Nehéz lesz és fájni fog a szülés? Hogy fogom csinálni?
Nekem speciális helyzet volt, nem volt szabad műtő, viszont nem vált le a méhlepény, ezért érzéstelenítés nélkül tépkedték le.
Ilyen körülményekkel ritka szövődmény, de olyan volt, mint egy élveboncolás.
Maga a szülés nem volt annyira vészes, inkább fárasztónak mondanám. Fájt, de mivel szakaszos fájdalom volt, sokkal jobban viseltem, mint pl anno a fogfájásomat vagy a vesegörcsömet.
A kitolás egyáltalán nem fájt, nem egy gusztusos párhuzam, de teljesen olyan érzés volt, mint amikor egy masszív szorulást nyom kifelé az ember. Feszít, de nem fáj.
Nekem például nem volt olyan nehéz, és a fájások sem voltak olyanok, hogy "húha, most meghalok". Szóval, nem kell azért betojni, nem a világvége. Minden tök egyéni, de hibázni nem tudsz, minden menni fog, és úgy, ahogy annak mennie kell. :)
Én azt mondom, ne félj, nem biztos, hogy nehéz lesz és lehet, hogy a fájásokat is könnyen fogod viselni. Én is hallottam nehéz szülésekről, de benn az újszülött osztályon nem egy és nem két anyuka volt, aki első gyerekét pár óra alatt szülte meg. (Értsd ez alatt, hogy volt, aki fél óra (!!!!) alatt szült, (azért ilyenre ne készülj...) de volt aki 2-4 óra alatt.) És azt mondták, hogy fájt, fájt, de rosszabbnak képzelték el. Nekem 7 óra alatt lett meg a baba, és tényleg csak a kitolás volt olyan, amire azt mondom, aláírom: ez fáj. De semmi halálos... Olyannyira nem, hogy előbb mennék újra szülni, mint a fogorvoshoz... :S
ha valasztani lehetne en is inkabb szulni mennek mint fogorvoshoz.:-)igen a vilag legjobb erzese amikor odaadjak.:-):-):-):-)total extazis az egesz.csakezt erzed;ezaz megcsinaltam itt van..es az enyem...es jajj de szep jajj de puha jajj de jooooo:-)
nekem 12ora volt.kemeny volt nem mondom.de ugy sodrodik az ember a tortenesekkel.tudod h ez elel most n menekulhetsz.meg kell csinalnod!es utana egy hosnek fogod erezni magad!:-)
Fura!
Én se szeretek fogorvoshoz járni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!