Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek elfogadható...

Szerintetek elfogadható dolog, ha szüléskor nem szólunk a nagyszülőknek, csak akkor, amikor már megvan a baba?

Figyelt kérdés

Jóban vagyok mind a néggyel, de nem akarom, hogy ott izguljanak értünk a folyosón. Sőt, már most tudom, hogy senkit nem akarok látni, csakis a gyermekem apját. Utálom ha aggódnak értem, és sosem esik jól.

Szerintetek nem önzőség? Persze, van, akinek olyan a kapcsolata a szüleivel, hogy mindent egyszerre megosztanak egymással, nos mi nem ilyenek vagyunk, sajnos vagy nem sajnos.

Lenne okuk megsértődni? Most őszintén.

2014. ápr. 22. 09:40
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Tettem már fel itt kérdést, de még ennyire sosem nyugtattak meg a válaszok, mint most. Nagyon örülök, hogy nem vagyok egyedül a kérésemmel. Most már nem érzek lelkifurdalást.

Köszönöm még egyszer! :)

2014. ápr. 22. 13:24
 22/23 anonim ***** válasza:
Én inkább megbeszélném velük, hogy ne jöjjenek be. Ha elhúzódik a szülésed, és fél napig nem veszed fel a telefont, tuti frászt kapnak. Mi szóltunk, amikor elfolyt a magzatvíz, annyira izgatottak voltunk. Aztán tűkön ülve várták a híreket otthon. Mivel a magzatvízelfolyás után nem jöttek rendszeres fájások, azt hitték a kórházban, hogy nem lesz még sokáig baba, így a férjemet hazazavarták (nálunk nem is lehet senki látogatási időn kívül a szülészet szintjén), én meg egyedül maradtam, aludni nem tudtam, így felhívtam minden barátnőimet és közelebbi kollégáimat, mindenkivel beszéltem egy keveset, kivéve egy kolléganőmet, akit nem tudtam lelőni, és mivel beindultak a fájások, egyszerre 2 percesekkel, így nem is nagyon tudtam pár percig szóhoz jutni, aztán végül leállítottam és sikerült felhívnom a férjem. Végül a két órás megfigyelés vége felé telefonáltunk, hogy megszületett a fiam, mert akkor meg elfeledkeztünk a nagyszülőkről a nagy sietségben.
2014. ápr. 22. 15:51
 23/23 anonim ***** válasza:

Nálunk kinek-kinek mit mondunk. Anyósomnak majd utólag szólunk, de nem is rögtön. Ő egy nagyon erőszakos egy nőszemély, nem ért meg határokat, bármit mondunk nem foglalkozik vele, megkérjük valamire szarik rá, így biztos ott lihegne mindenhol és engem nagyon zavarna. A negatív csúcsot mondjuk már elérte a sógornőmnél. Nagyon nehéz szülése volt szegénynek, vért is sokat vesztett, a világáról sem tudott sokszor közbe sem, meg utána sem, anyósom meg ott verte magát a kórházban, meg utána kitolatta a sógornőmet, hogy megnézze. Szegény meg azt se tudta mi van, nem még tiltakozzon, meg ez egy vidéki hülye kórház volt, ahol amúgy sem úgy tartják tiszteletben a szabályokat, kéréseket, hanem ismerősi na meg "adok egy ezrest" alapon mennek a dolgok. Értitek nem az unoka érdekelte, vele nem is foglalkozott, hanem azt nézte, hogy milyen mosott szar a menye. Na köszi, nekem erre nincs szükségem. Eleve azért vágtatott be, mert a telefont lerakták nem lehetett folyamatos telefonos kapcsolatban, mert neki nem lett volna elég, ha tájékoztatják, ha fejlemény van, ő az egészet akarta élőben, aztán gondolta, hogy majd bemegy, ha már ott lesz. Szerencséjükre azt azért nem tudta elintézni. De nem tudom amúgy miért szóltak neki, mert pl. mikor bejelentették, hogy unoka lesz ő már kerek perec közölte, hogy ő bent lesz a szülésnél, nem kérdezte, közölte...

Anyukámnak szólok, és majd hívom, ha van valami, de tudom, hogy ők majd csak akkor jönnek, mikor hívjuk őket, hogy jöhetnek, ők tiszteletben szokták tartani a kéréseinket, ezért mondjuk meg nekik.

2014. ápr. 23. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!