Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárral...

Programozott császárral szeretnék szülni, Budapesten melyik kórházban elérhető opció ez?

Figyelt kérdés
Ha kell, fizetek is érte
2014. szept. 7. 14:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
70%
Magánkórházban lehet, illetve valóban olyan magánorvost kell találni, aki vállalja. Szerencsére az enyém ilyen, így a második babámat én is programozott császárral fogom szülni. Az elsőt természetes úton szültem, van SAJÁT szülésélményem, így nálam teljesen elfogadható, és mérhető lett a pszichés ok. Mind fizikailag, mind mentálisan nekem elég traumatikus élmény volt.
2014. szept. 7. 16:00
 12/39 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek, nagyon szeretnék gyereket, de én nem fogok azért a szélrózsa minden irányában két métert szakadni, hogy a gyerekemnek egy icipicit jobb legyen. Nyilván ha jelentős hátránnyal indulna az életben emiatt, akkor nem vállalnék gyereket, vagy összeszorítanám a fogam, és kibírnám. De ha mérlegelem az előnyöket és hátrányokat, összességében nem látom be, hogy miért kellene hüvelyi úton, szenvedve szülnöm. A császárból is léteznek már kíméletesebb megoldások, amik bár nem fájdalommentesek, de inkább kellemetlenséggel járnak, mintsem fájdalommal. Ha ezért önző vagyok, hát legyen, de nem gondolom, hogy emiatt rossz anya lennék később, hogy a saját érdekeimet és félelmeimet is szem előtt tartom.

Egyébként nem az volt a kérdés, hogy legyen-e programozott császárom, hanem az, hogy hol végeznek ilyet, így azoknak, akik képesek voltak a valós kérdésre válaszolni ezúton is köszönöm.

2014. szept. 7. 16:09
 13/39 anonim ***** válasza:
50%
Na erről beszélek kérdezőnek fogalma sincs a természetes és császár szülés előnyeiről, hátrányairól mégis,hogy hozhatnak felelősségteljes döntést orvos helyett?
2014. szept. 7. 16:12
 14/39 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként érdekes kérdés ez jogilag, mert az önrendelkezéshez való jog szerint választhatnánk, de ezzel szemben áll az orvos vétójoga, akinek szintén joga van szabadon választani az adott esetben választható beavatkozások közül.

Összefoglalva, a beteg kérésére császármetszést csak akkor szabad elvégezni, ha az szakmailag indokolt, szakmailag pedig akkor indokolt, ha a hüvelyi szülés kockázata nagyobb vagy közel azonos, mint a császármetszésé. Az utóbbi esetben (azonos kockázat) a császármetszés alternatív eljárásnak minősül, és ekkor a beteg joga megválasztani a számára legelfogadhatóbb beavatkozást.

Ez pedig egy orvos gondolata a választhatóságról, az egész cikkben, amelyben találtam, nem foglal állást egyik, vagy másik szülési mód között, de tényszerűen, szakmailag alátámasztva indokolja meg, betegjogi szempontból ezt a faramuci helyzetet, és egyet kell értenem vele:

"Visszatérve a "szakmai indokoltságra", álláspontom szerint, amikor az orvos mérlegeli a beavatkozás hasznát-kockázatát, mindenképpen figyelembe kell vennie a beteg ÉRTÉKPREFERENCIÁIT, illetve az esetleges pszichés averzióit is.

Az elutasított kismamáknak én azt tanácsolnám, hogy forduljanak másik orvoshoz is, aki esetleg a mérlegelendő szakmai szempontok körébe bevonja az anya indokolt kívánságát is."

Más esetben is jogunk van elutasítani terápiát, kezelést, beavatkozást, vagy választani több opció közül, és természetesen ezekben a más esetekben is úgy történik, hogy tájékoztatni kell a beteget a beavatkozás, kezelés előnyeiről, hátrányairól, veszélyeiről stb, mert evidens, hogy nem orvos mindenki.

2014. szept. 7. 16:17
 15/39 anonim ***** válasza:
71%

A baba nem fog semmiféle hátránnyal, (esetleg előnnyel, mert elkerüli az esetleges szülés közbeni oxigénhiányt), indulni, hiszen ha így lenne, ránézésre meg tudnánk mondani, ki született császárral és ki természetes úton.

A mama szempontjából valóban valamivel nagyobb a kockázat, de ha valaki utánanéz a statisztikáknak, valódi szakmai állásfoglalásoknak, ez a beavatkozás ma már rutinműtétnek számít, és nincs releváns különbség a természetes szülésekkel összevetve.

Nekem volt kisebb hasi műtétem, és természetes szülésem is gátmetszéssel, én személy szerint inkább még egyszer választanám a műtétet, mint még egy szülést. De ez vagyok én, nem vagyunk egyformák, és a szülésélményeink sem ugyanolyanok, így én nem is ítélkezem senki felett, akármelyik oldalt is preferálja.

Ja, én is megnéztem a magánkórházak árait, de túl húzósnak találta. Mint már írtam fentebb, a magándokimat megkérdeztem, beszélgettünk erről, és teljesen nyitott volt a dologra. Meg kell kérdezni z adotta dokit, nem hiszem, hogy ne reagálna normálisan, max nem vállalja, és akkor marad a magánklinika.

2014. szept. 7. 16:25
 16/39 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es, nyilván több év egészségügyi képzés után elképzelésem sincs, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egy császármetszésnek a hüvelyi szüléssel szemben. Lehet gondolkozni, hogy vajon mi a rosszabb a gyereknek, ha én végigrettegek 9 hónapot a szüléstől való félelmem miatt, vagy a kis valószínűséggel fellépő komplikációk esélye, ami egyébként a hüvelyi úton történő szülésnél is fent áll. Ennyi erővel az EDA se legyen opcionális, hiszen annak is lehetnek káros hatásai a szülés folyamatára, a kismama ne dönthesse el, hogy szeretne-e vagy sem. Mindennek van pozitív és negatív oldala is, és én igenis úgy gondolom, hogy orvosi tájékoztatás és konzultáció után a kismama kezébe kellene adni a döntést, hogy hogyan szeretne szülni, de legalábbis együtt, közösen kellene meghozni azt. Lehet ezt másképp gondolni, de nem erre irányult a kérdés, és szerencsére már kaptam érdemi választ is olyanoktól, akiknek sikerült értelmezni a két roppant bonyolult mondatot a kérdésemben.
2014. szept. 7. 16:31
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 14-es. Pontosan úgy dönt az ember ebben is, mint más beavatkozás esetében is. Az orvos tájékoztat az előnyökről, hátrányokról, kockázatokról stb, és erre hagyatkozva döntjük el, mit szeretnénk. Ez más orvosi esetben is így működik, sőt az életben sokszor, sok mindenről hozunk úgy döntést, hogy megkapjuk az ehhez szükséges információt, bár nem vagyunk orvosok, jogászok, ingatlanosok, stb. én pl egyszer dönthettem epidurális érzéstelenítés, és altatás között, pedig nem is vagyok altatóorvos.
2014. szept. 7. 17:08
 18/39 anonim ***** válasza:
77%
Kislányom 6 hónapja született császárral. Én nagyon boldog vagyok hogy az volt. Semmiféle hátrányt nem szenvedett sőt! Amikor voltunk csecsemőszűrésen, mondták hogy óó császáros babával semmi gond nem szokott lenni. Nem nyomódott meg, nem szenvedett át a szülőcsatornán. Én a császáros megőrzőben hallottam nőket szülni, hálát adtam az égnek a császárért. Ne foglalkozz azokkal ,akik azt mondják jajj be--arsz a fájdalomtól másnap. Ja egy két nap kellemetlen, de ha nem hagyod el magad akkor nem lesz gond. 4 nap után már úgy jöttem haza mintha semmi nem történt volna. Nem tágultam szét, nem ment tönkre a szexuális életem. Tulajdonképpen fájdalom nélkül szültem, tökéletesen jó élmény volt a műtét. Egy két nap fájdalmat meg túl lehet élni. Én nagyon örülök hogy császár lett.
2014. szept. 7. 17:19
 19/39 anonim ***** válasza:
73%

Magánkórházakban lehet.

Én a Róbert Klinikán szültem(természetes úton) nagyon meg voltam elégedve,profi csapat,tudom őket ajánlani(ha gondolod konkrét orvost is)

2014. szept. 7. 18:46
 20/39 anonim ***** válasza:
46%
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni a dolgokhoz, hogy az én szülésem csodás volt. Rengeteget szenvedtem, majdnem 16 órát, gátmetszést is végeztek, mert repedtem, de iszonyat jó érzés volt összedolgozni a kisfiammal. Nagyon ügyes volt ő is, nyomta kifelé magát, egymásra hangolódva közösen sikerült túljutnunk az első nagy akadályon. Amikor pedig a mellkasomra fektették, magamra is büszke voltam, hogy sikerült, megcsináltam, ÉLETET adtam a kisfiamnak. Nem csak úgy kikapták őt, hirtelen belőlem. Sajnos ezt ugyanis igenis sokként élik meg a pici babák. Az én fiam békésen születhetett. Volt ideje felkészülni a születésére. Nem csak azt kell nézni, hogy neked mi jó, kedves kérdező, hanem azt is, hogy a babának mi lenne az ideális. Nem tudom, milyen egészségügyi tapasztalataid vannak, de gondolom hallottál arról, hogy a babának kell ez a kis megpróbáltatás, fel kell készülnie a születésére és nagyobb biztonságban érzi magát, ha nem csak kiszakítják, ráadásul kellenek azok a bacilusok is neki, amelyekkel a szülőcsatornában találkozik. Ez az első "védőoltás" nekik. Én átgondolnám a helyedben, mert egyáltalán nem biztos, hogy pocsék élményben lenne részed, ha természetesen szülnél. Lehet, hogy életed legszebb élményét, érzéseit pazarlod el. Én milliószor végigcsinálnám a gyerekemért! Boldog babavárást!
2014. szept. 7. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!