Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti a helyemben hol szülnétek?

Ti a helyemben hol szülnétek?

Figyelt kérdés
Németországban élünk egy éve. Két gyermekünk van, a nagyobbik szeptemberben lesz 4 éves, ő már itt jár oviba. Most derült ki nemrég, hogy érkezik a kistesó. Még elég korai a dolog, mégcsak 10 hetes vagyok, de én már a szülésen töröm a fejem. Ha otthon szülök, akkor az a legnagyobbnak kb 5 hónap kiesést jelentene az oviból. Szerintem ez nagyon sok lenne. Viszont itt kint nem olyan alapos a terhesgondozás mint odahaza, de akkor nem maradna ki az ovi. Mit tegyek?
2014. júl. 15. 11:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Németországban is ugyan olyan a terhesgondozásra mint itthon
2014. júl. 15. 12:03
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Kinn szülnék, de a fontosabb vizsgálatokra hazajönnék, mint a 12 és18 heti ultrahang. Kombinàlt teszt.
2014. júl. 15. 12:11
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
Nemtudom ausztriaban pl.nem ugyanolyan..nemtudom nemetorszàgban mikènt jàrnak el de ausztriaban sokkal felületesebb a vizsgálatok is ritkàbbak..es ami szàmomra fontos a vèdőnő sincs persze ez nem mindenkinek gond mert van akit csak idegesít de nekem nagyon sokat segített..
2014. júl. 15. 12:15
 4/16 anonim ***** válasza:
Kint szülnék.
2014. júl. 15. 12:23
 5/16 anonim ***** válasza:
46%
Otthon jobb a terhesgondozas? En is nemetben elek maximalisan megvagyok elegedve veluk es csodas elmeny volt a szules a korhaznak koszonhetoen. 28. Hettol 2 hetente ctg es uh volt. Megis mi a feneert lenne ez roszabb mint otthon?
2014. júl. 15. 12:42
 6/16 A kérdező kommentje:
Sógornőm tavaly szült kint. NST-t kétszer csináltak összesen, a kórházi körülmények oké hogy luxusnak számítanak az otthonihoz képest, de hogy az újszülöttet nem mosdatták, az számomra kissé meredek. Harmadik nap ő kérte, hogy hagy mosdassa meg a gyereket, mert a csecsemősök nem tették meg. Védőnőnek se híre se hamva. Ezért dilemmázok. Ha esetleg itt szülök, otthon szóljak a dokimnak?
2014. júl. 15. 13:35
 7/16 anonim ***** válasza:

ha ott szülsz, csak akkor kell itthon szólni a dokidnak, ha itt is fogsz hozzá járni terhesgondozásra.

Hogy hol szülj, csak te döntheted el, de minden válaszodból az sejlik ki, hogy te nem akarsz odakint szülni.

Amúgy szerintem ne általánosíts, valószínű, hogy ott is van ilyen és olyan terhesgondozás, lelkiismeretes orvos, vagy anélküli, ilyen-olyan kórház, - bár én nem ismerem az ottani rendszert, csak picit az angliait.

Informálódj, s szerintem ott is találsz majd olyan módú terhesgondozást, amivel elégedett leszel.

Védőnő helyett pl. Angliában a szülésznő is végigkísérheti a terhességet, s funkciójában betölti a védőnő szerepét, ha a hölgy ezt a fajta terhesgondozást választja, nézz utána, lehet ott is van ilyesmi.

2014. júl. 15. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Ctg 28.hettol van (otthon a vegen van csak...) valo igaz, itt nem furdetik meg a babat, mig nem esik le a koldokcsonk. A gyermekorvos is javasolta nekunk, hogy ekcema elkerulese vegett heti 1x furdessuk (nem kell betartani, hisz nekunk a gyereknek ez a tampont hogy furdes eves alvas)

A korhazban egyutt vagy a babaval... Hagynak vajudni, nem surgetnek, nem csibalnak hasrautes szeruen csaszart. Gyakorlatilag ruhat kell magadnak vinni meg tisztalkodasi szereket. Reggelire vacsorara 3, ebedre 5 menu kozul valaszthatsz. Mondd megis otthon mikor bannak veled igy??? (Ja es ha minden rendben szules utan haza is mehetsz egybol gyerekkel egyutt)

2014. júl. 15. 13:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Hebamme pedig vedonoi szerepet szolgaltat ha igenyt tartasz ra. Szules utan is jon, ha hivod, es ellatja a babat, segit neked. Valoszinuleg azert nem furdetik a picit bent, hogy a magzatmazat ne mossak le rola. Semmi kart nem tettek ezzel a gyerekben. Hidd el jobb itt az ellatas, de nem gyozkodlek. Az apukanak nem kell sterilbe oltoznie szuleshez.. miutan attolnak a szobaba, az apuka es a baba mennek a csecsemossel, oltoztetik pelenkazzak a picit. A szobaba bejohetnek a latogatok, apuka akkor babazik mikor szeretne. 1,5napig vajudtam, a hebamme egy angyal volt es emiatt csodalatos emlekkent el bennem ez aa hosszu es fajdalmas folyamat. Egyebkent ha kint szulnel melyik varosban szulnel?
2014. júl. 15. 13:56
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem zárkózom el én a kinti szüléstől, csak kicsit félek tőle. Az otthonit már ismerem, megszokott lenne. Tudom hogy a védőnő hiánya is csak "kifogás" mivel harmadik gyermek lesz, újat nem tudna mondani az itteni védőnő sem. Tudom, hogy sokkal másabbak itt a kórházban a körülmények. Inkább a félelem diktálja hogy otthon szüljek. A kisfiamat semmiképp nem akarom 5 hónapra kivenni az oviból, mert az rengeteg idő. Freiburgban szülnék. Az oltásokat itt kapta a babátok vagy otthon?
2014. júl. 15. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!