Ki milyenek írná le a szüléssel kapcsolatos élményeit?
A kislányom 2014.02.03. érkezett meg 00:10-kor 3450 grammal és 50 cm-rel. Lassan már 4 hónap távlatából sikerült megfogalmaznom a saját szüléssel kapcsolatos élményeimet. Emlékszem mikor már közeledett az idő én is mindig azt vártam, hogy majd a rokonok, barátok bíztatnak, hogy "ugyan már, ki fogod bírni"...hát igen valóban kibírtam, de (tudom ezért sokan meg fognak kövezni, mert megijjesztem a várandós kismamákat), de életem legkeményebb 4 óráját éltem át. Tudom én még szerencsés vagyok hiszen csak 4 óra volt, de a mai napig ha fájni kezd valamitől a hasam egyből eszembe jut mit éltem át akkor és szó szerint bepánikolok.
Lehet ez baj és talán orvoshoz kellene mennem vele, de egyáltalán nem értem mitől van. Tervezett baba volt és végtelen boldogságot éltünk át a párommal, amikor végre megérinthettük a mi kislányunkat.
De a lényeg, hogy kíváncsi lennék ki milyennek látja a szülési élményeit?
Nekem a gátmetszés is borzasztóan fájt, de viszonylag hamar gyógyult a seb.
Viszont amikor már nyomni kellett nem éreztem fájdalmat és első nyomásra kijött a baba. Mégis a tágulási szakaszban borzasztó volt.
Nekem 6,5 ora volt, mire meglett a lanyom. Oszinten szolva mar eszembe sem jut, hogy 8 honapja szultem. Nem volt se jo, se kifejezetten rossz elmeny. Korhazi szuleshez kepest egesz jol bekenhagytak (nem volt gatmetszes, nem volt oxi, viszont volt az elejen ctg, amihez fekudni kellett, meg volt egy mehszajlazito injekcio a kitolas elott), de ha meg egyszer szulok, mar biztos nem korhazban fogok. Foleg, hogy a szules utan bent toltott napok nem voltak kellemesek. Pedig pont akkor lenne szuksege az embernek pihenesre es arra, hogy osszeszokjon a babaval. Na, nekem ott pihenni nem sikerult es meg a babammal sem tudtam ugy foglalkozni, ahogy szerettem volna, mert megsem otthon voltunk. Szoval en a szulesre is, de foleg az utana korhazban toltott napokra csalodassal tekintek vissza, hiszen "megfosztottak" az onallosagtol, az intimitastol, attol, hogy a tolem telheto legtobbet, legjobbat (en az orvosi felugyeletet nem sorolom ide) adjam a babamnak.
Ez az en elmenyem, az en csalodasom, es nem szeretnek meg veletlenul sem "hol szuljunk" vitat inditani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!