Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Már szült anyukák, milyen...

Már szült anyukák, milyen szülési sérüléseitek voltak?

Figyelt kérdés
És mekkora babánál?
2014. jún. 3. 13:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mert nem tudjuk az összes szülőszobán és terhespatológián megforduló várandós nő nevét megjegyezni, és tekintve, hogy legtöbbjük ezen vonatkozása miatt vendégeskedik a klinikánkon, ezért egyetemesen "anyuka" megnevezésben részesülnek. Nyilván a vetélés vagy abortusz miatt befektetetteket nem szólítjuk így, azonban a tp.-n fekvő várandósokat anyukaként kezeljük - még nem jött a világra ugyan a gyermekük, de akár hónapokat is fekszenek azért, hogy egészségesen lássa meg a napot a csemete, szerintem kijár a megszólítás.

Amikor én voltam várandós, akkor pl. nagyon szerettem ezt a megszólítást egyébként. A férjem szülészorvos, ő is így hívja a kismamáit.

2014. jún. 3. 15:30
 12/20 anonim ***** válasza:

pici babát szültem (48 centi, 2855 gramm) nagyon könnyű, problémamentes szülés volt, gátvédelemmel.

nem is lett volna baj, ha hallom, hogy mondja a szülésznőm, hogy most ne nyomjak (éppen a gyerek vállát igazították volna) de én nyomtam, mert már türelmetlen voltam (pedig kábé 1 órás volt az igazi szülés, a vajúdás korábbi része szinte csak furának, mint fájdalmasnak mondható) szóval nyomtam, és a hüvelyem kicsit berepedt. 4 öltésbe került. nyoma és érzete se volt pár nap után.

2014. jún. 3. 15:38
 13/20 anonim ***** válasza:

3000 grammos volt a lányom, gátvédelemmel szültem, lett pici repedésem, 4 öltést kaptam felszívódó cérnával.

Nekem nem fájt szerencsére, már szülés után ahogy felvittek az osztályra bírtam ülni az ágy szélén.

2014. jún. 3. 15:58
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia, 8-as vagyok, nem, simán a buksija jött elöl. Pedig annyira mini nem vagyok, 169 cm és 63 kg-val szültem. Ja, a baba 47 cm volt.
2014. jún. 3. 16:29
 15/20 anonim ***** válasza:

Első lányomnál (3460 g, 50 cm) vágtak és repedtem is, nem tudom hány öltés volt, de utána az osztályon többször is mondták, hogy olyan vagyok lent, mint egy sündisznó :( Rengeteg vért veszítettem, mert egy nagyobb ér is elrepedt, 8 órás megfigyelés után vittek ki a szülőszobáról.

A másodiknál (3600 g, elvileg 56 cm, gyakorlatilag 1 hét múlva csak 52 volt) próbáltak gátvédelmet, de a nyaka körül volt a köldökzsinór, és elment a szívhang, sietni kellett, ezért kis vágás kellett 4-5 öltés.

2014. jún. 3. 16:50
 16/20 anonim ***** válasza:
3700 gr és 53 cm volt a kislányom. 5 cm-es vágás és bordarepedés, ahogy a doki nyomta a pocakom :( 3-4 hétig levegőt se kaptam, de nagyon aranyos volt a doki, pedig ügyeletes volt
2014. jún. 3. 18:22
 17/20 anonim ***** válasza:

4250g otthon mas tartasbanszultem szuloszeken (a kisfiu orra a hasam fele nezett megszuletskor ) kulfoldon.

Egyetlen egy kis oltes a hugycso mellett hogy ne csipjen

2014. jún. 4. 08:18
 18/20 anonim ***** válasza:
3980 gramm, 56 cm volt a fiam. Gátmetszésem volt de csak 3 öltéssel varrtak. Nem felszívódó varratokat kaptam, de simán ki lehetett bírni, nem maradt rossz emlék miatta.
2014. jún. 4. 08:54
 19/20 anonim ***** válasza:
ez a kérdés nagyon durva, nem mertem végigolvasni:D:D huszonéves nőként köszönöm, hogy még 10 évet halasztok a szülésig.:D
2014. jún. 4. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:
63%

És gondolod utolsó, hogy 10 év múlva könnyebb lesz?

Persze.. Tuti, hogy a szülésed is könnyebb lesz, meg könnyebb lesz pici gyerekkel majd negyvenen felül.:) Röhögök rajtad.

Én 3630 grammos kisfiút szültem, 51 cm volt, nem is értem, hogy miért vágtak, sosem volt túl szűk a hüvelyem és a fejecskéje körmérete is csak 30 volt. / öltést kaptam, ami 3 hétig rohadtul fájt, fekve is, ülni nem tudtam, menni is nehezen.

2014. jún. 4. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!