Kinek milyen volt a császár? További kérdések lent!
Programozott császáros leszek.
Kérdéseim:
Amikor kiemelték a gyereket, az nagyon rossz volt?
Amikor "kitakarították" a méhed, az nagyon rossz volt?
Ráaltattak? Ha igen, megkérdezték, vagy "önkényesen" altattak rá?
Milyen érzéstelenítésed volt? Éreztél-e fájdalmat?
A műtét után volt hányingered, émelyegtél?
Kisbabádat mikor szoptattad először?
Bocsi, csak hirtelen sok kérdés van bennem és nincs kinek feltennem. :(
2. válaszoló vagyok
A spinális érzéstelenítésnek hányingerkeltő hatása van, de rögtön adnak hányinger csillapítót is. Én csak azért hánytam, mert a szülésznő azt mondta, csokit ehetek előtte. Úgyhogy én 3 órával előtte megettem egy tábla mogyorós Milkát. Az elsőnél tudtam szólni hogy hányni fogok, akkor egy kis vesetálat tettek a számhoz. A másodiknál már fel voltam nyitva, ott gondolom a doktornő látta, így szólt hogy hányni fog.
Én is nagyon féltem mindig is hányástól, de szerintem ne félj, mert ritka és ha mégis hányni fogsz, az lesz a legkevesebb.
Két császárom volt, mind a kettő farvekvés miatt.
Amikor kiemelték a babát, nem éreztem fájdalmat, csak a húzást-vonást, nem volt kimondottan kellemetlen. A "takarításból" nem éreztem semmit.
Nem altattak.
Spinális érzéstelenítés volt, nem fájt, mozdulatlanul kellett lenni amíg beszúrják a tűt, a másodiknál nagyon nehezen sikerült, forgatta azt a nagy tűt a gerincemben, én meg már majdnem elsírtam magam..
Az elsőnél hánytam a műtét alatt, a másodiknál nem és utána sem volt hányingerem.
Amikor levittek az őrzőben, rögtön szóltunk a férjemmel, hogy szeretnénk ha kihoznák a babát, hozták is és akkor megszoptattam, kb. fél órával a műtét után.
Minden jót Nektek!
Szia!
4 császárom volt. Az első 8 éve, az előkészületeket, mint borotválás, katéter, kicsit megalázónak találtam, de amúgy new volt gond, fájdalom, kivéve az 1 hónapos migrént utána. A 2. 7 éve volt, kb ugyanez. A 3. 3 éve, ott sikerült átélnem az élve boncolást nekem is. Az szörnyű volt, de legalább migrén nem volt.
A 4. volt a legsimább , ott minden rendben volt, se fájdalom, se fejfájás.
Két császárom volt, az első 4,5 éve (sürgősségi), a második 10 hónapja (programozott)
1. Nem volt rossz, nem fájt, csak éreztem, hogy "valamit" cibálnak kifele. Inkább fura érzésnek mondanám, mivel ugye tudtam, hogy épp a gyereket szedik ki.
2. Semmit nem éreztem. Meg előtte megmutatták a gyereket, és épp el voltam varázsolva :)
3. Nem volt szükség altatásra.
4. Spinális. Nem fájt, egy pici szúrást éreztem. Inkább a tudat volt kellemetlen/ilyesztő, de ezt meg el kell hasogatni.
5. Az elsőnél nem volt hányingerem se közben, se utána. A másodiknál közben volt egy kicsi, meg is emelték az asztalt a fejem felől, és szerencsére ettől el is múlt.
6. Az első gyerkőc 18:12-kor született, másnap hajnalban állítottak fel, reggel 8 után lehetett menni a babákért, akkor kezdtük gyakorolni a szopizást. A második 10:21-kor lett meg, akkor is csak másnap reggel kelhettem fel ( azt hittem megőrülök a rengeteg fekvéstől azon a k.. kényelmetlen ágyon) ő is utána kezdett szopizni.
1. Semmit nem éreztem a babám kiemeléséből, sőt, én még azt hittem, hogy épp rajzolgatnak a hasamon, hogy mit-hogy vágjanak, erre hallom a dokim szavait "Vigyázz, a nyakán van a köldökzsinór!" majd "Hű, nem is olyan kicsi ez a gyerek!". Nagyon meglepett, én tényleg azt hittem, hogy még fel sem vágták a hasamat. Tehát tényleg abszolút nem éreztem semmit.
2. A méhem kitisztítása is teljesen fájdalommentes volt, egyrészt semmit nem éreztem mellkastól lefelé, másrészt teljesen máshol járt az eszem, próbáltam épp feldolgozni, hogy megszületett a kisbabám.
3. Nem altattak egyáltalán.
4. Spinális érzéstelenítést használtak, sajnos a doki 2 tűt beletört a hátamba, harmadjára sikerült csak beadni az érzéstelenítést. Ennek ellenére a sikertelen próbálkozások sem voltak fájdalmasak, inkább csak kellemetlenek. Egy nagyon tompa, de erős nyomó érzés volt a hátam közepében a szúrásokkor, pedig a doki két kézzel nyomta a tűt, tehát elég nagy erőkifejtéssel dolgozott.
5. Nem volt hányingerem a műtét után, de órákon keresztül rettenetesen remegtem, beszélni is alig bírtam. Az altatóorvos azt mondta, ez az érzéstelenítő utóhatása.
6. Műtét után rögtön mellre tették a babámat, de sajnos csak a 3. napon indult be igazán a tejem. Addig csak előtejem volt, de mindösszesen pár ml-nyi mennyiség.
Ne aggódj, nem lesz semmi probléma, a császármetszés a mai világban már egy teljesen megszokott rutinműtét, biztos kezekben leszel! Kitartás!
2 éve és 7 hete volt császárom, egyik sem programozott.
1. elég kellemetlen, amíg a gyereket kiemelik, de ki lehet bírni
2. nem éreztem első esetben, második esetben igen, mert rossz volt az érzéstelenítés
3. igen, második esetben ráaltattak, mert ordítottam a fájdalomtól, EDA-ban csinálták és a jobb oldalamon éreztem rendesen, a pulzusom 160 volt, a vérnyomáom az egekben
4. EDA mindkétszer, először nem éreztem fájdalmat, másodjára igen :(
5. nem volt sem hányinger sem émelygés, pedig én is hányós vagyok
6. rögtön szoptattam, első esetben rögtön sikerült is, amint kitoltak a műtőből, a második esetben még kába voltam, de próbálkoztam. A lényeg, a babát rögtön megkaptam és nálam is maradt (bababarát kórházban szültem)
Jó egészséget!
Koszonom szepen, nagyon aranyosak vagytok! :)
Azert jo, hogy leirtatok a tapasztalataitokat, tudom, hogy nincs 2 egyforma szules, gondolom csaszar se, de hozzavetolegesen tudjam, hogy mikre szamithatok.
Meg csak februar elejere varjuk a kicsit, de nem art felkeszulni lelekben, hogy mi var rank... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!