Mi a különbség az állami és a magán kórházak között, HA (? )
Figyelt kérdés
-Van fogadott orvosod
-Külön szobában vagy a többiektől (VIP szoba apukával)
-Magadnak rendelsz normális ételt
Látom, hogy egy magán kórház sokkal szebb, de ha valaki tudja ezeket a feltételeket magának biztosítani egy állami kórházban, akkor is ég és föld a különbség a kettő között?
2014. ápr. 24. 11:15
1/4 anonim válasza:
Kulturált személyzet, tiszta fürdőszoba, egyéni igények figyelembe vétele. Hiába van fogadott dokid, ha pl. a kórház nem teszi lehetővé, hogy megválaszd a kitolási pózt, eldönthesd, hogy mikor vágják el a köldökzsinórt, stb.
2/4 anonim válasza:
Hiába van fogadott orvosod, ha a kórházban van egy protokoll, amit be kell tartani. Nálunk például fekve lehet szülni és punktum. Az én orvosom sem híve, de az állását nem kockáztatja. Emellett nem tudsz fogadni betegtologatót (velem például ő volt a legbunkóbb egész bent létem alatt, rettenetesen megbántott, pedig nem vagyok mimózalelkű), a csecsemősnővérek hozzáállásán is sok múlik, és hiába fogadsz egyet, ő nem lehet ott 0-24 veled, valamint a gyerekorvos sem mindegy, hogyan áll a dolgokhoz, nálunk például van nagyon jó, ügyes, kedves gyerekorvos, de van nagyon buta és bunkó gyerekorvos is, aki a babákkal bánik tűrhetetlenül (rokonom dolgozik az osztályon, így vannak belső infóim is).
3/4 anonim válasza:
Nem volt szerencsém magánhoz, de gondolom attól is függ, melyik nem magánnal hasonlítjuk össze. Pl. magánban lehet, hogy választható a szülés módja és apuka nem csak látogatási időben jöhet, hanem ott is alhat; esetleg az államiban nem lehet bent császárnál; magánban biztos, hogy nem lesz foglalt a vip szoba; aztán lehet, hogy van különbség higiéniában, udvariasságban vagy alternatív lehetőségekben, és gyanítom, kevesebb a paciens is és modernebb a géppark. (Ugyanakkor lehetnek hátulütői a magánnak is, pl. ha kéne, de nincs PIC.)
4/4 anonim válasza:
A légkör, a személyzet, az odafigyelés a beteganyag más teljesen. Én magánban szültem és nagyon nem volt mindegy, hogy a szülés után a nővérek hogy végezték a dolgukat. Ez egy borzasztóan kiszolgáltatott helyzet és a szokásos lekezelő, kioktató kórházi hangnemre van a legkevésbé szüksége a friss édesanyának. Emellett a tisztaság, higiénia is fontos. A mai alulfinanszírozott eü körülmények között, nővérhiánnyal nehéz jó körülményeket biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!