Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan mérik a jósló fájásokat...

Hogyan mérik a jósló fájásokat? Mikor kell már kórházba menni?

Figyelt kérdés
Teljesen meg vagyok zavarodva már azt sem tudom mit és meddig mérnek vagy mérjek.azt hallottam ha már ötpercesek akkor indulni kell a kórházba,de a jósló fájások mennyi percesek és az igazi fájások?
2010. jan. 6. 01:11
 1/5 anonim ***** válasza:

A jóslók nem rendszeresek.

Az igazi fájások rendszeresen jönnek, egyre gyakrabban, ez a különbség. Ha az elejétől a következő elejéig 5 perc telik el, akkor nem árt indulni szülni :)

2010. jan. 6. 05:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a jósló fájásom is besűrűsödött 3 percesre. Azt mondta akkor az orvosom,hogy feküdjek le pihenni.Ha elmúlik akkor csak jósló ha nem akkor az már az igazi.Ez volt a 37. héten. Innentől kezdve 2 naponta jelentkeztek a fájások. És 39+2-re szültem. Teljesen olyanok voltak a jóslóim mint amivel szűltem. Onnan tudtam,hogy menni kell,hogy hiába feküdtem le,tényleg nem múlt el. :-)
2010. jan. 6. 05:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvos hogy ilyenkor álljak be a zuhany alá és ha a meleg vízre és utána pihenésre elmúlik akkor csak jósló fájás, ha nem múlik el és rendszeres akkor kórház:-)Én elég parázós vagyok és ilyenkor a melegvíz el is lazított, megnyugtatott egy kicsit:-)
2010. jan. 6. 07:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt tudni fogod még ha első babaád is. A jósló össze vissza jön, ha felállsz és sétálsz, vagy lezuhanyzol elmúlik. Ha igazi fájásaid vannak, azok rendszeresek és tényleg pontra ugyan azon idő múlásával ismétlődnek. Ha nem laksz közel a kórházhoz célszerű nem megvárni míg 5 percesek lesznek. Bár lehet, hogy rögtön 5 percesekkel indul, mint ahogyan nekem is.

1 hós kislány anyukája

2010. jan. 6. 07:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Na, nekem egyáltalán nem voltak jóslóim, így amikor elkezdtem fájdogálni, itthon voltam, és autómatikusan elkezdtem nézni az órát. Össze-vissza jöttek: 3-6-10-4 kb hasonló percenként. Ráültem a fittball labdámra, ringatóztam, akkor beállt 13-15 percenkéntire. Visszafeküdtem, na ekkor már írtam kis füzetkébe is :o) Szintén összevissza 10 percen belüli. Zuhanyoztam, akkor elmúlt, de amint kiszálltam a kádból, megint.

A szülésznőm, azt mondta, hogy 15 perces fájásoknál hívjam, így kicsit megilyedtem, hogy már csak 4-8 percenként jönnek, mi lesz... Hívtam, erre egy pohár bort javasolt, és hogy hívjam vissza egy óra múlva múlik e.

Nem várta meg az egy órát, 3/4 óra múlva Ő hívott, hogy na mi újság. Mondtam, hogy semmi változás, össze vissza pár percesek. Eddigre már eltelt 4 óra hossza. Így szóltam a páromnak, elindultunk.

Csak autóban állandósultak a fájások: pontosan 5 percenként jöttek. De alig éreztem, úgy voltam vele, hogy tuti hazaküldenek.

Csak akkor tudatosult, hogy baba lesz, mikor a magzatvizet leengedték....

Szóval nem biztos, hogy egyből 10-15 perces fájásokkal kezdődik, és az sem, hogy percre pontosan jönnek, azt ne várd!

És valóban az egyik fájás elejétől a következő elejéig kell mérni az időt. Így elég, ha csak az elejéket nézed, és azt írod (ha akarod írni) Én azért írtam, mert ha a szülésznő megkérdezte volna, tudjak neki mit mondani, hogy ennyire összevissza van..

2010. jan. 6. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!