Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen amikor beindulnak a...

Milyen amikor beindulnak a fájások?

Figyelt kérdés

Bekeményedik a pocak és fáj is? 2 fájás között semmi? És az egész pocak fáj, vagy csak lent és a deréktájon? Olvastam, hogy a fájást többféleképp érzik a nők. Pl. ha 10 perces fájások vannak, akkor ugye 10 percenként jön, de meddig fáj akkor? Ez is változó, a fájás hossza?

Van még időnk, de már kíváncsi vagyok mire számíthatok.

33+3 hetes

2009. dec. 26. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a hasam alja fájt először.Nagyon rendszertelenül, 10-20 percenkenként, nem tartottak sokáig, nem is mértem.Ha a derekad fáj, az egyértelműbb:hátul középen indul, és kétoldalt lassan jön előre a fájdalom, ennek erőssége egyénenként változó(meg attól is függ, mennyire bírod a fájdalmat).A 10 perces fájás nálam nem tudom meddig tartott....Igazából ha rendszerességet vélsz felfedezni, akkor minden fájás KEZDETÉT jegyezd fel egy papírra, így láthatod hogy sűrűsödik-e.Nekem sokáig tartott(este 7-reggel9-ig)ilyen 10-15-8 percenként jöttek a fájások.Ha már legalább 5-6 fájás ugyanabban az időben követi egymást, akkor az már rendszeres.Én mondjuk a 3 perces fájásaimra emlékszem, azok már majdnem egy percig is eltartottak!Mindenképpen sajátítsd el a légzéstechnikát,(beszélj a védőnővel,a szül.nővel, vagy a dokival aki normális.Ne engedd magad lerázni, hogy majd megy a maga útján, mert nem biztos hogy mondja a szül.nő, hogyan vedd helyesen a levegőt.Az én szül.nőm ezt mondta:ha kezdődik a fájás, mély levegő,(hasi légzés)és ezt kb 3 részben kiengedni, lassan,nem kapkodni meg fújtatni, mint a filmekben!Tudni kell ellazulni is, és pihenten lélegezni.

[link]

2009. dec. 26. 15:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
15:12-es vagyok:nem az egész has fáj, csak a derékból indul, jön előre körbe két oldalt, és a hasam aljában tetőzött, ez tartott sokáig, főleg a végén.A légzés meg azért segít mert elfáradsz a végére magában a levegővételben is:) Legalábbis én kivoltam....:)
2009. dec. 26. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!