Jahn Ferenc (Délpesti) Kórház Szülészet?
több ismerősöm is szült ott.
elmondásuk alapján nem a legrosszabb, de sok kritikát tudnék mondani a beszámolók alapján.
például:
nem engedik be csak az anyát a csecsemős részlegbe, és azt is csak akkor, ha bent fekszik a kórházban. tehát, ha komplikáció van, és a gyerek odakerül, az anya 3 óránként járhat be az újszülött kicsikéjéhez. mindezek tetejébe cukrosvizet/teát adnak, cumisüveggel a gyereknek. (nem hinném, hogy 10 ilyen babánál kettőnél több lesz 3 hónapos kora után is kizárólag anyatejes, szopizós baba)
illetve ha az anya már nem bent fekszik, de a gyereket bent tartják, akkor már be se mehet, nézheti üvegen keresztül (az erkélyről) a gyerekét.
amúgy bababarát ezt leszámítva, a látogatókat szerencsére kirekesztik a kórtermekből (nagyon jó!)
adnak ruházatot anyának, babának (ez is jó)
jók az orvosok.
de maga az elv, hogy cukrosvíz, tea, cumisüveg és 3 óránkénti etetés - csecsemőelkülönítés esetén.... hát ez durva, és bababarát kórházként merik hirdetni magukat.
ha nincs komplikáció, akkor persze semmi probléma.
oda kell járnod vizsgálatokra, ahol a jahnferencben "szültetnek" a dokik. pl. Csepeli SZTK....
a csepeli sztk-s orvosok is kérnek pénzt, 60-120 ezer, de nagyvonaluan négy részletbe is kifizetheted.
gondolom még 19 és 20. kerületi sztk-s orvosok is "szültetnek" ott.
én eddig a legjobbnak a Szent Imre (tétényi úti) kórházat tudtam megítélni beszámolók alapján.
szia!
én ott szültem 4 hónapja és én csak rosszat halottam ,de a szülésznőm és az orvosom is itt dolgozik így jöttem ide....nekem csak pozitív tapasztalatom van mindennel és mindenkivel:)profik!!!!elég szülésznőt fogadnod és szülhetsz itt ha kell elérhetőség adok!nekem orvosom is volt esetleg nei a számát s megadom.üdv
Hú-ha, itt valaki nagyon eltévedt!
Nekem volt szerencsém az újszülött és gyerekágyas osztályhoz és az újszülött intenzív- terhespatológia osztályhoz is. Amit fentebb írnak az a Koraszülött osztály házirendjével stimmel. Ott van látogatói terasz ahol reggel 8- tol este 20:00-ig nézheti bárki a beteg babák ellátását. Itt tényleg cumisüvegből etetik a piciket akik nem tudnak szopizni, vagy nem eleget. És adnak tápszert és cukros vizet ha anyának nincs teje, vagy a baba nem tartja a vércukrát. Szoptatás az osztály szigorú napirendje miatt tényleg kb 3 óránként van este is. Közte kell is a pihenés a babáknak, mert ott betegek fekszenek és kimerülnek az evésbe is, közte vizsgálatok és gyógyszerek stb. Az ápolók nagyon segítőkészek, tényleg figyelnek anyuka lelkére is és egyénileg adnak tanácsot minden babához. A gyerekorvossal mindennap találkozol és ha változás van a kezelésben vagy a kicsinél, egyből szólnak.
Az Újszülöttön nincs cumisüveg és megkóstoltam sima forralt vizet adnak, ami nem kötelező és ezt is kispohárból. És csak üvegajtó van ahol a látogatók láthatják. Kivéve a családi egy és kétágyas szobákat ahol apa is bent lehet. És anyuka nem mehet be? Hülyeség, hát a gyerek ágy idejéig 3-4 napig vagytok bent szülés után, együtt. Éjszakára is veled lehet a kicsi, ha a szobatársakat nem zavarja. A csecsemősök ha kérdezel mindent elmondanak és megmutatnak, kicsit futószalag szerűen. Itt vadászni kell a gyerekorvost, ha akarsz tudni valamit, különben csak a hazamenetel napján beszél veled, de akkor mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!