Már szült anyukák, milyen szülési sérüléseitek voltak?
Mert nem tudjuk az összes szülőszobán és terhespatológián megforduló várandós nő nevét megjegyezni, és tekintve, hogy legtöbbjük ezen vonatkozása miatt vendégeskedik a klinikánkon, ezért egyetemesen "anyuka" megnevezésben részesülnek. Nyilván a vetélés vagy abortusz miatt befektetetteket nem szólítjuk így, azonban a tp.-n fekvő várandósokat anyukaként kezeljük - még nem jött a világra ugyan a gyermekük, de akár hónapokat is fekszenek azért, hogy egészségesen lássa meg a napot a csemete, szerintem kijár a megszólítás.
Amikor én voltam várandós, akkor pl. nagyon szerettem ezt a megszólítást egyébként. A férjem szülészorvos, ő is így hívja a kismamáit.

pici babát szültem (48 centi, 2855 gramm) nagyon könnyű, problémamentes szülés volt, gátvédelemmel.
nem is lett volna baj, ha hallom, hogy mondja a szülésznőm, hogy most ne nyomjak (éppen a gyerek vállát igazították volna) de én nyomtam, mert már türelmetlen voltam (pedig kábé 1 órás volt az igazi szülés, a vajúdás korábbi része szinte csak furának, mint fájdalmasnak mondható) szóval nyomtam, és a hüvelyem kicsit berepedt. 4 öltésbe került. nyoma és érzete se volt pár nap után.

3000 grammos volt a lányom, gátvédelemmel szültem, lett pici repedésem, 4 öltést kaptam felszívódó cérnával.
Nekem nem fájt szerencsére, már szülés után ahogy felvittek az osztályra bírtam ülni az ágy szélén.

Első lányomnál (3460 g, 50 cm) vágtak és repedtem is, nem tudom hány öltés volt, de utána az osztályon többször is mondták, hogy olyan vagyok lent, mint egy sündisznó :( Rengeteg vért veszítettem, mert egy nagyobb ér is elrepedt, 8 órás megfigyelés után vittek ki a szülőszobáról.
A másodiknál (3600 g, elvileg 56 cm, gyakorlatilag 1 hét múlva csak 52 volt) próbáltak gátvédelmet, de a nyaka körül volt a köldökzsinór, és elment a szívhang, sietni kellett, ezért kis vágás kellett 4-5 öltés.

4250g otthon mas tartasbanszultem szuloszeken (a kisfiu orra a hasam fele nezett megszuletskor ) kulfoldon.
Egyetlen egy kis oltes a hugycso mellett hogy ne csipjen

És gondolod utolsó, hogy 10 év múlva könnyebb lesz?
Persze.. Tuti, hogy a szülésed is könnyebb lesz, meg könnyebb lesz pici gyerekkel majd negyvenen felül.:) Röhögök rajtad.
Én 3630 grammos kisfiút szültem, 51 cm volt, nem is értem, hogy miért vágtak, sosem volt túl szűk a hüvelyem és a fejecskéje körmérete is csak 30 volt. / öltést kaptam, ami 3 hétig rohadtul fájt, fekve is, ülni nem tudtam, menni is nehezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!