Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárral...

Programozott császárral szeretnék szülni, Budapesten melyik kórházban elérhető opció ez?

Figyelt kérdés
Ha kell, fizetek is érte
2014. szept. 7. 14:27
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
40%

Életet azzal adsz a gyerekednek, hogy 9 hónapig a méhedben hordod, nem azzal, ahogy kikerül onnan.

"Nem csak úgy kikapták őt, hirtelen belőlem. Sajnos ezt ugyanis igenis sokként élik meg a pici babák. "

A gyerek nem azért születik meg, mert felkészül és ki akar bújni. Ez nyálas ferdítés. Szerinted akkor miért van annyi korababa? A TE szervezeted úgy dönt, hogy gyakorlatilag kilöki magából a terhet. Szerinted mennyire nagy sokk az neki, hogy jó el van bent, aztán egyszercsak görcsök kíséretében kipasszírozod magadból, mert a szervezeted úgy döntött, hogy eddig és nem tovább, kifelé, majd lesz vele valami?

2014. szept. 8. 13:46
 32/39 anonim ***** válasza:
75%
Kedves 30-as! Kérlek, olvasd el megint amit írtam, bizonyos szövegértelmezési problémákba ütköztél ugyanis. Sehol nem írtam, hogy a császármetszés rossz lenne. Nagyon-nagyon jó és hasznos, ha valaki nem tudja természetes úton világra hozni a gyermekét, sőt, olykor életeket is menthet. Azt meg pláne nem írtam, hogy én bármennyivel is különb anya lennék, mert természetes úton szültem. Nem tudom, ezt honnan vetted. Miért lenne rosszabb anya az, akinek nem volt más választása, mint a császármetszés? Azokat a nőket viszont nem tudom megérteni, akik vállalják a rengeteg komplikációt, mert ugye az tény, hogy sokkal kockázatosabb egy nyílt hasi műtéttel világra hozni a gyereket, csak azért, mert nem akarnak szenvedni. Ahogy írtam, tanultam pszichológiát és kísérletek tucatjai bizonyítják, hogy a császármetszés sokkal nagyobb traumát jelent a gyerekeknek, mint a természetes szülés. Szerintem nagyon ciki az "ősanya" kifejezést is használni. Valaki kitalálta aztán a sok kismajom átvette. Eredetibbet nem tudsz kitalálni? Amúgy ha én ősanya vagyok, akkor ezek a nők meg modern "műnők", akik még szülni sem képesek, mert a saját kényelmük fontosabb. Nem értik meg, hogy a babának szüksége van arra, hogy természetesen születhessen meg. A szülőcsatornában amikor igyekszik kifelé a baba, ingerek érik, amelyek fejlesztik az idegrendszerét, megismerkedik rengeteg baktériummal is, amelyek kellenek az immunrendszer megerősítéséhez. Kell az is a babának, hogy kicsit küzdjön míg megszületik. Tanulmányok bizonyítják, hogy azon gyerekek, akik császárral születtek, kevésbé lesznek kitartóak, mint azok, akik megküzdöttek azért, hogy világra jöhessenek. Évekig vizsgálták a gyerekeket, így jutottak erre a következtetésre. Ráadásul a szülés után a kisbabának kell azonnal az anya érintése, hogy érezze a melegét, megnyugodjon, biztonságban érezze magát. Császár esetén soha nem tehetik az anya mellkasára a gyereket, így igenis ez plusz traumát okoz a babáknál. Emellett a tejelválasztás is nehezen indul be. A 31-es válaszolónak pedig azt javaslom, hogy mielőtt baromságokat ír, tanulmányozza a dolgokat! A szülést (nem komplikációk miatti koraszülésről beszélünk) maga a magzat indítja be. Az ő szervezete kezd el ugyanis olyan hormont termelni, ami hat az anyai szervezetre és beindítja a méhösszehúzódásokat. Nagy hülyeség azt írni, hogy az anya szervezete kilöki a gyereket! Én senki szüléstörténetét nem pocskondiáztam, ellentétben veletek. Igenis büszke vagyok a fiamra, büszke vagyok magamra is, hogy képesek voltunk együtt megoldani ezt a nehéz feladatot. Senki nem mondja, hogy nem volt fájdalmas, de édes és gyönyörű fájdalom volt. A kisfiam pedig valóban segített nekem. Sikerült egymásra hangolódnunk. Folyamatosan beszéltem hozzá és ő megértett engem. Tudta, mit kell csinálni. Csendesen és nyugodtan születhetett meg. Éreztem a fájdalmat, érezni is akartam. Nő vagyok, tehát képes vagyok szülni. Anya vagyok, képes vagyok tűrni a legnagyobb fájdalmat is. Nem vagyok műnő! Nem félek a szüléstől!
2014. szept. 8. 20:58
 33/39 anonim ***** válasza:
54%
Jah és 30-as! Az én kisfiam a legnyugodtabb baba a világon! Téves az a következtetésed, hogy a természetes úton született baba azért sír, mert trauma érte. A te gyerekedet sajnos sokkal több sokk érte, ennek olvass utána, ha nekem nem hiszel! ÉS hangsúlyozom: nem vagy pocsékabb anya, mint bárki más csak azért, mert császárral kellett szülnöd, de pont te nézed le azokat akik természetes úton szültek, így azt hiszem, nem sikerült teljesen feldolgoznod a szüléstörténetedet.
2014. szept. 8. 21:02
 34/39 anonim ***** válasza:
60%
a 32-es válaszoló miatt van annyi ideges ember az utakon...
2014. szept. 8. 23:41
 35/39 anonim ***** válasza:

32! Az én lányom is császárral született, és kitartó.. Nem érdekel senkit sem, hogy mit olvastál, ugyanis aki ilyen tanulmányokat ír, annak vagy nincs gyereke, vagy x összegért írt egy cikket, esetleg ősanya...

N. olyan kitartó gyerek volt, hogy a kalapomat emelem előtte azóta is. A tipikus "kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon". Úgyhogy ennyit a fene nagy elméletekről.

2014. szept. 9. 08:34
 36/39 anonim ***** válasza:
40%
35-ös! Ne bántsatok már! Nem írtam sehol, hogy sz@r anya az,aki császárral szül, mert szükséges.Mivel nehezen tágultam, nálam is szóba került és belementem volna a dologba, ha más lehetőség nincs. A borzalmas az, hogy, ha valaki csak azért akar császárral szülni, mert számára kényelmesebb és annyira buta, hogy nem érti meg, sokkal kockázatosabb egy nyílt hasi műtét, mintha természetes úton szülné meg a gyereket. A kényelmes nők ellen szólók, akik a gyerekükért ennyi áldozatot sem képesek hozni. Nyilván, ha jóval biztonságosabb lenne a császár, akkor minden anyukának ezt javasolná az orvosa, de nem így van! Ezerszer veszélyesebb, mint a természetes szülés. Szerintetek, ha a természetes szülés járna nagyobb kockázatokkal, akkor a dokik nem császároznának meg inkább mindenkit? Gondoljatok már bele, mielőtt hőbörögtök. És hangsúlyozom: Nem rosszabb anya az, akinek sürgősségi császára volt, mint bárki más! Amúgy meg nem vezetek és ideges alkat sem vagyok :)
2014. szept. 9. 09:55
 37/39 anonim ***** válasza:
Dehogy bántalak!
2014. szept. 9. 11:06
 38/39 anonim ***** válasza:

Kedves 20as! 30as hozzászóló vagyok!

Idéznék a hozzászólásodból:

"Amikor pedig a mellkasomra fektették, magamra is büszke voltam, hogy sikerült, megcsináltam, ÉLETET adtam a kisfiamnak. Nem csak úgy kikapták őt, hirtelen belőlem."

Nem hiszem, hogy szövegértelmezési problémám volt, inkább Te voltál kétértelmű, ugyanis ezen két mondat engedett következtetni az általam korábban leírtakra.

Azt meg, hogy írtam, hogy az én fiam milyen nyugodt, az ismerősöm gyereke meg nem, Te értetted félre, ugyanis nem azt mondtam, hogy minden természetes úton született gyerek a szülés miatt sír, csupán a sokkról állított teóriád ellen hoztam fel ellenpéldát...

De szerintem ez egy meddő vita, felesleges is folytatni, mindenki úgy szül ahogy tud, esetleg akar...

Minden jót!

2014. szept. 9. 11:26
 39/39 anonim ***** válasza:
Uh, neked tényleg szövegértelmezési gondjaid vannak. NEM ÍRTAM, HOGY A CSÁSZÁR ROSSZ DOLOG! ÉRTED? Nagyon jó, mert életeket menthetnek vele! Semmi kétértelmű nem volt abban amit írtam. Az viszont nagyon rossz, hogy, ha csak azért alkalmazzák, mert az anya azt hiszi tévesen, hogy ez kényelmesebb és nem akar fájdalmat, pedig a császár ezerszer fájdalmasabb tud lenni, mint mondjuk a természetes szülés.
2014. szept. 9. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!