Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan kismama, aki...

Van itt olyan kismama, aki semmiképpen nem AKAR hüvelyi úton szülni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 3. 14:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
66%
Hallottam már ilyenről itt. Többnyire kiderült, hogy annyit tud a császárról, hogy nem fáj és csak egy kis heg marad utána. Súlyos információhiányban természetes, hogy tévútra téved az ember. Ilyen súlyú dolognál érdemes tanulni kicsit és nem elkapkodni.
2014. jún. 3. 15:00
 2/24 anonim ***** válasza:
34%

En ha lehet, akkor császárral szeretnék szülni. Nem szeretnem plasztikaztatni a huvelyemet, nem szeretném ha ott varrnának. Félek a szexuális élet változásaitól is.

A fájdalom nem szempont nálam.

2014. jún. 3. 15:08
 3/24 A kérdező kommentje:
Ez teljesen oké, én viszont egy kérdőívet szeretnék kitölteni olyan kismamával, aki így döntött.
2014. jún. 3. 15:08
 4/24 A kérdező kommentje:
Akkor küldhetek neked egy kérdéssort? Rövid, egyszavas válaszok, név nélkül, akár itt is, privátban is válaszolhatsz rá. Nagyon hálás volnék!
2014. jún. 3. 15:10
 5/24 anonim ***** válasza:
82%
2-es válaszoló, inkább vágatsz a hasadra egy lyukat és választasz egy hasi műtétet, azért mert hallottál pár rémtörténetet arról, hogy vkit utána nem kívánt a pasija? Nem törvényszerű hogy plasztikáztatni kéne a hüvelyed meg hogy tönkremenne a szexuális életed. Nők milliói élnek boldogan természetes szülések után.
2014. jún. 3. 15:17
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Én második gyermekemet programozott császárral fogom szülni. Az elsőt természetes úton szültem, rohamszülés volt, életem legbrutálisabb élménye, felkészületlenül ért, a szervezetem sem tudott fokozatosan felkészülni rá, mint egy hosszabb, normális vajúdás alkalmával. Természetesen tolták az oxit, hogy még gyorsabban táguljak, mert jönni akart a baba nagyon, ez természetesen felerősíti a fájásokat. Így is a tolófájások elején sokáig nem nyomhattam, az kegyetlen volt visszatartani. Amikor meg nyomhattam volna, azért nem jött a babóca, mert a válla beakadt, plusz rajta volt a köldökzsinór, így mindig visszarántotta. Na, a vége, az megkönnyebbülés a javából Azóta is, ha eszembe jut, felmegy a pulzusom, rosszullét kerülget, pánikroham szerű tüneteket produkálok. A kislányom meg oxigénhiány miatt hipotón lett, idegrendszeri éretlensége miatt le van maradva a kortársaitól, így fejlesztésekre járunk vele. (Másfél évesen mászik, felállni nem tud egyedül, beszédfejlődése, beszédértése ezáltal elmaradt, stb). Így a második gyermek vállalása kérdéses volt számomra, de szerettem volna nagyon, így ha nem jön közbe valami, programozott császár lesz. Engem nem érdekel igazán, ki mit gondol, mindannyian mások vagyunk, ez az én, a mi életünk.
2014. jún. 3. 15:39
 7/24 anonim ***** válasza:
57%
6-os vagyok, még annyit, hogy császárom természetesen még nem volt, de hasi műtétem igen, valamint gerincérzéstelenítésem is, ami után napokig hihetetlen migrénem volt, (az anesztes szerint, ha egyszer migrénnel végződött, nagy az esély arra, hogy máskor is az lesz), így van némi fogalmam arról, mi vár rám császár után, de engem megnyugtat a kiszámíthatóság.
2014. jún. 3. 15:42
 8/24 A kérdező kommentje:

Huhhh, én most regisztráltam, de... itt rendszeres ez a vagdalkozás...?

Igazából nem nagyon mindegy, hogy ki hogyan akar szülni? Nekem egyébként császárom volt, hosszú vajúdás után, azt gondolom, egyikben is, másikban is a gyermek a lényeg.

De a legkevésbé sem akarnám ezt fejtegetni, a lényeg itt bizony a kérdőívem volna, amiből a héten beadandót kell készítenem, így ha valaki van itt, aki önszántából vállal császármetszést, írjon akár privátban, és küldök kb. 15 egy szóval megválaszolható kérdést. Aki pedig okoskodni szeretne, az ne itt tegye szerintem.

2014. jún. 3. 15:43
 9/24 A kérdező kommentje:
Utolsónak: a posztpunkciós fejfájásra egyébként (majd az anesztes is biztosan elmondja) érdemes hatalmas adag vízzel készülni. Nekem volt ilyenem, miután a térdemet operálták, a férjem neurológus, ő készített be nekem a császár utánra 3,5 liter vizet. Az összeset megittam, nem fájt a fejem. A liquor ilyenkor a szövetek közé szivároghat még EDA/spinál után, ezt lehet valamelyest pótolni a rohamszerú ivással, így ahogy lehet, igyál, ill. készíts be egy panadol extrát is (koffein van benne, a koffeint ilyen jellegq fejfájásra infúzióban is adjuk egyébként). Ha nem vesztesz annyi liquort, akkor nem jön ez a nagy fejfájás. És persze fekvés. Szigorúan vízszintesen, 12 órát.
2014. jún. 3. 15:46
 10/24 anonim ***** válasza:
65%
Hát bocs, hogy okoskodni mertem,de akkor is az a véleményem, hogy aki kényelemből akar császárral szülni, az nagyon el van tévedve. Bár ez biztos nagyon trendi, nem kell órákat, vagy egy napot arra áldozni, hogy a szüléssel tökölődjünk,csak bemegyünk reggel 9-re, aztán kész. Még jó, hogy azért a gyereket hajlandó kihordani. Ha orvosi indoka van, az teljesen más tészta.
2014. jún. 3. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!