is december 1-je óta! Voltam december 5-én orvosnál (amikor én 5 hetes 5 napos-nak kellett volna lennem) már akkor közölte az orvosom, hogy 4 hetesnek felel meg a terhességem és 4 mm-es a petezsák! Ma is voltam és mondta, hogy 16 mm a petezsák és 0,5 cm az embrió viszont rossz a gép ahol ő van és szívhangot nem tud rajta megnézni! 2 hétnek megfelelően fejlődött viszont 6 hetes 1-2 naposnak felel meg! De mondta, hogy ne aggódjak mivel nő így minden rendben, majd január elején mennyek vissza! Azt is mondta, hogy 1,5 héttel fiatalabb a terhességem, tehát a ciklusom végén eshettem teherbe és nem a közepe fele mint általában! Kicsit félek azért a szívhangért! Akkor most mi van? Másnak is van ilyen, hogy későbbi a terhessége?! Normális ez?! Kicsit izgulok, 2. baba, de még mindig érnek meglepetések! Kértem időpontot 27.-re egy fizetős UH-ra, hogy megnézzék minden OKÉ-e?! Lehet, hogy kicsit kusza a történet, de röviden ennyi! Előre is köszönöm!
2012. dec. 18. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanígy van. A számításaim és a késés szerint már 7 hetesnek kellene lennem. erre tegnap ultrahangon 5 hetesnek állapítottak meg 14x10 mm-es petezsákkal és benne egy 1,5 mm-es embrióval akinek már 90et vert a szíve, viszont engem jövőhétre is vissza hívott hogy megnézze minden oké e. legelőször amikor voltam nekem is csak 4 mm-es petezsákot látott de engem folyton vissza hívott mig valamit nem tudott mondani biztosra és hogy megnyugodjak megnézzük jövő héten is. én a helyedben elmennék fizetősre, hogy nyugodtan teljen az ünnep, de egyébként biztos hogy minden rendben van :)Boldog babavárást.
2012. dec. 18. 20:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm most egy kicsit megnyugodtam, de fáj, hogy a szívhangot nem tudta megnézni! ÁÁÁÁÁ ahol én lakom nagyon kezdetleges az UH! Pedig város! Köszönöm!
2012. dec. 18. 20:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is mindig 1,5 hèttel kisebb, mint lennie kellene! Nő szépen, már 14 hetes vagyok, de uh alapján csak 12 hét 6 nap.
2012. dec. 18. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne izgulj,nem lehet mindenkinek pontosan kozepidoben ovulacioja!Nezd meg a gorbemet! [link] a naptar szerint 9 hetes vagyok,de ovulacio szerint(a baba szerint) 5-6 hetes vagyok!Meg nem lattam a babamat,majd csak januarban lesz az elso UH es akkor megtudom a pontos korat.Ne aggodj!
2012. dec. 18. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!:) 7+3 hetesen voltam eloszor dokinal, de a baba a meretei szerint 5+6 hetesnek felelt meg.

3mm volt es dobogott a szivecskeje:) Vegig le volt maradva 1 hettel-10 nappal. Ki is toltak a szules idopontjat:) nem mindenkinek kozepidoben van ovulacioja, ne aggodj:)

39+2 hetes kismama

2012. dec. 18. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első uh-on 7+3 hetesen voltam, és a doki 6 hetes terhességet írt a papírra a méret alapján (volt szívhang is).

Aztán most, a 12. hetin, úgy néz ki, nagyjából behozta a lemaradást, legalábbis néhány napot faragott belőle. A múltkori lelet alapján 12+5 hetesen voltam, de a CRL 13+3 hétnek felel meg (ez épp a menzesz szerinti idő), a BDP pedig 12+5 hetesnek, ami meg a doki által számolt kor. Az uh-os orvos 13 hetest írt a leletre. Szóval ne aggódj, ez normális jelenség. :)

2012. dec. 19. 17:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent! Jó volt látni, hogy nem vagyok extra esett! Azért 27-én megnézettjük egy jó UH-val is! Akkor nyugszik meg az ember igazán!
2012. dec. 19. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!