Mi a különbség az oxitocin próba és az oxitocinos szülésindítás között?
Figyelt kérdés
lehet olyan, hogy az orvos szülésindítás címén valójában csak egy próbát csinál?2014. szept. 5. 14:26
1/12 anonim válasza:
Oxitocinos probát csinálnak még szülés indítás előtt vmelyik nap, azt gigyelik h a méhed reagál e rá, és h mennyi az a mennyiseg amire reagálsz, kicsi fájásokig vagyis inkább osszehúzódásig emelik ah adagot.
2/12 anonim válasza:
Van OTT (oxitocin terhelés) és szülésindukció. Az előbbi célja kettős: elsősorban terminustúllépés gyanúja (mondjuk 39+4. hét, akár korábban is, ha valamilyen komplikáció van) vagy fennállása esetén azt nézik, hogy a méhed reagál-e az oxitocinra, azaz okoz-e összehúzódásokat x NE oxitocin. Nézik még azt is, hogy az összehúzódások alatt a CTG görbe milyen, azaz reaktív marad-e fájások mellett is, ez sokat mondhat a magzat oxigénellátottságáról. A második célja pedig a várandósság befejezése szülésindukcióval.
3/12 A kérdező kommentje:
akkor technikailag ugyan az, esetleg csak a mennyiségben van különbség?
2014. szept. 5. 14:37
4/12 anonim válasza:
Igen, pontosan, éppúgy iv oxitocin, x időnként emelve, csak mást várunk, más a korlát, ameddig emeljük, más esetben csináljuk.
5/12 anonim válasza:
Teljesen más a célja a kettőnek.
Az oxitocin terheléses teszt esetén azt nézik, hogy méhkontrakció esetén megfelelő marad-e a baba oxigénellátása (mivel összehúzódáskor a méhlepény erei is összenyomódnak).
A szülésindításnak meg nyilván az a célja, hogy beinduljon a szülés.
6/12 A kérdező kommentje:
akkor én ezt így utólag nem tudom eldönteni, hogy melyik volt?
2014. szept. 5. 22:00
7/12 anonim válasza:
?:D Hogyne tudnád? Az orvos megmondja, hogy OTT-t csinál vagy megindítja a szülést.
8/12 anonim válasza:
Tyű dejo hogy feltetted ezt a kérdést. Neharagudj h off de belekérdezhetek? Azoktol akik olyan szakszerűen leirták a dolgokat. Szoval az lenne a kérdésem hogy az oxitocinnal inditott szülésnél, meddig szokták adni azt, illetve mennyi idő mig hat,hogyan kellene hatnia? egyből szabályos mondjuk 5perces fajasokat csinál? Akiknek igy inditatnak mért nem csinalnak előbb terhelést vele?
9/12 anonim válasza:
Nyilván nem úgy működik, hogy "hopp, már 40 hetes, uccu neki, kössünk be egy kis oxit, majd megszül valahogy":D
Előtte ellenőrizni kell a méhszájat, ha még nem érett a méhszáj, akkor előbb méhszájérlelést kell végezni. Ha az sikeres, akkor oxi infúzió, kezdetben alacsony cseppszámmal, folyamatosan emelve addig, míg el nem érik a kívánt méhtevékenységet.
10/12 anonim válasza:
Nekem oxitocinnal indították. Nekem csináltak előtte levő nao egy próbát akkor reagáltam rá viszont mikir ténylegesen ezzel akartak indítani akkor nem. Én kb 7 órán keresztül kaptam vmi normál erősségűt, negyed óránként emelték az adagot, mivel nen hatott bekötottek egy erősebbet és azt is nagy adagban kaptam de semmi. Így 20:45kor megcsászároztak. Vagyis én 12 órán kereszgül kaptam 7-7ig. Ráadásil 2 ujjnyinál tovább nem tágultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!