Otthon szülésre volna megoldás?
Szia.
Én nem javasolnám az otthon szülést. Millió komplikáció adódhat, amit, ha kórházban vagy, rögtön megoldanak, otthon viszont bel is halhatsz te is, meg a pici is. Azt a pár napot ki lehet bírni a kórházban, a bitnságért. Nővérem szülésénél pl. a baba olyan rossz helyen repesztette a burkot és jött ki, hogy el is vérezhetett volna nővérem.
CSATLAKOZOM AZ ELŐTTEM SZÓLÓHOZ. Amiket ír nem rémhírek. Én kórházban szültem és még így is majdnem meghaltam. Ha nem vagyok azonnal műtő közelében már nem írnék ide nektek.
Szóval bármennyire szar volt az 5 nap élmény odabent a szülés után, nem érdemes kockáztatni. Keress inkább bababarát kórházat és szülj máshol mint ezelőtt ha lehetséges. Olyan helyen ahol kedvesek és empatikusak!
B.Ú.É.K.
Kedves első, nem a kérdésre válaszoltál :P
Én is szeretnék itthon szülni, de semmi használható információt nem találtam az interneten sajnos.
Az ambuláns szülésről találtam annyit, hogy elvileg megoldható, ha a baba ellátását vállalja a házi gyermekorvos otthon, úgy, hogy mindennap kimegy. És hogy a kórházak nem örülnek ennek, mert nem kapják meg a TB-től a pénzt a szülő nőért, ezért bepróbálkoznak, hogy nem akarják hazaengedni a babát.
De erről van infó a neten, kicsit pontosabban leírva :)))
Remélem, összejön Neked! Én m
r lemondtam róla, 8 hónapja keresgélek, de semmivel sem lettem okosabb, így csak annyit tehetek, hogy itthon vajúdok, minél később megyek be, aztán visszaszámolom a napokat :(
Na tessék, az első és a második hozzászóló is offol...
NEM vitát nyitott a kérdező az otthonszülésről, hanem kérdezett valamit, ha nem tudtok rá válaszolni, nem kell beszólni. Nem a ti rossz élményeitek miatt fog másképp dönteni, valószínűleg nagylány már, tudja, mit akar. Én spec megértem.
És sok sikert kívánok, remélem, sikerül majd otthon szülnöd!
B.Ú.É.K.!
Szia!
Én úgy tudom, hogy Magyarországon az otthonszülés nem megengedett. 2 éve legalábbis az volt, nem hiszem, hogy azóta változott volna.
Viszont ha van pénzed és ismeretséged, szerintem meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!