Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek elfogadható...

Szerintetek elfogadható dolog, ha szüléskor nem szólunk a nagyszülőknek, csak akkor, amikor már megvan a baba?

Figyelt kérdés

Jóban vagyok mind a néggyel, de nem akarom, hogy ott izguljanak értünk a folyosón. Sőt, már most tudom, hogy senkit nem akarok látni, csakis a gyermekem apját. Utálom ha aggódnak értem, és sosem esik jól.

Szerintetek nem önzőség? Persze, van, akinek olyan a kapcsolata a szüleivel, hogy mindent egyszerre megosztanak egymással, nos mi nem ilyenek vagyunk, sajnos vagy nem sajnos.

Lenne okuk megsértődni? Most őszintén.

2014. ápr. 22. 09:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a csatát úgy látszik mindenkinek meg kell vívnia. :)) Én is azon az állásponton voltam, mint te. Na, lett is belőle sértődés!! Kompromisszumot kötöttünk, szólunk, ha megyünk a kórházba, de be majd csak akkor jönnek, ha már megvan a baba. Nem értem, miért kéne, hogy x órát ott szobrozzanak (akár az éjszaka közepén) a kőkemény kórházi padon…
2014. ápr. 22. 10:45
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyu is kérdezte, hogy majd szólunk-e neki, ha indulunk a kórházba.

Mondtam, hogy én inkább akkor szólnék, ha megvan a baba, mert nem szeretném, hogy kint izguljon a folyosón:) Persze ő szívesen izgulna kint, de én is úgy gondolom, hogy talán jobb lenne kettesben megélni ezt úgy, hogy nem izgul értem senki más a férjemen kívül. Jó lenne ezért, ha éjszaka indulna be a szülés és már a jó hírrel kelthetném őket:)

Szóval én megértek minden kismamát, aki inkább kihagyná a vajúdás részéből a családot. Anyóst mindenképp:)

Amúgy majd kíváncsi leszek, hogy én hogy fogok viselkedni, amikor majd az én lányom megy szülni. Valószínű ugyanolyan izgulós leszek, mint Anyu:)

2014. ápr. 22. 10:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi is úgy voltunk, hogy csak akkor szólunk, ha megvan a baba, anyukám nagyon izgulós, nem akartam, hogy tipródjon. Végül apukám vitt be minket a kórházba hajnalban, de ő nem izgulós, anyukám csak késő délelőtt tudta meg, hogy bent vagyunk, 11-kor született meg a baba, akkor párom telefonált a szüleinek és az enyémeknek is, szerintem jobb, ha nem izgulnak, mondjuk azt kikötöttem előre, hogy senki nem tördelheti a kezét a folyosón. Mikor nst-re mentem többször volt ott teljes rokonság, nagyon zavaróak voltak, volt, hogy nem tudtam leülni miattuk 40 hetesen, és mikor toltak ki egy császáros kismamát úgy kellett odébbtessékelni őket.
2014. ápr. 22. 10:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem olyan jó a kapcsolat a a nagyszülőkkel, akkor nyilván elfogadható és tényleg ez a Ti döntésetek. Én el sem tudtam volna képzelni, hogy anyukám ne tudja, hogy elkezdődött a szülés, de nekünk nagyon jó és szoros a kapcsolatunk, ugyanúgy apuval és a feleségével is, tehát nekik is szóltunk. Ennek ellenére mindenki szépen otthon megvárta, hogy megszülessen a fiunk és csak reggel jöttek be meglátogatni (hajnalban született). Anyósomékkel nem igazán voltunk/vagyunk beszélőviszonyban, így a férjem csak azután hívta fel őket, hogy megszületett a fiunk, de ők még ennek is örülhettek, hogy megtette.
2014. ápr. 22. 11:00
 15/23 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy reggel bementem vizsgálatra, a doki azt mondta, hogy a kórházi csomaggal jöjjek vissza, mert még ma baba lesz. A férjem vitt be, amikor délután beindult a szülés visszajött. Anyumtól elköszöntem otthon azzal, hogy "na megyek szülni, ha bármi van telefonálunk". Férjem is felhívta az anyukáját. De szerencsére nem is gondoltak bejönni, szerintem sem sok értelme lett volna a folyosón órákat várakozniuk. Két hónap múlva születik a második gyermekünk, anyu nem is tudna bejönni, mert a nagyobbra fog vigyázni. Ha a férjem nem tud bejönni, akkor sógornőm kísér el, én kértem meg. Azt is meg tudom érteni, ha valaki nem szól, mert sajnos sok családban nem lehet ilyen egyszerűen megbeszélni és megértetni, hogy a leendő anyuka mit szeretne.
2014. ápr. 22. 11:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szóltunk mindenkinek, amikor megszületett a baba. A születése utáni 1 óran belül mindenki tudta, akinek tudnia kellett. Nem volt sértődés, de el akartuk kerülni a jószándékú telefonálgatásokat, drukkolást, aggódást. Így volt jo!
2014. ápr. 22. 11:45
 17/23 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

nekem olyan furcsa amit irtok... elfogadom, termeszetesen csak furi! miert zavar bent a szuloszoban az, hogy mi zajlik a folyoson?:-) az en csaladom igazi Mezga csalad, az elso unoka, dedunoka volt a fiam, ejfelkor elfolyt a magzatvizem, telefon anyueknak, apueknak,anyoseknak es a legjobb baratnomnek, hogy drukkoljanak:-) a korhazba egyszerre leptunk be Anyummal, Apummal es a Hugommal, annak ellenere, hogy 80 km-re laktunk egymastol! a vajudoban a parom nem lehetett velem, szuloszobara pedig csak reggel 7kor kerultem, addig a lakasunk lett az aggodo fohadiszallas:-):-) este 7-re lett meg a pici, nalunk kiviszik a folyosora megmutatni! Dokim jon vissza, rohogve, hogy kiment a folyosora korbenezett, 4-5 csaladot latott ezert elkialtotta magat, hogy XY babat hozta megmutatni, mire az a 4-5 csalad egy emberkent ugrott az ajtohoz es neztek a fiam... mert Ok az en egyetlen es megismetelhetetlen csaladom:-) en errol semmit nem tudtam, a 19 ora alatt volt epp eleg dolgom nem foglalkoztam azzal ki es mit csinal kint, azt tudtam, hogy a parom neha eltunik es kaveval, mekis kajaval vagy energiaitallal a kezeben jon vissza, de fogalmam nem volt hogy kozben a csaladom es a barataink odakint varnak es tartjak a lelket a paromban, aki a vizsgalatok ideje kisurrant Hozzajuk! van egy eszmeletlen jo fenykem a babam szemszogebol, amikor kinyitjak az ajtot es eloszor megmutatjak Nekik a gyereket, parom a doki hata mogul fenykepezte a varakozokat, a kedvenc fotom olyan oszinte:-) kint vart Anyum,Apum, hugom, nagyszuleim, nagynenem a lanyaval, 3 baratnom, anyosom, skype-on az ocsem, telefonon Anyukam ferje es Apukam felesge! en imadtam:-):-)

de ez az en csaladom, nem tolakodtak, az utana kovetkezo napokban sem jartak a nyakamra!

2014. ápr. 22. 11:47
 18/23 anonim ***** válasza:
hát mi még egyben vagyunk :) és a férjemmel nem beszéltünk róla, de mi valszeg úgy csináljuk hogy ha már meg van a baba. ha beindul valami az lesz a lényeg, és indulunk a kórházban, a tervek szerint a férjem bent lesz velem...tehát nem lesz időnk rá hogy szóljunk. ha meg van a baba, elviszik megvizsgálni, és míg pihenek a párom majd végig csörög mindenkin, és ahogy tudnak/akarnak jönnek. :)
2014. ápr. 22. 12:04
 19/23 anonim ***** válasza:

Igen, az első babánál mi is csak akkor szóltunk a szülőknek, amikor már megszületett. Őket hívta a férjem, a többi családtagnak sms ment.

A másodiknál szóltunk a szülés megindulásánál, át kellett jönniük a nagytesóra vigyázni.

2014. ápr. 22. 13:08
 20/23 anonim ***** válasza:

Még nem vagyok terhes, és mindenképp császárom is lesz, de én biztosan pár nappal későbbi időpontot fogok mondani, vagy ha délelőtt megyek, akkor délutánt, hogy ne legyen ott az egész família. Jó a kapcsolat, de mégis szeretném csak a férjemmel megosztani ezt, plusz ugye olyankor több órát meg sem mozdulhat a kismama. Ilyen tehetetlenségben meg nem hiányzik senki...

Szóval szerintem teljesen elfogadható, hisz nem tudod kiszámítani, hogy hogy fognak viselkedni

2014. ápr. 22. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!