Start számlát hol érdemes igényelni? Melyik banknál? Van e különbség hogy banknál igénylem vagy az állami kincstártól?
A bankok többnyire nagyobb kamatot adnak mint az államkincstár, ezért érdemes átmenni. Én az MKB-t néztem ki magunknak, mert ott van olyan plusz szolgáltatás, amivel jobban járunk. A neten sok bank ajánlata fent van, keress rá a babakötvényre vagy itt nézz körül:
3.-nak üzenem, állami garancia van rá, tehát a bankokban is biztonságban van és ahhoz még hozzá is tehet (MÁK-nál nem), amire van adókedvezmény, igaz, "csak" 6 e forint max. és 120 e ft max. amit évente befizethetsz rá és a miénk 6,66%-kal kamatozik és ugye kamatadómentes is, persze az mindenhol. Szerintem majdnem minden bankban ugyanolyan konstrukciókkal nyithatod meg, én azért választottam azt a bankot, amit, mert ott dolgozom :)
A MÁK-nál alapból megnyitják neked a számlát, ha te akarsz bankosat, menj be, vidd be a családi pótlékra vonatkozó papírt (az nyithatja meg, aki a cs. pótlékot kapja), a baba szül. anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját (te irataidat) és az adószámról a papírt, vagy adókártyáját (ha már van) és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!