Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 39 hetes kismama vagyok, első babámat várom és eléggé izgulok/félek a szüléstől. Hogyan tudnám megnyugtatni magam és felkészülni a szülésre? :S

2014. aug. 25. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Természetes, hogy félsz. Én is féltem mindkettőnél. Ha már ott vagy, nem lesz időd agyalni. Gondolj arra, hogy nemsokára a karodban tarthatod életed legnagyobb kincsét! :)
2014. aug. 25. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Háááát, nem hiszem hogy megnyugtat, de utólag belegondolva a vajúdás és a szülés volt még a legkönnyebb része az egésznek. :-)

Van egy vicc, hogy szülés közben megkérdezi az anyuka a szülésznőt, hogy: ugye túl vagyunk már a nehezén?

Erre a szülésznő válaszol: nem, az csak most kezdődik és 18 évig tart.

Próbáld meg elterelni a figyelmed, röhögcsélj egy kicsit (érdemes a kommenteket is elolvasni):

[link]

2014. aug. 25. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
A szülés egy természetes állapot, nem szabad tőle félni, várni kell. A fájdalom ebben az esetben nem rossz,nem betegség miatt van, azért van, hogy a babád meg tudjon születni, minden fájásnak örülni kell, ha az agyadban ezt valahogy át tudod állítani, és azt mondogatod magadnak, hogy minél erősebb a fájás annál jobb, hiszen ez segíti a tágulást, hozza előre magát a megszületést, minden sokkal elviselhetőbb lesz, sőt később még nagyszerű élménynek is fogod tartani. Izgulni, várni szabad, az rendben van, félni nem kell, nem sokára túl leszel rajta, és csak rajtad múlik, hogy éled meg. Elhatározás, döntés kérdése az egész. Nagyon szép szülésélményt,jó egészséget kívánok az egész családodnak.
2014. aug. 25. 14:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatásokat! :)

Kedves 2. kommentelő! Köszi a linket, tetszett és a hozzászólások is viccesek voltak :D :)

2014. aug. 25. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy félsz, hogy izgulsz. De persze már biztos nagyon várod azt a pillanatot, amikor találkozol a babáddal! Én azt javaslom, hogy készüljetek együtt a nagy eseményre. Beszélgess vele, hogy milyen lesz, amikor végre láthatja az anyukája arcát, megismerheti azokat a családtagokat, akiknek eddig csak a hangját hallotta, milyen jó kis helye lesz a kuckóban, amit készítettél neki. Mondd el neki, hogy mennyire szereted, mennyire várod - várjátok idekint. Mondd el neki, hogy amikor úgy dönt, hogy elindul, együtt fogtok dolgozni azon, hogy minél előbb létrejöjjön ez a boldog találkozás. Nagyon szép szülésélményt kívánok én is! 2 gyerkőc anyukája, 16 hkm
2014. aug. 25. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedwes kérdezö én is igy vagyok ezzel.Én holnap töltöm a 40.hetet de már ki vagyok készülve hogy mi lessz.Most ezek persze nem biztato szavak :D de legalább tudod hogy nem vagy egyedül ezzel.Én multhéten voltam bent 2 napot a korházban fájásokkal,azthitem végre tulleszek rajta...és mit adott a joIsten??Elmultak a görcsök és hazaengedtek.Azota viszont ujra érzem a fájásokat csak rendszertelenül...és már azt sem tudom eldönteni induljak vagy sem.De mivel eggy szálat nem éreztem jol magam a korházban igy ugydöntöttem mostmár csak akkor megyek ha a falat kaparom.
2014. aug. 25. 15:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Nekem eddig még csak enyhe derék- és lábfájdalmaim vannak, ezek is ritkán. A picim még jól érzi magát bent :D Semmi olyan különösebb dolgot nem vettem észre ami jelezhetné, hogy lassan itt a nagy nap.

A kórházakkal én sem szimpatizálok, sőt..abszolút nem..számomra rettentően nyomasztó :S

2014. aug. 25. 15:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!