Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek milyen volt a császár?...

Kinek milyen volt a császár? További kérdések lent!

Figyelt kérdés

Programozott császáros leszek.

Kérdéseim:

Amikor kiemelték a gyereket, az nagyon rossz volt?

Amikor "kitakarították" a méhed, az nagyon rossz volt?

Ráaltattak? Ha igen, megkérdezték, vagy "önkényesen" altattak rá?

Milyen érzéstelenítésed volt? Éreztél-e fájdalmat?

A műtét után volt hányingered, émelyegtél?

Kisbabádat mikor szoptattad először?

Bocsi, csak hirtelen sok kérdés van bennem és nincs kinek feltennem. :(

2014. aug. 23. 20:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nekem is programozott császárom lett volna,de pár nappal korábban elfolyt a magzatvíz.Mivel gond van a gerincemmel,ezért engem altattak.Talán pont ezért,nekem pozitív élmény maradt a szülés.Műtét előtt megvizsgáltak,már kezdődtek a fájások,de mindenki nagyon gyors és rendes volt,nem hagytak feleslegesen szenvedni,tudták,hogy császáros leszek.A műtőben kikötötték a kezemet és a lábamat,megkérdezték,hogy mi lesz a baba neve,ha fiú,ha lány,beszéltem pár mondatot az orvosommal,aztán azt mondták most alszunk egy kicsit és innentől nem emlékszem semmire.Következő emlékképem,hogy egy ágyban fekszem,mellettem áll a férjem mosolyogva,másik oldalamon a szüleim.Nagyon homályosan láttam őket,pedig próbáltam fókuszálni.Kérdeztem őket a babáról,minden rendben ment.Mondtam,hogy fáj a hasam,aztán újra elsötétült a kép.Elaludtam.Éjfél előtt pár perccel szültem,hajnalban behozták a fiamat.Ráfektették a karomra,felülni és rendesen a karomba venni nem tudtam,mert az egyik kezemben kaptam a morfiumot vénásan a másik kezemen egy vérnyomásmérő volt,ami talán percenként mért.De nem volt rajtam ruha,csak le voltam takarva,ezért a nővér segítségével meg tudtam szoptatni.Pár percre kettesben maradhattam vele.Meg tudtam őt nézni,beszélhettem hozzá.Felejthetetlen pillanat volt.Aztán elvitték a babát és újra aludtam.Ekkor még az intenzíven feküdtem.Reggel egy látogató jöhetett be hozzám.Anyukám volt,mert a férjem egyéb okok miatt akkor nem tudott.A nővér és ő segítettek felállni.Az kegyetlen volt,nem tagadom fájt,húzódott a sebem.Menni csak apró lépésekben tudtam úgy,hogy kétoldalt fogtak.Fájt menni,de összeszorítottam a fogam és kimentem velük a fürdőszobába.Segítettek lefürödni,az fantasztikus érzés volt.Olyan tapasz volt a sebemen,amit érhetett víz.Aztán kerekesszékbe ültettek és letoltak az osztályra a végleges szobámba.Két napig nagyon szar volt.Kapaszkodva tudtam csak menni és fájt,ha mentem,ezért én inkább feküdtem,pedig állandóan rámszóltak,hogy keljek fel és mozogjak,akkor jobb lesz és nagy wc-re is csak akkor tudok majd elmenni,ha mozgok.Igazuk volt.Lassan,nagyon lassan összeszedtem magam.4 nap múlva mehettünk haza a kórházból,akkor éreztem először,hogy jobban vagyok,de kb. 2 hét kellett hozzá,hogy úgy érezzem visszakaptam az erőmet.Most 5 hónapos a fiam és olyan,mintha ezer éve lett volna,pedig tisztán emlékszem rá,csak ma már nincs jele,egy apró vonalon kívül a hasamon.Nem fáj,nem húzódik és újra a régi vagyok. Még egy dolog eszembe jutott,amit a többiek nem említettek és nálam előfordult.Mielőtt kiengedtek a kórházból levették a kötést és kivették a varratot.Utána már rendesen hordhattam a régi bugyijaimat.De egy nappal később kevés véres,gennyes váladék távozott a sebemből.Azt mondta a dokim,hogy ez normális,akár egy hétig is eltarthat,a szövetek közül távozik a folyadék.Engem megijesztett,ezért gondoltam megemlítem.
2014. szept. 7. 11:07
 22/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császáros vagyok.Természetes szülésnek indult a szülésem, de mivel nem illeszkedett be a baba feje a szülőcsatornába és már amúgy is 5 nappal túlhordtam a babát amikor beindították a szülést.A vajúdásom 7 órás volt ami kell a babának és az anyának is.7 óra vajúdás és pár fellépő probléma miatt döntöttek a császárnál.Epidurállal érzéstelenítettek,végig fent voltam,nem altattak.Éreztem amikor a babát veszik ki belőlem, de nem volt utána se hányingerem, se émelygésem és nem hánytam.Ahogy kivették a babát és megtisztították rögtön hozták oda a fejemhez és adtam neki 1 puszit.Lehet ritka kivétel vagyok,de 40 perc múlva már hozták be a babát a szülőszobára és a cicimre tették, a férjem végig velem volt a vajúdásnál csak a császárnál nem.6 órát hagytak pihenni,utána megtisztítottak, kérte a nővér hogy kelljek fel ami fájdalmas volt de sikerült.Mivel el tudtam magamat látni,tudtam pisilni stb. így behozták a babát és végig velem volt az elkövetkezendő 3 napban.Vicces de hajnalban császároztak és aznap kora este már a sarki boltba mentem magamnak gyümölcsléért.Nagyon hamar regenerálódtam,egyedül elláttam magam.Augusztus 27-én volt a szülésem,azaz 22 napja és a hasam teljesen lement,visszanyertem a régi alakomat.Úgyhogy ne aggódj!Szeretném én is átélni a természetes szülést legalább egyszer az életemben,de ez most így alakult és nem bánom.Bár sokan lenézik a császáros anyukákat, de azok bekaphatják de komolyan!Ha valami komplikáció fellép akkor ez a járható út.Sokan fognak azzal riogatni hogy sok anyuka meghalt már császár közben,mert ez egy nagyon durva hasi műtét.Ne foglalkozz ezzel!Sokan meghaltak már természetes szülés közben is és mindenre van példa a történelem során.Remélem segítettem neked!Ne foglalkozz a negatív emberekkel, csak az lebegjen előtted hogy hamarosan kezedben tarthatod Életed értelmét a kisbabádat ami leírhatatlan érzés.Mikorra vagy kiírva?

2014. szept. 18. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!