Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés nagyon fájdalmas?...

A szülés nagyon fájdalmas? Kicsit félek.

Figyelt kérdés
A párom sem lesz ott...félek h egyedül leszek és fájni fog hogy talán el is ájulok...

2014. júl. 17. 23:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én is féltem és olvastam sajna sok rémtörténetet,de jobb volt mint amire számítottam. Túl hosszú sem volt,fájni fájt,de csak a vége felé. Ájulásnak közelében sem voltam. És ordítani sem éreztem késztetést :-)Velem ott volt a párom,és a szülésznők is tök jófejek voltak (nem volt fogadott). Szóval az egész nem valami rettenetes,persze természetes hogy van benned félelem az ismeretlentől. Húh,hát a 4-es eléggé horrorra sikeredett,ilyeneket nem tapasztaltam. Ja,gátmetszés sem volt,gátvédelemmel sikerült. Nem lesz gond! :-)
2014. júl. 18. 10:55
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen nagyon fáj. Gondold el, kibújik egy gyerek ott lent, a szövetek tágulnak, repednek.

A vajúdás az olyan mint a menstruáció, legalábbis nekem pont olyan volt, de sokkal fájdalmasabb, olyan, hogy azt hittem nem bírok ki mégegyet.

Lehet nem mindenkinek tetszik, hogy őszintén leírja valaki, hgoy a szülés bizony fáj, de ha azt írnánk, hogy semmiség, akkor kamu lenne..... Annyi, hogy útólag valóban az ember már nem úgy emlékszik vissza, mint ahogy megélte..

Nyugi gyerek még nem maradt bent :) neked is menni fog. Amúgy láthatod sokan vállalnak második babát is tehát azért mégiscsak kibírták valahogy és nem ment el a kedvük :)

2014. júl. 18. 11:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is félek tőle,ha túl leszel rajta te fogsz engem nyugtatni,hogy nem volt olyan rossz ne izgulj :)

viszont a 4-es elég fura válasz :D

17+2hkm

2014. júl. 18. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Maga a szülès nem fáj. A vajùdás,a fájások ès a tolòfájások azok fájnak. Nem vèletlenül ez a nevük :) Kinek kevèsbè,kinek jobban,de kilehet bìrni. Maga a szülès,amikor bùjik ki a baba,az nem fáj,csupán feszìtő èrzèst èrzel,mivel a baba feje igyekszik előre. Ne arra gondolj,hogy mennyire fog fájni,hanem arra,hogy minden egyes fájdalom közelebb visz ahhoz a pillanathoz,amikor találkozol a babáddal. A fájások közben hunyd be a szemed ès pròbálj meg arra gondolni,hogy nem sokára a karodban tarthatod a gyermeked. Nekem ez segìtett. Könnyű ès szèp szülèst neked :) Egy 3 hetes kisfiù anyukája.
2014. júl. 18. 14:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es,én elhiszem,hogy neked nagyon fájt meg amit írtál,de én is őszintén írtam azt,hogy nekem meg nem volt valami szörnyű. Mert van,akinek meg olyan,és az sem kamuzik,aki meg ezt írja le. Most azért nem fogok túlozni,nehogy azt higgye valaki, hogy kamuzok.
2014. júl. 18. 14:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A 4-es inkább disznóvágáson részese lehetett, nem szülésé :-)
2014. júl. 18. 14:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kedves anyucik és kismamák ! A 4. válaszon csak jòt nevettem, nem tudom komolyan venni valahogy;-) Azon gondolkodom majd kellene jarni szülésfelkészítőre, a korház szervez ilyet, egy jó légzéstechnika is segitene talán. :-)
2014. júl. 18. 15:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Jó ötlet a szülésfelkészítés,meg nekem az is jó volt,hogy a szülőszoba látogatáson megmutattak mindent,így élesben már nem egy idegen helyre mentem :-)
2014. júl. 18. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!