Császár vagy spontán szülés?
Akinek volt mindkettő melyik volt "jobb" és miért?
34 hetes vagyok.Az első terhességem 35.hétre toxémia miatt császárral zárult,most eldönthetem hogy mi legyen,de fogalmam sincs.Igazából rettegek a sima szüléstől,viszont az előző császárom sem volt egyszerű.Császárnál-programozottnál-lehet csak ott az orvosom,amúgy nem mert nálunk nem lehet orvost választani szüléshez.Ez is feszélyez,mert nem szeretnék kifogni egy csodás ügyeletest-persze nem úszhatom meg.
Fogalmam sincs mit tegyek.
Mit tanácsoltok?
Császárról nem tudok nyilatkozni, spontán szültem kétszer. Fájások ugyanúgy vannak, mert egyszerűen kell a baba megszületéséhez, laikusként pedig úgy gondolom, kevesebb a hibalehetőség spontán szülésnél. Maga a kitolás nem fáj, gátvarrás igen, de azzal hamarabb átlendülhetsz a kezdeti nehézségeken, mint egy hasi vágással.
Fájdalomcsillapító nélkül csináltam végig mindkétszer, a második utolsó fél órájában azért megkérdeztem, hogy nem lehetne-e mégis, de így utólag se választanám a császárt, ha rajtam múlna.
Nem sokat segítettem, igaz?:)
Egy program császár mindig jobb, mint a sürgősségi. Az első nekem is sürgősségi volt, nem éltem meg rosszul, de a második császár nagyon meghitt volt és kellemes emlékeim vannak róla. Volt idő előkészíteni, volt rá idő, hogy bemutatkozzon a stáb, rögtön láthattam a picit, a sürgősséginél csak gyors altatás és KO.
Én biztos, hogy a császár mellett döntetnék, főleg, ha csak akkor lehet velem az orvosom, akiben 100%-ig megbízom.
Mivel neked egyik sem egy jó emlék, élmény, így nehéz.
Hát érdekes amit írtok, hogy a kitolás nem fáj....
Tényleg nem fájt nektek?????
Nekem sokkal de sokkal fájdalmasabb volt mint a vajúdás.
Mondjuk mikor mondták, hogy lehet nyomni ha érzem a fájást, már nem éreztem semmit...... szóval nem volt tolófájásom, kaptam infúziót de úgy sem volt.... Végül nyomtam mikor mondták, meg nyomták belém a kezüket fönt, lent. És mikor nyomtam hihetetlenül fájt, mondom jobban mint a vajúdás.
Én inkább császárral szülnék, ha a kérdező helyébe lennék. Tudom ott is lehetnek szövődmények, komplikációk, de a normálnál is. Végülis a hasán már van egy heg, most akkor ugyanott kivennék a babát ismét. Ráadásul lent ugyanolyan marad teljes mértékben mint szülés előtt. Azért normál szülésnél valljuk be de ha nem is óriási a különbség, de változik odalent valamennyire a kinézet, ráadásul lehet inkontinencia, méhsüllyedés, hólyagsérv jó sokat lehet repedni, elakadhat a baba, vákumozhatják stb..... Persze van aki szerencsés, de van aki nem. Én sokat repedtem nagyon és bizony kb 1,5 évig is érzékeny volt ott az a terület.
A másik, hogy hamár az első császár volt, jobb másodszorra is, biztonságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!