Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek milyen volt a császár?...

Kinek milyen volt a császár? További kérdések lent!

Figyelt kérdés

Programozott császáros leszek.

Kérdéseim:

Amikor kiemelték a gyereket, az nagyon rossz volt?

Amikor "kitakarították" a méhed, az nagyon rossz volt?

Ráaltattak? Ha igen, megkérdezték, vagy "önkényesen" altattak rá?

Milyen érzéstelenítésed volt? Éreztél-e fájdalmat?

A műtét után volt hányingered, émelyegtél?

Kisbabádat mikor szoptattad először?

Bocsi, csak hirtelen sok kérdés van bennem és nincs kinek feltennem. :(

2014. aug. 23. 20:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

A spinális érzéstelenítésnek hányingerkeltő hatása van, de rögtön adnak hányinger csillapítót is. Én csak azért hánytam, mert a szülésznő azt mondta, csokit ehetek előtte. Úgyhogy én 3 órával előtte megettem egy tábla mogyorós Milkát. Az elsőnél tudtam szólni hogy hányni fogok, akkor egy kis vesetálat tettek a számhoz. A másodiknál már fel voltam nyitva, ott gondolom a doktornő látta, így szólt hogy hányni fog.

Én is nagyon féltem mindig is hányástól, de szerintem ne félj, mert ritka és ha mégis hányni fogsz, az lesz a legkevesebb.

2014. aug. 23. 21:22
 12/22 anonim ***** válasza:
Szia! Két császárom volt,az utóbbi 2 hónapja. Mindkettő spinális érzéstelenítéssel történt. A műtét előtt megitatnak veled kb fél deci sós hányáscsillapítót,nekem hatott,nem hánytam tőle. A másodiknál már a műtőben az érzéstelenítés után helyezték fel a katétert,így nem éreztem. Mindkettőnél olyan húzó érzés volt,mikor kiemelték a babát,mert az egyij doki a mellkastól lefelé nyomta a babát,a másik meg kiszedte. A méhtisztitást se éreztem,csak hallgattam ahogy szívják a magzatvizet,olyan mint a fogászaton a nyálszívó. Nem altattak szerencsére nem volt rá szükség. A mütét alatt nem éreztem fájdalmat. Érzed ahogy csinálják,de cseppet sem fáj. A mütét alatt és utána is nagyon fáztam,remegtem,ez az érzéstelenítő hatása. De hányingerem nem volt.Behozták a műtét után a picit,de akkor nem szoptathattam meg őket,csak másnap reggel. A lányom este 6-kor született,a fiam meg 20:53-kor. Miután kimegy az érzéstelenítő,utána fáj ez tény ( ha nem bírod,kérhetsz fájdalomcsillapítót) az első felkelés a legnehezebb,utána már minden egyes felkelésnél egyre könnyebb lesz. A második császár után hamarabb helyre jöttem és nem fájt annyira. Remélem tudtam segíteni,ha bármi kérdésed van még,szívesen válaszolok akár privátban is.
2014. aug. 23. 22:04
 13/22 anonim ***** válasza:

Két császárom volt, mind a kettő farvekvés miatt.

Amikor kiemelték a babát, nem éreztem fájdalmat, csak a húzást-vonást, nem volt kimondottan kellemetlen. A "takarításból" nem éreztem semmit.

Nem altattak.

Spinális érzéstelenítés volt, nem fájt, mozdulatlanul kellett lenni amíg beszúrják a tűt, a másodiknál nagyon nehezen sikerült, forgatta azt a nagy tűt a gerincemben, én meg már majdnem elsírtam magam..

Az elsőnél hánytam a műtét alatt, a másodiknál nem és utána sem volt hányingerem.

Amikor levittek az őrzőben, rögtön szóltunk a férjemmel, hogy szeretnénk ha kihoznák a babát, hozták is és akkor megszoptattam, kb. fél órával a műtét után.

Minden jót Nektek!

2014. aug. 23. 22:25
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia!

4 császárom volt. Az első 8 éve, az előkészületeket, mint borotválás, katéter, kicsit megalázónak találtam, de amúgy new volt gond, fájdalom, kivéve az 1 hónapos migrént utána. A 2. 7 éve volt, kb ugyanez. A 3. 3 éve, ott sikerült átélnem az élve boncolást nekem is. Az szörnyű volt, de legalább migrén nem volt.

A 4. volt a legsimább , ott minden rendben volt, se fájdalom, se fejfájás.

2014. aug. 23. 22:25
 15/22 anonim ***** válasza:

Két császárom volt, az első 4,5 éve (sürgősségi), a második 10 hónapja (programozott)

1. Nem volt rossz, nem fájt, csak éreztem, hogy "valamit" cibálnak kifele. Inkább fura érzésnek mondanám, mivel ugye tudtam, hogy épp a gyereket szedik ki.

2. Semmit nem éreztem. Meg előtte megmutatták a gyereket, és épp el voltam varázsolva :)

3. Nem volt szükség altatásra.

4. Spinális. Nem fájt, egy pici szúrást éreztem. Inkább a tudat volt kellemetlen/ilyesztő, de ezt meg el kell hasogatni.

5. Az elsőnél nem volt hányingerem se közben, se utána. A másodiknál közben volt egy kicsi, meg is emelték az asztalt a fejem felől, és szerencsére ettől el is múlt.

6. Az első gyerkőc 18:12-kor született, másnap hajnalban állítottak fel, reggel 8 után lehetett menni a babákért, akkor kezdtük gyakorolni a szopizást. A második 10:21-kor lett meg, akkor is csak másnap reggel kelhettem fel ( azt hittem megőrülök a rengeteg fekvéstől azon a k.. kényelmetlen ágyon) ő is utána kezdett szopizni.

2014. aug. 23. 22:28
 16/22 anonim ***** válasza:

1. Semmit nem éreztem a babám kiemeléséből, sőt, én még azt hittem, hogy épp rajzolgatnak a hasamon, hogy mit-hogy vágjanak, erre hallom a dokim szavait "Vigyázz, a nyakán van a köldökzsinór!" majd "Hű, nem is olyan kicsi ez a gyerek!". Nagyon meglepett, én tényleg azt hittem, hogy még fel sem vágták a hasamat. Tehát tényleg abszolút nem éreztem semmit.

2. A méhem kitisztítása is teljesen fájdalommentes volt, egyrészt semmit nem éreztem mellkastól lefelé, másrészt teljesen máshol járt az eszem, próbáltam épp feldolgozni, hogy megszületett a kisbabám.

3. Nem altattak egyáltalán.

4. Spinális érzéstelenítést használtak, sajnos a doki 2 tűt beletört a hátamba, harmadjára sikerült csak beadni az érzéstelenítést. Ennek ellenére a sikertelen próbálkozások sem voltak fájdalmasak, inkább csak kellemetlenek. Egy nagyon tompa, de erős nyomó érzés volt a hátam közepében a szúrásokkor, pedig a doki két kézzel nyomta a tűt, tehát elég nagy erőkifejtéssel dolgozott.

5. Nem volt hányingerem a műtét után, de órákon keresztül rettenetesen remegtem, beszélni is alig bírtam. Az altatóorvos azt mondta, ez az érzéstelenítő utóhatása.

6. Műtét után rögtön mellre tették a babámat, de sajnos csak a 3. napon indult be igazán a tejem. Addig csak előtejem volt, de mindösszesen pár ml-nyi mennyiség.

Ne aggódj, nem lesz semmi probléma, a császármetszés a mai világban már egy teljesen megszokott rutinműtét, biztos kezekben leszel! Kitartás!

2014. aug. 23. 22:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem eddig 3 császárom volt. Műtét közben semmi fájdalmat nem éreztem, nem volt hányingerem, nem hánytam sem közben sem utána. A műtét utáni remegés, vacogás nálam is jelentkezett illetve a 2. után a fejfájás, pedig nem mozdítottam meg a fejem amíg nem lehetett.5 napig fájt a fejem. Nem altattak, gerincérzéstelenítést alkalmaztak. A legrosszabb az volt, amikor 6 óra elteltével föl kellett kelni.
2014. aug. 24. 06:19
 18/22 anonim ***** válasza:

2 éve és 7 hete volt császárom, egyik sem programozott.

1. elég kellemetlen, amíg a gyereket kiemelik, de ki lehet bírni

2. nem éreztem első esetben, második esetben igen, mert rossz volt az érzéstelenítés

3. igen, második esetben ráaltattak, mert ordítottam a fájdalomtól, EDA-ban csinálták és a jobb oldalamon éreztem rendesen, a pulzusom 160 volt, a vérnyomáom az egekben

4. EDA mindkétszer, először nem éreztem fájdalmat, másodjára igen :(

5. nem volt sem hányinger sem émelygés, pedig én is hányós vagyok

6. rögtön szoptattam, első esetben rögtön sikerült is, amint kitoltak a műtőből, a második esetben még kába voltam, de próbálkoztam. A lényeg, a babát rögtön megkaptam és nálam is maradt (bababarát kórházban szültem)

Jó egészséget!

2014. aug. 24. 08:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen, nagyon aranyosak vagytok! :)

Azert jo, hogy leirtatok a tapasztalataitokat, tudom, hogy nincs 2 egyforma szules, gondolom csaszar se, de hozzavetolegesen tudjam, hogy mikre szamithatok.

Meg csak februar elejere varjuk a kicsit, de nem art felkeszulni lelekben, hogy mi var rank... :)

2014. aug. 24. 10:32
 20/22 anonim ***** válasza:
nekem 41. héten indították a szülést, a vajúdásból császár lett. a gerincembe kaptam az erzestelenitot, az nem fájt csak utána 2 napig a derekam. nem volt.altatás, éreztem amikor.kiemeltek a babot, nem fájt, csak olyan fura volt, mintha kitépték volna a belsőm :) de aztán felém emelték hogy lássam és akkor.megkönnyebbültem. ez este 6kor törtent, nalunk csaszar utan min. 8 ora fekves van, ugyhogy hajnal 5 kor.keltettek. na az kegyetlen rossz, először kimászno az ágyból, fáj mindened, lóg belőled a drain cső es a kateter kozbe turkalja ki a taskadbol a noverke a tisztalkodo cuccaid, na erre készülj fel:) de fontos h már az első nap sokat mászkálj hogy hamar kiürüljenek a dolgoj. én sajnos belazasodtam emiart 10 napot voltam.bent, ez alatt kétszer átmosták a méhem, de az mAr nem fáj, csak kellemetlen. szopizni műtét utan 3 oraval hoztak be. de volt akire.röktön rárakták, nem tudom ez mitol függ, en eleg rossz allapotba voltam a mutet utan lehet azert nwm adtak oda egybol. sok sikert neked
2014. aug. 24. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!