Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sima szülésnél milyen arányban...

Sima szülésnél milyen arányban fordul elő a gát megrepedése?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy régebben nagyon nagy volt az arány, de mostanában vannak lazító kenőcsök,krémek, mindenféle torna, ilyen tágításos módszerek,amivel megelőzhatő.

Kíváncsi lennék, hogy ennek ellenére manapság milyen gyakran fordul elő a dolog.

2009. dec. 25. 19:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az első gyermekemet kenőcsök, krémek, torna, tágítás nélkül szültem meg gátmetszés és -repedés nélkül, 4,5 kg volt. :)

Erősen függ a szülésznőtől és az orvostól a dolog, mármint hogy varrás lesz-e a vége.

2009. dec. 25. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, odafigyelnek rá az orvosok, kennek rá kenőcsöket,amik védik.de ha muszáj, akkor inkább gátmetszést ejtenek, és azt utána összevarrják, és szépen begyógyul. Nem mindig vágnak,de a szülész fogja tudni,szükséges-e a dolog.
2009. dec. 25. 19:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért elég nagy az esély. Az egyik barátnőmnél nem volt gátmetszés, és össze-vissza repedt.

Én teljesen a gátmetszés mellett állok, mert egyáltalán nem fájdalmas, utána sem vészes, és sokkal szebben gyógyul, mintha repednél.

2009. dec. 25. 20:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2x vágtak,harmadszor nem,és bár ikreket szültem,alig 1cm-es repedés lett.
2009. dec. 25. 20:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi voltunk ilyen "szülés-felkészítő tanfolyamon", és ott az egyik kismama kérdezte, hogy első szülőknél mennyi az esélye, hogy nem kell gátmetszés. A vezető szülésznő azt mondta, hogy szinte 100%-ban csinálnak, különben repedne a kismama és az rosszabb.
2009. dec. 25. 20:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Most viszonylag megnyugtattatok, majd ha arra kerül a sor, én gátvédelemmel szeretném. Azt hallottam, hogy odabent úgy is megrepedhet szülés közben a nő, ha van gátmetszés, csak rosszkor nyom :( Az ikres kismamának csak gratulálni tudok!! :)
2009. dec. 25. 20:28
 7/13 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolótól szeretném kérdezni, hogy az elsőt szülő kismamának miért nagyobb az esélye? ha a baba pici, és eléggé fel van készülve...? Pl. második gyereknél miért lennének jobbak az esélyek? Oké, hogy korábban már tágult, de hát utána összehúzódik, nem?

Kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy az említett krémek, olajok, masszázs, torna mellett mennyi az esélye a repedésnek... gondolom minden elsőt szülő nő nem csinál/kér ilyet.

2009. dec. 25. 20:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A repedés az függ az egyéni adottságoktól, a szülés gyorsaságától, a tágulás mértékétől, és az orvostól.

Nem tud mindenki gátvédelemmel szülni, mert nem biztos, hogy fizikálisan alkalmas rá a szervezete.

Dokik sem kockáztatnak nagyon, inkább vágnak egyet, mint foltozgatni kelljen.

Igen nagy az esély rá, hogy 1. babánál gátmetszést alkalmaznak (nekem is 100 %-ot mondtak)

2009. dec. 26. 02:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindkét szülésemnél elég nagyot vágtak. De még pluszban repedtem is hozzá.

Egyik gyerkőc 3750g-59cm, másik 3950g-57 centi lett. UHn kisebbnek saccolták őket, a pocakom is kicsi volt.

Első gátseb 1 hétig fájt, második szülés után 2 órával meg se kottyant

2009. dec. 26. 15:00
 10/13 A kérdező kommentje:

Én is sokaktól hallottam azt a 100%ot, de külföldön talán 20%ra rúg az arány... azért elég gáz, hogy M.o.n szinte kötelező. Állítólag valami saját felelősséges papírt kell aláírni annak, aki gátvédelemmel akar szülni :S

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Egy barátnőm nemsokára anyuka lesz, mindenképpen simán szeretne szülni (ha összejön), és nagyon fél ettől a témától.

2009. dec. 26. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!