Szerintetek igaz az, hogy aki mindig nagyon görcsölt, amikor megjött, annak a szülés nem olyan fájdalmas és fordítva?
Nincs összefüggés szerintem sem.
Sose volt jóslóm, nem görcsöltem, a szülésem könnyű és gyors volt.
Nekem tini koromban nagyon nagyon görcsölt minden menstruációm, tényleg nagyon rosszul voltam, még a suliból is hazaküldtek. Fogamzásgátlóval persze nem volt ilyen menstruációm, de mikor abbahagytam már nem voltak olyan erős görcseim mint tiniként.
A szülésem viszont rendkívül gyors volt, de a vajúdás az ugyanúgy brutálisan fájt, a kitolásnál viszont nem volt tolófájásom....... ami jó volt, mert nem fájt egyáltalán, de nem tudtam mikor nyomjak, így kinyomta a doki belőlem a gyereket.
Szóval hiába fájt tiniként a menstruáció a vajúdás fájt és szerintem csak szerencsém volt, hogy nagyon gyorsan szültem kb 3 órát vajúdtam csak.
A józan ész és a biológia épp az ellenkezőjét diktálná. Van összefüggés, de te nem jó helyen keresed. Az azonosság a két dologban a fájdalomközpont. Van, aki egyszerűen jobban bírja a fájdalmat, ezért nem vergődik összerogyva menzesz alatt, az nem fog szülés közben is.
Persze van, aki összehányja magát menzesz alatt meg fájdalomcsillapítókon él, de ez nem függ össze a szüléssel.
Nekem programozott császárom volt, viszont sosem fájt a menzeszem, szóval nem tudom, de szerintem könnyen szültem volna. :)
anyum azt mondta, hogy neki mindig nagyon erős görcsei voltak, de a szülés is eléggé fájt. viszont szülés után már nem volt fájdalmas menstruációja. ezt többektől hallottam, 1-2 embertől pedig az ellenkezőjét, hogy nem volt görcs, de szülés után lett.
viszont a szüléssel szerintem nem függ össze, ott sok más tényező is van (mekkora a gyerek, milyen széles a csípő, milyen gyorsan tágul stbstb.)
nekem kb 12 éven át sosem volt görcsöm, azt sem tudtam milyen..aztán az első terhességem előtti 3-4 évben a menzesz 1 napja brutális lett. ágyban kellett maradnom, iszonyú fájdalmakat éreztem, ehhez hőhullámok, hasmenés, hányinger, hidegrázás társult...aztán hirtelen délután estére lecsökkent és egy enyhe teljesen kibírható görcs lett belőle..
A vajúdás az szintén nagyon fájt, 10000x jobban mint a menstruációs görcs :-) nekem kitolással 18 óra volt, nem kértem érzéstelenítőt, nem volt se burokrepesztés se oxys indítás. a kisfiam szopizta az ujját és a könyökével kitámasztott, így nagyon sok idő volt mire a medencén átjutott...ha fele ennyi idő lett volna én is úgy vélekednék hogy nem volt vészes..de bennem nyomott hagyott, persze mára már elhalványult és bizakodom hogy a következő rövidebb lesz :-) szóval nekem volt fájdalmas mensi görcsöm és szülésem is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!