Utolso trimeszterben levö kismamik beszélgetni?
Sziasztok lányok!
Gratulálok nektek is a pici lányhoz és fiúhoz! :)
Nem is baj, hogy még nincs meg nálatok se minden készen, nektek talán még egy kicsit több időtök van hátra.
Én szerencsére egyáltalán nem vizesedem ez az egy elkerült idáig viszont a melegtől én is pokolian szenvedek. Nálunk is megy egész nap a ventilátor, párom lassan kihűl én meg nem győzök még így is vetkőzni.
Látom én vagyok az egyetlen aki nem vágyik arra, hogy a szülés után besegítsenek neki. De ugye mindig kell egy kivétel ;)
Hát utolsónak megint én lennék az első válaszoló :)
Én azért nem szeretném, hogy besegítsenek (vagyis csak anyukám, mert anyósomat sem én, sem az unokája nem érdekli), mert anyu sokszor túlbuzgó nem lehet lelőni és nem szeretném ha nagy buzgalmában még a lakásunkat is átrendezné :)
Volt már nőgyógyászati hasi műtétem (rendesen 16 cm-es vágással, nem laparoszkópiával), szóval én már tudom milyen a műtét utáni lét, az simán menni fog. Amióta meg terhes vagyok szinte semmit sem alszom szóval valamilyen szinten az éjszakázásra is felkészültem.
Kedves fiús anyu gratulálok nektek! 6 év nagy idő! Örülök hogy nem csak én vagyok aki nem áll sehogy. Pedig a 8. hónapra be akartam szerezni mindent, most a cél hogy a 36. hétre tényleg készen álljunk.
Én sajnos cukros lettem, így diétazni kell, meg hetente járni vérvételre.
Kedves első, én úgy érzem nem szégyen, hogy segítséget kérek. Régen is hordták a koma tálat a gyerekágyas időszakban. Én tudom magamról hogy kiborulhatnék és úrrá lehetne rajtam a depresszió ha nem lenne egy biztos segítségem. Anyukám messze lakik, nem tud csak napközben átjönni, ezért költözik hozzánk. Anyósom közel van, de még dolgozik, és nem is szeretném hogy látogatásnál többet legyen itt. Nagyon más nézetei vannak. Tudom mert sógorónőmék náluk laknak, 13 hónapos a kislánya, és anyósom még a 30 éves elveket vallja, és mindenbe bele szól.
Mi a Szent István kórházba készülünk szülni, apával és dúlával. Vidékről megyünk majd föl, direkt a mama-baba barát kórház miatt.
Amíg nem ismertem meg a dúlám és ő nem készített fel minket hogyan lehet hasznos segítség az apa a szülésnél, addig én is úgy voltam inkább ne jöjjön be. Most már tudjuk hogyan segíthet, így várom a szülést a férjemmel együtt.
Nekem most nagyon magasan van a baba. Egész nap a gyomrom környékét nyomja.
Kedves kérdező neked kitartás, ha minden igaz már csak két hét! Lehet a végén már én is nagyon fogom várni hogy kint legyen.
Engem a meleg ezzel a párás levegővel borít ki. Alig tűrök meg ruhát magamon.
És nekünk itt a nagy kert és a befőzés. Ma lecsót raktam el, várja a paradicsom is hogy felpucoljam, holnap azt rakjuk el.
Kitartás hölgyek!
Annus
Jaj Annus, nem akartam, hogy félreérts, tényleg nem szégyen segítséget kérni. Mindenkinek magának kell éreznie, hogy mennyire bírja és ha nem megy egyedül akkor tényleg legjobb ha szerető emberektől kap segítséget.
És mint írtam a kivétel csak én vagyok, aki jobban örül annak, hogy apával kettesben oldhatjuk meg a dolgokat (már amennyit ő be tud segíteni munka mellett).
Ja amúgy Tatabányá a Szent Borbálában fogok szülni előre láthatólag 5-én program császárral.
Semmi gond :) lehet én tünök kislánynak :) Abban is van jó, ha ekkor váltok igazán családdá hogy együtt tanultok meg mindent. Majd meglátjuk kinek hogy sikerül.
Miért lesz program császár megkérdezhetem? Nem fura érzés hogy tudok pontban mikor lesz? Mondjuk azt hiszem inkább megnyugtató, te legalább tudod mikor, mire számíts. Nem kell izgulnod hogy mikor, és főleg hogyan indul majd be a szülés. Azért én azt hallottam a tervezett császárnál is jobb ha magától megindul a folyamat, és csak akkor császároznak.
Egyébként nagyon szép neveket kapnak majd a lányaitok! A Maja és a Gréta is kedves név:) Fiús anyu nektek van már nevetek?
Az én babám nagyon furán fekszik két napja. Amikor ledőlök akkor a hasam közepén egy kis hegy látszik, két oldalt a bordáim alatt pedig két kis húrka látszik. Nagyon vicces :) egyébként elég kicsi a hasam. Volt terhesség előtt már súlyfeleslegem, hájas hasam, elég széles a csípőm, és lányos lapos is a hasam. Inkább trapéz alakú, nem az a hegyes fiús. Nektek mekkora a poci?
Annus
Azért lesz császár, mert a méhlepény baloldalt mélyen tapad, pont a bal csípőcsontom magasságában, a kislányunk pedig pont arra akart befordulni. A méhlepény miatt viszont már 3 hónapja keresztbe fekszik (a feje a bal csípőcsontomnál, a feneke pedig a jobb mellem alatt). Nagy baba szóval már a másik irányban se tud átfordulni. Ezért kell mindenképpen a császár. Szerettem volna én is ha természetesen meg tudok szülni, de ugye a baba érdekei az elsők.
A végső időpontom a szeptember 5, ha korábban megindulna a szülés akkor hagynak valamennyit vajúdni és csak utána császároznak meg.
Hát pocak kérdésben nem tudom hogy mit mondjak (van akitől szt hallom hogy óriási, van aki szerint pont átlagos, de talàlkoztam már olyan 5 hónapos kismamával akinek pont akkora volt a pocakja, mint nekem), tegnap mérte reggel a védőnő 107 cm köldöknél. De én nagyon vékony voltam a terhesség előtt.
Ekkora:
Hú hát ez a császár elég komolyan hangzik. Nekem nem is nagyon figyelték hogy fekszik a baba. Elvileg fejvégű. Azt tudom hogy mellső falon van a méhlepény, de hogy milyen magasan azt nem tudom. Ha jól gondolom jobb oldalt van.
A lényeg hogy mind a ketten jól legyetek.
Ti nektek miből mennyi van baba ruhákból. Most pakoltam át a rucikat. 56 méretből van kb 30 body felé rövid, felé hosszú ujjú, 10 rugi, 10 gatyó, 8 pulcsi, egy halom zokni, sapi. 2 hálózsák, 2 bundazsák. Nekem kicsit soknak tűnik. Vettünk mi is párat, meg rengeteget kaptunk ismerősöktől. Vagy a sok az nem lehet baj? Max nem kell mosni minden másnap :)
Annus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!